Сряда, 19 Септември 2018
Сряда, 21 Февруари 2018 08:59

Петър Москов: "Да, България" е лява партия, десницата трябва да узрее, преди да иска предсрочни избори

Нямам ни най-малка представа, дали проф. Камен Плочев и бил заплашван. Ще кажа само едно - министърът на здравеопазването носи цялата отговорност. Той винаги е на топа на устата. Той носи политическата отговорност. НЗОК трябва да бъде само проводник на здравната политика и нищо повече. Това каза в сутрешния блок на БТВ Петър Москов, бивш министър на здравеопазването.

Той коментира скандала между министър Кирил Ананиев и шефа на здравната каса проф. Камен Плочев. "Не може да се вменява вина на министъра на здравеопазването. Той е човекът, който носи отговорност. Негово изконно право е да следи работата на НЗОК. Разбира се, че проф. Плочев е дължал обяснение на Кирил Ананиев. Управленското действие на министъра, а преди това на шефа на касата, изискват анализ. Интересно е, че на 10 метра от касата има едно от най-модерните оборудвания за радиолъчение. Защо тогава се пращат в чужбина български граждани? Недоверието между министър и директора на касата е проблем. В този случай министърът има право да изисква всичко", категоричен беше Москов.

"Вече не ми е интересно да говоря за обединението в дясното. "Да, България" бяха тези, които разбиха в предишния парламент дясно-центристката коалиция. "Да, България" са ляво-либерално движение. България има нужда от автентична десница. Десницата трябва да се преконфигурира. Искането в момента за предсрочни избори означава само едно - връщане на власт на БСП. Десницата трябва да изчака и да узрее. Десницата не е готова за предсрочни избори. Не може да се говори само за какво си "против", а не за какво си "за".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар