Вторник, 20 Март 2018
Сряда, 14 Февруари 2018 16:28

Нова точка за проекта на Слави: Пиян от Стражица плаши с атентат шоумена

Полицията е предотвратила атентат срещу Слави Трифонов. Днес около 13.55 часа на телефон 112 се е обадил Рейхан Мехмедов. Той е заявил, че на 1 март 2010 г. Слави Трифонов му е причинил вреда и затова на този 1 март щял да дойде в София, за да го заколи в НДК. Полицията е локализирала, че мъжът е говорил от пощата в Стражица. Изпратен е патрул, който е задържал Рейхан Мехмедов.  

Случаят обаче повече прилича повече като точка за вероятната политическа кариера на Слави Трифонов. След като се скара с премиера Бойко Борисов, той и екипът му се опитват да се изкарат като дисиденти, мъченици и защитници на народа. Вероятно в случая става въпрос за човек, който празнува от ранни зори с репортерите на националните телевизии Трифон Зарезан, но може би без да иска наля вода в мелницата на Трифонов, който сформира движение с кастинги. Очаква се от екипа му още тази вечер да обявят случая безпрецедентен опит за посегателство над свободното слово и да подчертаят жизнено важната роля, която трябва да има шоуменът в политическия живот в бъдеще.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 14 Февруари 2018 16:28
  Светльо Витков напусна Реформаторския блок

  Партия "Глас Народен" с лидер Светльо Витков напуска коалиционното споразумение с Реформаторския блок. Това се казва в позиция на партията. Основният аргумент за излизането от коалицията е, че партията не желае да продължава да легитимира политическия разпад на традиционната десница. От "Глас Народен" все пак изтъкват, че остават отворени за диалог с всички десни партии.

  Ето какво се казва в позицията на "Глас Народен":

  "През февруари 2017 г. ПП "Глас Народен" подписа коалиционно споразумение с Реформаторски блок с ясната идея, че единственият път за запазване на дясното е обединение.

  В последвалата предизборна кампания за 44-тото НС разцепените на три и самоопределили се за десни коалиции воюваха сами със себе си, като оставиха на изборното поле близо 300 хиляди души без представителство в българския парламент. От това спечелиха ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП, та дори и ВОЛЯ на Марешки, които произвеждат най-големия законодателен брак в политическата история на България.

  В последните месеци инициирахме дебати и срещи за обединение на десните партии, като ясно заявихме, че ПП "Глас Народен" няма претенции да си приписва водеща роля в този процес, но обединението е задължително, за да има дясната опозиция алтернатива на сегашното управление.

  В момента традиционната десница продължава своя разпад, като десните партии търсят партньори, без значение от мястото им в политическото пространство, чрез които да се бори за влизане в парламента.

  Замразяването на членството на ДБГ в РБ е ясен знак за разединени позиции и непреодолими различия на партиите в Реформаторския блок.

  ПП "Глас Народен" не вижда смисъл да продължава да легитимира политическия разпад на традиционната десница, като следва позиции и действия, в чиито смисъл не сме убедени и които задълбочават разединението.

  С настоящото писмо заявяваме, че ПП "Глас Народен" продължава самостоятелно, като остава отворена към всички десни партии, организации и граждани за диалог, общи политики и инициативи."

 • Сряда, 14 Февруари 2018 16:28
  Евгений Бакърджиев излезе от прахта, слух го превърна в координатор на структурите на партията на Слави Трифонов

  Пред репортер на BIG5 бившият вицепремиер от правителството на Иван Костов нито отрече, нито потвърди за връзка с новия проект на шоумена.

  Вицепремиерът от правителството на Иван Костов – Евгений Бакърджиев, е спряган за координатор, който ще гради структурите на бъдеща партия на Слави Трифонов. Пред репортер на BIG5 обаче бившият строителен министър нито отрече, нито потвърди новината за поста в новия политически проект.

  "Не се занимавайте с глупости!", отсече Валякът, като по този начин по-скоро потвърди информацията на BIG5.

  След като влезе в политиката с подкрепата na Меглена Кунева на президентските избори, както и с кандидатката си за депутат във Варна и референдума, който организира, шоуменът направи необичаен подбор на бъдещи политици с необичаен кастинг.

  Анализатори очакват Трифонов да се включи още по-активно в предстоящите избори за евродепутати, както и на местния вот догодина. Колегите му нееднократно намекнаха по време на предаванията, че през август изтича договорът на „Шоуто на Слави“ с БТВ, а водещият се закани с думите: „Ще видите какво ще се случи след август!“.

  Евгений Бакърджиев пък отдавна търси своя политически реванш и може би това е моментът, в който ще се завърне в политиката, след като дълги години беше в изгнание, след като беше в черния списък на министрите на Костов, които бившият премиер смени.

  Бакърджиев оглави „Български демократичен съюз „Радикали“, но така и не успя да пробие отново в политиката. Той е и един от собствениците на столичния хотел „Хемус“. За последните 10 години обаче така и не стана ясно, как той стана съсобственик на апетитния имот в кв. „Лозенец“.

 • Сряда, 14 Февруари 2018 16:28
  В новото движение "Кан Кубрат" Божидар Димитров в съюз със Слави Трифонов

  Разбрахме се със Слави, няма да си крадем интелектуалците. Ще си сътрудничим и ще работим заедно

  Новото движение "Кан Кубрат", което проф. Божидар Димитров ще учреди в началото на март, ще работи с партията, която прави Слави Трифонов.

  Това сподели пред "България днес" проф. Димитров минути след като вчера беше изписан от болницата, където влезе заради усложнение от грип.

  "Разбрахме се със Слави, няма да си крадем интелектуалците. Ще си сътрудничим и ще работим заедно. Е, има неща, за които не можем да се разберем, и в момента дори сме малко скарани. Той греши за някои работи, но ще намерим начин да се разберем", обясни бившият директор на НИМ.

  Първоначално "Кан Кубрат" трябваше да бъде учредена на 5 февруари. Целта на формацията е България да стане президентска република. Поради заболяване на Божидар Димитров и на други от учредителите, стартът бе отложен за 3 март.

  "На 3 март най-вероятно няма да излизаме от телевизионните студиа. При всички случаи ще обвържем учредяването на "Кан Кубрат" със светлата дата, но кога точно ще стане , ще кажем по-късно", поясни проф. Димитров.

  "Важното е, че вече оздравях и постоянно ми звънят хора, които искат да се присъединят към нас. Сред нас са проф. Михаил Константинов, акад. Георги Марков, певецът Коцето Калки, драматургът Христо Бойчев, сърдечният хирург доц. Иво Петров, полк. Николай Марков, бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, отец Боян Саръев. Имаме си и две партии "Възраждане" и Българска земеделска партия. А тази сутрин ми се обади и шефът на хотелиерите Благой Рагин. С цялата си организация се присъединяват. Все още чакаме потвърждение от Кубрат Пулев, брат му Тервел е говорил с него", допълни професорът.

Оставете коментар