Понеделник, 18 Юни 2018
Сряда, 21 Февруари 2018 13:18

Росица Кирова: Как да се обърна към политиците днес, не става с уважаеми, та аз не ги уважавам отдавна...

Как на тъпия да обясня, че това дали си гражданин или зеленчук не се определя от стандарта или доходите, а от съзнанието и отговорността пред обществото, пише един от лидерите на "Единни за промяна"

Как да се обърна към политиците днес,
не става с уважаеми, та аз не ги уважавам отдавна …
Как да им обясня, че са жалки в опитите си да манипулират гражданите и да разделят общността на касти и части …
Как да им подскажа, че е логично на протестите да има предимно работещи хора, с дребен бизнес и свободни професии или работещи в частни фирми и предприятия, на които няма как да забранят да протестират …
Как да им напомня, че на всички свои “работници” в общински и държавни служби самите те забраниха да протестират …
Как на тъпия да обясня, че това дали си гражданин или зеленчук не се определя от стандарта или доходите, а от съзнанието и отговорността пред обществото …
Как да припомня на депутата, че за разлика от него, ние, организаторите на протестите не точим държавни или общински пари, работим, както можем и някак си оцеляваме …
Как да обясня на един човек с нулева икономическа култура (с тези си познания той докара до разцвет региона), че фирмените дела и онова, което вижда в регистрите са проблем (ако има такъв изобщо) на собствениците на фирми, а не на другаря депутат и “шайка” и ако десетките безспирни ревизии и проверки не са установили нарушения, неговто внушение е само злоба, завист и безсилие и някак си обижда аудиторията!
И трябва ли…
Да коментирам стандарта си на живот или личните си житейски драми … Какво общо имат те с правата ми на гражданин и с това, че искам да пътувам безопасно по адекватни за 21ви век пътища?!
И трябва ли …
Да када безогледно от обществени поръчки и да свеждам диалога до нивото на онзи .. индивид?
И трябва ли …
Да лъжа ежедневно и понеже стандарта ми от депутатстване е неузнаваем да не прорестирам, защото само така мога да го поддържам?!
Трябва ли …
Да питам как се взема за осиновяваме дете от дом и след доста време се връща като стока (по избори, обаче явно тактически всичко е възможно…)
Трябва ли …
Да питам как се купуват шест апартамента само със заплата от държавна и общинска ( не особено високо платена) служба…
Или как се назначава фотографка на висок пост в МВР?
И как един дядо (съгласно общоприетите ни разбирания за възраст) отдавна прекъснал отношения със собствените си деца изведнъж го удря на политическа любов, та да върти оборотите в семейството, простете в партията …
Трябва ли… да питам?
И какво общо има това с водопада от лъжи и обещания, които ни заляха последните 10 години, а 9 от тях дело на въпросния индивид …
Аз не мисля, че протестите делят хората по социален статус и професия.
Мисля, че или смееш да искаш и протестираш или не смееш. Това е.
А онези, които имат прекалено висок стандарт ( макар и скрит за простото око, понеже са си получили доходите от рушвети), може и да не е нужно да протестират.
Но аз не съм от тях. Работя, печеля, губя, живея, не се крия, не се преструвам, не лъжа и ако има конкретен въпрос или нужда от разяснение, той, индивида с големи уши, може да ме попита винаги …
Не съм длъжна, но заради онези, които днес той обиди с простия си и манипулативен партиен изказ, ще отговоря.
Но пък и ще му задам по някой въпрос, ако позволите …
А до тогава, ще протестирам заедно с всички видинчани, които не искат повече обещания, а ясен и конкретен ангажимент от прявителството. Защото днес отново има катастрофа между Монтана и Видин и аз не искам това да продължава.

Росица Кирова, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 21 Февруари 2018 13:18
  Драгомир Стойнев: Протестирахме срещу произвола на мнозинството, който си позволява

  „Остро протестираме срещу произвола на управляващото мнозинство. Напуснахме пленарна зала в знак на протест срещу начина, по който управляващите налагат авторитарен режим и стил на управление на НС“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев пред журналисти в парламента. Той подчерта, че не е нормално, в последния момент, да се променя дневният ред на парламента и по този начин да се лиши опозицията от възможност за водене на конструктивен дебат в полза на българските граждани.

  „По този начин не може да се работи. Това е знак към управляващите, които търсят единствено и само скандали в НС“, категоричен е народният представител. „Този авторитарен стил на председателя на НС смяхме за отминал, но за съжаление, той продължава. Това ръководство на НС не може да формулира дневния ред дори за една седмица, а очакваме от правителството да формулира визия за развитие на страната. Тук се работи ден за ден, няма никаква последователност“, каза още Стойнев. Според него единственото им желание е да се приемат закони, които са в нечий интерес и може дори и след месец да бъдат поправени. „Прави се опит да отклоняване на вниманието от отстраняването на председателя на Здравната каса проф. Плочев. Той извади на дневен ред скандална информация за задлъжнялост на Касата спрямо други Каси и поради тази причина за невъзможност на българските граждани да получат качеството здравеопазване“. Стойнев подчерта, че народните представители са избрани, за да работят за българските граждани.

  „Не случайно и законопроекти на опозицията не влизат в дневния ред. Но когато те решат, в последния момент са готови да вкарат, нарушавайки правилника, отделни законопроекти“, посочи той. По неговите думи Цвета Караянчева днес е нарушила правилника. „Тя има право да промени дневния ред, единствено и само, в изключителни случаи. Кое е изключителното днес? Толкова ли не можеха в сряда да предложат дневен ред? Толкова ли е трудно да се планира за три дни?“, попита Драгомир Стойнев.

 • Сряда, 21 Февруари 2018 13:18
  Трагикомедия: Държавата на Теменужките и проба - грешките. Борисов връща Петков в кабинета си

  Протестиращите родители на деца с увреждания си искат Бисер Петков. Те попитаха директно: "Кой отряза главата на министъра". Припомняме, че вчера той хвърли оставка, която Бойко Борисов прие. Оказва се обаче, че стачките не са били срещу него, а срещу целия кабинет. Според стачкуващите, подобно действие по никакъв начин не идва в подходящо време. Днес премиерът промени решението си и върна министъра си. Припомняме, че това се случи и с Теменужка Петкова. Енергийната министърка беше посъветвана от шефа си да подаде оставка. Тя го направи, но така и нищо не се случи около скандала с ЧЕЗ и Гинка. Страната заприлича на принципа "проба - грешка" заради водевила който се завъртя. А Валери Симеонов не позна, че идва "сезонът на оставките". 

 • Сряда, 21 Февруари 2018 13:18
  Българската петролна и газова асоциация излезе с протестна декларация срещу мерките на ЕС, подкрепи превозвачите

  Декларация на Българската петролна и газова асоциация относно готвените промени в областта на автомобилния превоз на товари в Европейския съюз

  По повод законодателните предложения, засягащи автомобилния превоз на товари в Европейския съюз – т.нар. Пакети мобилност I и II и предстоящото им гласуване в Европейския парламент, Управителният съвет на Българската петролна и газова асоциация заявява следната позиция:

  Ние, членовете на Българската петролна и газова асоциация, изразяваме своята категорична подкрепа на позицията на българския транспортен бранш по повод Пакети мобилност I и II. Считаме, че мерките относно командироването на работници, почивките извън превозното средство и каботажните превози, предложени за гласуване в Европейския парламент, водят до ограничаване на равния достъп на икономическите оператори до Единния европейски пазар. Те поставят страните от ЕС, разположени по периферията на Европейския съюз, в неравнопоставено положение спрямо останалите. Макар и предложени с мотива за възпиране на недекларирания труд и социалния дъмпинг, тези мерки на практика въвеждат непропорционални изисквания, които възпрепятстват нормалната конкуренция между европейските дружества за превоз. Те водят до налагане на твърде високи финансови тежести и трудно изпълними от практическа гледна точка изисквания за превозвачите от Централна и Източна Европа. Тяхното приемане би довело до тежки последици за българския транспортен сектор, който формира сериозен дял от БВП на страната и осигурява препитание на над 120 хиляди души.
  Поради изложените съображения, с настоящата декларация изразяваме своята съпричастност към действията на българския транспортен бранш и призоваваме всички компетентни държавни институции да положат максимални усилия за постигане на справедлив компромис по текстовете на Пакети мобилност I и II.

  Управителен съвет на Българска петролна и газова асоциация

Оставете коментар