Сряда, 19 Септември 2018
Сряда, 21 Февруари 2018 13:18

Росица Кирова: Как да се обърна към политиците днес, не става с уважаеми, та аз не ги уважавам отдавна...

Как на тъпия да обясня, че това дали си гражданин или зеленчук не се определя от стандарта или доходите, а от съзнанието и отговорността пред обществото, пише един от лидерите на "Единни за промяна"

Как да се обърна към политиците днес,
не става с уважаеми, та аз не ги уважавам отдавна …
Как да им обясня, че са жалки в опитите си да манипулират гражданите и да разделят общността на касти и части …
Как да им подскажа, че е логично на протестите да има предимно работещи хора, с дребен бизнес и свободни професии или работещи в частни фирми и предприятия, на които няма как да забранят да протестират …
Как да им напомня, че на всички свои “работници” в общински и държавни служби самите те забраниха да протестират …
Как на тъпия да обясня, че това дали си гражданин или зеленчук не се определя от стандарта или доходите, а от съзнанието и отговорността пред обществото …
Как да припомня на депутата, че за разлика от него, ние, организаторите на протестите не точим държавни или общински пари, работим, както можем и някак си оцеляваме …
Как да обясня на един човек с нулева икономическа култура (с тези си познания той докара до разцвет региона), че фирмените дела и онова, което вижда в регистрите са проблем (ако има такъв изобщо) на собствениците на фирми, а не на другаря депутат и “шайка” и ако десетките безспирни ревизии и проверки не са установили нарушения, неговто внушение е само злоба, завист и безсилие и някак си обижда аудиторията!
И трябва ли…
Да коментирам стандарта си на живот или личните си житейски драми … Какво общо имат те с правата ми на гражданин и с това, че искам да пътувам безопасно по адекватни за 21ви век пътища?!
И трябва ли …
Да када безогледно от обществени поръчки и да свеждам диалога до нивото на онзи .. индивид?
И трябва ли …
Да лъжа ежедневно и понеже стандарта ми от депутатстване е неузнаваем да не прорестирам, защото само така мога да го поддържам?!
Трябва ли …
Да питам как се взема за осиновяваме дете от дом и след доста време се връща като стока (по избори, обаче явно тактически всичко е възможно…)
Трябва ли …
Да питам как се купуват шест апартамента само със заплата от държавна и общинска ( не особено високо платена) служба…
Или как се назначава фотографка на висок пост в МВР?
И как един дядо (съгласно общоприетите ни разбирания за възраст) отдавна прекъснал отношения със собствените си деца изведнъж го удря на политическа любов, та да върти оборотите в семейството, простете в партията …
Трябва ли… да питам?
И какво общо има това с водопада от лъжи и обещания, които ни заляха последните 10 години, а 9 от тях дело на въпросния индивид …
Аз не мисля, че протестите делят хората по социален статус и професия.
Мисля, че или смееш да искаш и протестираш или не смееш. Това е.
А онези, които имат прекалено висок стандарт ( макар и скрит за простото око, понеже са си получили доходите от рушвети), може и да не е нужно да протестират.
Но аз не съм от тях. Работя, печеля, губя, живея, не се крия, не се преструвам, не лъжа и ако има конкретен въпрос или нужда от разяснение, той, индивида с големи уши, може да ме попита винаги …
Не съм длъжна, но заради онези, които днес той обиди с простия си и манипулативен партиен изказ, ще отговоря.
Но пък и ще му задам по някой въпрос, ако позволите …
А до тогава, ще протестирам заедно с всички видинчани, които не искат повече обещания, а ясен и конкретен ангажимент от прявителството. Защото днес отново има катастрофа между Монтана и Видин и аз не искам това да продължава.

Росица Кирова, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 21 Февруари 2018 13:18
  Десетки хиляди излизат на протест срещу властта

  Българи, които живеят в чужбина, се събират на протест в София на 16 септември с искане за смяна на системата за управление и на правителството. В Националния пресклуб на БТА Емил Русанов - издател на вестник "Будилник", заяви днес, че българи от страната също ще се включат. Зад протеста стоят 34 000 души, той е под наслов "Оставка, съд и смяна на системата", уточни той.

  Според него и сподвижниците му България трябва да се управлява по швейцарски модел - всички на ръководни постове в държавата да бъдат избирани пряко. Проектът се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над 1000 британски лири, каза още Русанов (информация за дарителите се предоставя в интернет страницата на събитието). Росен Миленов заяви, че с протеста се иска оставката на правителството, но не и разпускане на парламента, за да бъде гласуван кабинет, предложен от участниците в протеста.

  Според него и сподвижниците му България трябва да се управлява по швейцарски модел - всички на ръководни постове в държавата да бъдат избирани пряко. Проектът се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над 1000 британски лири, каза още Русанов (информация за дарителите се предоставя в интернет страницата на събитието). Росен Миленов заяви, че с протеста се иска оставката на правителството, но не и разпускане на парламента, за да бъде гласуван кабинет, предложен от участниците в протеста.

  "Това правителство ще инициира референдуми", каза той. По информация на организаторите на събитието във Фейсбук протестът ще се проведе от 12:00 до 22:00 часа пред Народното събрание и от 11:00 часа "пред всички български посолства по света". Инициаторите пишат:

  "Българите от цял свят се завръщат да свалят престъпното правителство на Борисов и да потърсят сметка на всички национални предатели и управляващи мафии от 1989 г. досега. Протестът е безсрочен до оставка на правителството. Не преговаряме с престъпници! Национален и световен протест-ултиматум!

 • Сряда, 21 Февруари 2018 13:18
  Босия спира гладната стачка след оставката на Московски

  81 дни след началото на гладната си стачка Николай Колев-Босия обяви, че я прекратява. Това става след като по-рано днес стана ясно, че премиерът Борисов иска оставките на тримата министри, след тежката катастрофа край Своге. Ивайло Московски е един от министрите, които си тръгват от кабинета.

  На 12 юни Босия обяви началото на гладната си стачка с декларация, с която поиска оставката на министъра на транспорта и разпускане на Народното събрание. Мотивите за протеста на Босия - корупцията в Агенция "Автомобилна администрация" при издаването на шофьорски книжки и стимулиращото корупция законодателстване на депутатите. За намерението си да прекрати гладната стачка, Босия е обявил пред Клуб Z.

 • Сряда, 21 Февруари 2018 13:18
  Босия към бивш шеф на АПИ: Да ме съди, не се страхувам, защото имам доказателства

  Вече бившият директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Дамян Войновски обяви в ефира на бТВ, че е наел адвокати и ще заведе две дела срещу Николай Колев-Босия. Общественикът започна гладна стачка, като част от борбата си срещу фалшивите шофьорски книжки, които водят до много жертви и ранени по пътищата.

  Николай Колев отговори, че не се страхува, защото има доказателства.

  „ Аз разполагам с документи за лицето Войновски. Разполагам със свидетели. Ще докажа правотата си в съда. Всеки ден избиването на бъларите продължава, докато се търпи тоя министър и това министерство в тоя му вид. Техните съучаствници в избиването се нарича бъларски Парламент, който шикалкави и отказва да отстрани от пост министър Московски”, заяви Босия.

  Гладната стачка на Босия продължава 65 дни, вече трудно напуска дома си, а пред блока му денонощно дежури линейка от Правителствена болница.

Оставете коментар