Събота, 24 Март 2018
Петък, 16 Февруари 2018 08:09

Петър Волгин: Спорът между Борисов и Радев е полезен, с егото си премиерът не може да преглътне, че има равностоен съперник

Премиерът има изключително голямо его и не обича инициативите да не минават през него. За България е полезно да има спор между президента и министър-председателя. В противен случай ставаме свидетели на изкуствено представено спокойствие в държавата, както беше при Росен Плевнелиев, който превърна "Дондуков" 2 в безгласна буква.

 

„Няма нищо по-естествено Румен Радев и Бойко Борисов да имат спорове. Президентът беше избран като алтернатива на статуквото. Бих се притеснил, ако няма спорове между двамата, защото ще излезе, че има някакъв мълчалива изкуствена „стабилност“ в държавата. Това ще продължава да се случва. Целта не е Радев и Борисов да започнат да пеят в един глас. Конфликтът беше предизвикан от една невярна реплика, която изрече министър-председателят. При предишния президент Росен Плевнелиев имахме усещането, че институцията, която оглавяваше, е една безгласна буква“. Това заяви пред BGonAir журналистът Петър Волгин по повод вчерашните остри реплики между „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2.

„Бойко Борисов е човек с много силно его. Не слагам оценка, дали това е добре, или не, но той иска всички инициативи да минават през него. Премиерът трудно би приел да има равностоен съперник. Румен радев е силна личност, за разлика от Росен Плевнелиев. Колкото повече се изкарват различни истини, толкова по-добре за обществото. Румен Радев е достатъчно интелигентен, за да не се обижда. Има внушение, че България играе изключителна роля в ЕС. Всъщност ние сме най-обикновен посредник, който кани лидери. Мислите ли, че Меркел или Макрон ще се занимават с подобни неща? Председателството ни в ЕС е чисто бюрократичен ангажимент. Смешно е да се представя като някаква чутовна победа. Ние нямаме капацитета да играем подобна роля. Страната ни не е супер велика сила, която щяла да играе ролята на посредник между Германия и Турция“, каза още Волгин.

„Трудно е да се говори за печеливши и за губещи от тази битка. Правителството няма да падне. Имаше опасност кабинетът да загуби много, ако не беше оттеглил Истанбулската конвенция. Борисов има способността да се вслушва в хората, които направи автентично общество“, допълни журналистът.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 16 Февруари 2018 08:09
  Борисов разпореди да бъдат наложени максимално тежки наказания на граничните полицаи, заради издънката с непроверените пътници на Летище София

  Министър-председателят разпореди в кратки срокове да бъде извършен анализ на работа на ГКПП Аерогара София и да бъдат предприети адекватни мерки за реорганизацията ѝ

  Министър-председателят Бойко Борисов извика министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков, за да му докладват за случая от 20 март т. г. на ГКПП Аерогара София. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

  Премиерът Борисов разпореди на всички служители, извършили дисциплинарни нарушения, да бъдат наложени максимално тежки наказания. Той разпореди също в кратки срокове да бъде извършен анализ на работа на ГКПП Аерогара София и да бъдат предприети адекватни мерки за реорганизацията ѝ.

  Както Епицентър.БГ писа, инцидентът е станал с пътниците от полет на авиокомпания „България еър” от Париж до София на 20 март. Според видеозаписи от летището граничните полицаи са обработили полета от Прага, кацнал 10 минути по-рано и по неясни засега причини всички шест гишета останали празни за повече от 10 минути. Така повече от половината пътници от Париж влизат в страната без да бъдат проверени.

  Граничните полицаи проверили втората половина от пасажерите, но не върнали за проверки влезлите транзит.

  Според вътрешния министър това не е първият подобен случай и шефът на „Гранична полиция” може да се раздели с поста си.

  Случилото се е изключително конфузно на фона на усилията на премиера Борисов и цялото правителство да убедят Европа, че пазим добре външните Шенгенски граници, коментират експерти по сигурността.

 • Петък, 16 Февруари 2018 08:09
  Борисов вади тайното си оръжие Лукарски, внедрява Валери Симеонов в нова коалиция между СДС и НФСБ

  Седесарите са в паника, искат оставката на лидера си, който възражда синята идея с помощта на бургаския патриот. Премиерът изчаква края на председателството ни в ЕС, за да бие шута на патриотите, които се държат като детската градина на Реформаторския блок във втория му кабинет.

 • Петък, 16 Февруари 2018 08:09
  Ердоган лее кръвта на сирийския град Африн, Сидеров - шербет на Бойко ефенди за евроседянката му във Варна

  Ако някой още се пита дали АТАКА е концесионирана от ГЕРБ и дали лидерът й е на каишката на премиера, съмненията се изпариха. В интервю за казионен сайт, за който премиерът е Господ, а критиците му – черен дявол, някога наричащият Борисов „к…а“ изръси това:

  „Борисов е добър играч на международната сцена и е много полезно, ако България се превърне в балансьор между Турция и Запада. Балансът е ключов и имаме сили за такава роля, благодарение на Бойко Борисов, който печели доверието на държавниците със своята непосредственост и сърдечно отношение …“
  Няма друг такъв вид в политическата ни фауна, който от наперен лъв се прероди в лоялен пудел! За въпросния екземпляр някога султан Ердоган бе душманин, дължащ ни 10 милиарда за имотите на изкланите и прогонени тракийци, днес султанът е държавник, на когото адвокатстваме пред Европата.
  Вчера ООН порица Ердоган заради бруталните му репресии срещу 160 000 души в Турция, днес Сидеров хвали софийския му адвокат като играч на международната сцена.

  Светът клейми Ердоган за агресията му в Сирия, превърнала град Африн в човешка кланица, Сидеров се гордее, че сме балансьор между Турция и Запада.
  В Африн кръвта се лее като вода, а атакистът лее шербет на баш дипломата Бойко ефенди за евроседянката му с Ердоган във Варна.
  How Much? Туй е въпросът: Колко ти платиха, колко от присъдите ти опростиха?

  Велизар Енчев, Фейсбук

Оставете коментар