Понеделник, 19 Март 2018
Неделя, 18 Февруари 2018 09:43

Рашидов предупреди Пеевски: Аз станах мултак, но жената на Илия Павлов - веселата вдовица

"Познавах Илия Павлов от 1985 г. Навремето аз станах мултак, а жена му Дарина Павлова - веселата вдовица. Не е хубаво да се използват трети лица. Много пъти съм критикувал Делян Пеевски, но не може да бъде бухалка на премиера и президента".

Това заяви пред БТВ депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов и намекна, че хора като Пеевски му напомнят за шефа на Мултигруп, който управляваше парите в бизнеса, но накрая беше ликвидиран. "Аз не съм бил много добронамерен към Пеевски, но в случая Делян Пеевски никой не го е осъдил за нищо. И да се ползва името му като трето лице, като плашило, не е честно. Аз съм го преживял с Илия Павлов. Той ми беше приятел, обичах го като човек. Винаги нарочват един – кой е осъдил Илия Павлов", попита Вежди Рашидов.

Според бившия културен министър, Румен Радев има още какво да научи в политиката. "Така започнахме и ние с Бойко. От един пжарникар той стана подготвен държавник. В началото исках да му хвърля оставката и да не приема поста на министър, но Бойко ми каза, че трябва да се учим. Мисля, че Борисов и Радев ще си звъннат по телефона и ще се разберат като мъжкари. Премиерът е каратист, а президентът - летец, представители на екстремните преживявания. Нормално е между тях да има спорове", каза още Рашидов. 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 18 Февруари 2018 09:43
  Румен Радев поздрави Владимир Путин, предложи разгръщане на взаимоотношенията между България и Русия

  Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до руския си колега Владимир Путин по повод победата на провелите се избори за президент на Руската федерация. 

  „Надявам се заедно да работим за разгръщането на съществуващия потенциал на двустранно взаимноизгодно сътрудничество в различни области, в интерес и за благото на нашите два народа“, се казва в писмото на българския държавен глава.

  В поздравителния си адрес до своя руски колега президентът Румен Радев отбелязва и вековната историческа и културна близост между българския и руския народ.

 • Неделя, 18 Февруари 2018 09:43
  Премиерът промени дневния ред, остави европредседателството на втори план

  Премиерът Бойко Борисов смени дневния ред на правителството. След като през последните месеци се беше увлякъл да решава проблемите на Западна Европа и на Европейския съюз, министър-председателят се усети, че хората не се вълнуват от каузите му. Борисов събра извънредно министрите си, за да им постави задачи. Премиерът напоследък беше оставил държавата в ръцете на вижепремиерите си и беше започнал да изпуска положението, след като Обединените патриоти започнаха да се карат помежду си. Самият Борисов трябваше да влиза в ролята на възпитателка на родителска среща, за да припомни на коалиционните си партньори, че Министерският съвет не е детска градина.

 • Неделя, 18 Февруари 2018 09:43
  Нинова призова Борисов да отговори на Ердоган заради изказването му за Кърджали

  На пресконференция в Кърджали лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви категорично, че има достатъчно проблеми в страната и достатъчно големи теми, а не да се разделя народът, както се прави в този район.

  „Това работи само в полза на партиите, но не помага на хората“, заяви тя. Относно изказването на президента на Турция Реджеп Ердоган за душевните граници и Кърджали, Нинова заяви, че Кърджали е в България. „Изказването на Ердоган е поредната провокация към България. Обявяваме се против намесата на чужди държави. Позицията на Еедоган е в разрез с международните норми. Настояваме на срещата на 26 март това да бъде заявено от премиера Бойко Борисов и той да защита териториалната цялост на страната ни. Призоваваме го да мисли на първо място за България“, каза соцлидерката. Тя призова на тази среща да се постави и въпросът за обезщетението на тракийските бежанци.

Оставете коментар