Понеделник, 19 Март 2018
Сряда, 21 Февруари 2018 13:18

Росица Кирова: Как да се обърна към политиците днес, не става с уважаеми, та аз не ги уважавам отдавна...

Как на тъпия да обясня, че това дали си гражданин или зеленчук не се определя от стандарта или доходите, а от съзнанието и отговорността пред обществото, пише един от лидерите на "Единни за промяна"

Как да се обърна към политиците днес,
не става с уважаеми, та аз не ги уважавам отдавна …
Как да им обясня, че са жалки в опитите си да манипулират гражданите и да разделят общността на касти и части …
Как да им подскажа, че е логично на протестите да има предимно работещи хора, с дребен бизнес и свободни професии или работещи в частни фирми и предприятия, на които няма как да забранят да протестират …
Как да им напомня, че на всички свои “работници” в общински и държавни служби самите те забраниха да протестират …
Как на тъпия да обясня, че това дали си гражданин или зеленчук не се определя от стандарта или доходите, а от съзнанието и отговорността пред обществото …
Как да припомня на депутата, че за разлика от него, ние, организаторите на протестите не точим държавни или общински пари, работим, както можем и някак си оцеляваме …
Как да обясня на един човек с нулева икономическа култура (с тези си познания той докара до разцвет региона), че фирмените дела и онова, което вижда в регистрите са проблем (ако има такъв изобщо) на собствениците на фирми, а не на другаря депутат и “шайка” и ако десетките безспирни ревизии и проверки не са установили нарушения, неговто внушение е само злоба, завист и безсилие и някак си обижда аудиторията!
И трябва ли…
Да коментирам стандарта си на живот или личните си житейски драми … Какво общо имат те с правата ми на гражданин и с това, че искам да пътувам безопасно по адекватни за 21ви век пътища?!
И трябва ли …
Да када безогледно от обществени поръчки и да свеждам диалога до нивото на онзи .. индивид?
И трябва ли …
Да лъжа ежедневно и понеже стандарта ми от депутатстване е неузнаваем да не прорестирам, защото само така мога да го поддържам?!
Трябва ли …
Да питам как се взема за осиновяваме дете от дом и след доста време се връща като стока (по избори, обаче явно тактически всичко е възможно…)
Трябва ли …
Да питам как се купуват шест апартамента само със заплата от държавна и общинска ( не особено високо платена) служба…
Или как се назначава фотографка на висок пост в МВР?
И как един дядо (съгласно общоприетите ни разбирания за възраст) отдавна прекъснал отношения със собствените си деца изведнъж го удря на политическа любов, та да върти оборотите в семейството, простете в партията …
Трябва ли… да питам?
И какво общо има това с водопада от лъжи и обещания, които ни заляха последните 10 години, а 9 от тях дело на въпросния индивид …
Аз не мисля, че протестите делят хората по социален статус и професия.
Мисля, че или смееш да искаш и протестираш или не смееш. Това е.
А онези, които имат прекалено висок стандарт ( макар и скрит за простото око, понеже са си получили доходите от рушвети), може и да не е нужно да протестират.
Но аз не съм от тях. Работя, печеля, губя, живея, не се крия, не се преструвам, не лъжа и ако има конкретен въпрос или нужда от разяснение, той, индивида с големи уши, може да ме попита винаги …
Не съм длъжна, но заради онези, които днес той обиди с простия си и манипулативен партиен изказ, ще отговоря.
Но пък и ще му задам по някой въпрос, ако позволите …
А до тогава, ще протестирам заедно с всички видинчани, които не искат повече обещания, а ясен и конкретен ангажимент от прявителството. Защото днес отново има катастрофа между Монтана и Видин и аз не искам това да продължава.

Росица Кирова, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 21 Февруари 2018 13:18
  Директорът на Напоителни системи Снежина Динева пред BIG5: Няма опасност от преливащи язовири и реки, разминахме се с минимални щети в земеделските площи

  Собствениците на унищожена реколта, които са засегнати от наводненията, трябва да се обърнат към земеделското министерство за обезщетения. Ще бъде направена оценка на щетите им. Има работна група, която ще констатира, дали придошлият Тимок в България е заради пропуски от сръбска страна, обясни пред BIG5 изпълнителният директор на Напоителни системи Снежина Динева. 

 • Сряда, 21 Февруари 2018 13:18
  Полиция и жандармерия блокираха ромския квартал във Видин

  Няколко коли на полицията и жандармерията блокираха ромския квартал "Нов път" във Видин. Акцията е във връзка с организирана престъпна група, свързана с източване на ДДС и неправомерно усвояване на средства от еврофондове.

  По непотвърдена информация, при акцията е задържан един общински съветник от Видин.

  От МВР съобщиха, че в хода на операцията са арестувани общо петима души във Видин, Варна и София.

  Иззети са компютърни системи, оптични носители на информация, банкови и счетоводни документи, множество дебитни карти, които не са при титулярите, електронни подписи и печати на липсващи търговци, касови апарати и др.

  Ще бъдат назначени експертизи.

  Предстои презициране на доказателствата и привличането на задържаните като обвиняеми за участие в организирана престъпна група.

 • Сряда, 21 Февруари 2018 13:18
  Кабинетът гласува исканията на протестиращите за магистрала до Видин

  Министерският съвет прие решения за започване на процедурите по изграждане на магистрала до Видин и тунел под Петрохан. Двете предложения бяха внесени извънредно за разглеждане на заседание на МС, след като преди седмица министър-председателят пое политическа отговорност и даде дума на протестиращите видинчани, че исканията им за стартиране на строителството на двата изключително важни за Северозападна България инфраструктурни обекти ще бъдат обвързани с правителствени решения.

  Решенията са обвързани с конкретни срокове, етапи и финансиране. Изграждането на пътя до Видин ще струва 1 млрд. и 600 милиона лева. За строителството на тунел под Петрохан държавата ще подготви всички необходими процедури за отдаването обекта на концесия. „Ще бъдем тук, докато не получим ясни и сигурни гаранции за започване строителството на магистрала до Видин и тунел под Петрохан“. Това бе гражданският вик на видинчани, които на 27 януари тази година за първи път се вдигнаха като един и стъпка по стъпка, ден след ден, събота след събота бранеха правата си с блокади на главен път Е-79. И устояха, написвайки първата страница от новата история на града от големия завой на Дунав. История за гражданската мощ.

Оставете коментар