Неделя, 16 Декември 2018
Четвъртък, 22 Февруари 2018 10:15

Мартин Димитров: Ангелкова вкарва туризма в сивата икономика

"Г-жо Ангелкова, светът постепенно минава онлайн, ако не сте забелязали. Вашата идея да забраните предлагането на нощувки през онлайн платформи ще увеличи цените. Желанието ви да ограничите онлайн резервациите през сайтове като booking.com, аirbnb.com и rooms.bg противоречи на модерните тенденции и новите технологии. Не можете да спрете новите технологии, но можете да ги принудите да минат в сивата икономика. Ако някой не изпълнява закона, контролирайте, но не забранявайте!", написа във фейсбука си бившият депутат Мартин Димитров. Той коментира изказване на министъра по туризма Николина Ангелкова, която иска да забрани предлагането на нощувки онлайн. 

Преди седмица тя обяви, че около 40% от българските хотелите в booking.com отсъстват от регистъра, поддържан от Министерството на туризма. Изказването ѝ дойде след обсъжданите на заседание на министрите от ЕС идеи за регулации на т.нар. споделена икономика. Според нея има нелоялна конкуренция спрямо хотелите, които са на светло, инвестират в поддръжката на категорията си и гарантират определено ниво на услугите.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 22 Февруари 2018 10:15
  ЕК след сигнал на „насипното дясно”: Възобновяването на АЕЦ „Белене” е нов проект, не сме го одобрявали

  На фона на огромни загуби на НЕК и „Марица Изток 2” и печалби единствено от ядрен бизнес, десните настояват за "погребване" на проекта АЕЦ "Белене"

 • Четвъртък, 22 Февруари 2018 10:15
  Приготвят ни и такса „телевизор” на обществени места и хотели

  Депутати от ГЕРБ и ОП са внесли предложение за промени в Закона за авторското право – в заведения и хотели ще се плаща допълнително за излъчване на мачове и филми

 • Четвъртък, 22 Февруари 2018 10:15
  Мартин Димитров заподозря ДАНС: Или са крили скандала с Олимпик, или не са знаели! И в двата случая службите са виновни

  Мартин Димитров призова депутатите на днешното си заседание да се занимаят с ДАНС и с работата на службите. Според бившия лидер на СДС, българското ФБР или не е знаело за случая с предстоящия скандал, или е имало информация, която не е предоставило на управляващите. 

  И в двата случая обаче Димитров допълни, че службите не са си свършили работата. По думите му, е можело да поискаме проверка на "Олимпик" още преди години, наблюдавайки финансовите отчети на компанията. 

  Пред BGonAir той коментира още скандалите, които постоянно допускат управляващите. Бившият депутат е категоричен, че се води умишлена политика, за да се замете скандала с фалита на КТБ и изчезването на 6 млрд. лева. С финансиста Кольо Парамов се обединиха около тезата, че най-големият проблем в страната е липсата на наказания на виновниците. 

  "Много зачестиха подобни казуси, взеха през 1-2 години да се случват. Въпросът е догодина да нямаме следващия такъв казус. Ако имахме застрахователен надзор, който стриктно си гледа работата, нямаше да имаме такъв казус", настоя Мартин Димитров.

  Коментирайки срива в Търговския регистър, той отбеляза, че където е имало такива казуси в други държави, те са решени на същия или на следващия ден.

  "Държавата в момента е на дефектирал автопилот. В България липсват наказанията за големите престъпления", каза още Димитров.

Оставете коментар