Събота, 24 Март 2018
Четвъртък, 22 Февруари 2018 10:15

Мартин Димитров: Ангелкова вкарва туризма в сивата икономика

"Г-жо Ангелкова, светът постепенно минава онлайн, ако не сте забелязали. Вашата идея да забраните предлагането на нощувки през онлайн платформи ще увеличи цените. Желанието ви да ограничите онлайн резервациите през сайтове като booking.com, аirbnb.com и rooms.bg противоречи на модерните тенденции и новите технологии. Не можете да спрете новите технологии, но можете да ги принудите да минат в сивата икономика. Ако някой не изпълнява закона, контролирайте, но не забранявайте!", написа във фейсбука си бившият депутат Мартин Димитров. Той коментира изказване на министъра по туризма Николина Ангелкова, която иска да забрани предлагането на нощувки онлайн. 

Преди седмица тя обяви, че около 40% от българските хотелите в booking.com отсъстват от регистъра, поддържан от Министерството на туризма. Изказването ѝ дойде след обсъжданите на заседание на министрите от ЕС идеи за регулации на т.нар. споделена икономика. Според нея има нелоялна конкуренция спрямо хотелите, които са на светло, инвестират в поддръжката на категорията си и гарантират определено ниво на услугите.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 22 Февруари 2018 10:15
  Николина Ангелкова със "сензационно" разкритие за туризма ни: Силвестър Сталоун и Гари Олдман са големи приятели на България и работят за популяризирането й

  Министърката на туризма Николина Ангелкова коментира гостуването си на Оскарите и селфитата, които си направи с холивудски звезди. Част от актьорите, с които се снима ѝ били приятели и я поканили на червения килим. Силвестър Сталоун и Гари Олдмън, който спечели Оскар за ролята си като Уинстън Чърчил били големи приятели на страната ни и много помагали за популяризирането ѝ. Сред каузите ѝ като министър била и тази - да привлича подобни световно известни личности да почиват по родните курорти. Министърката ни съвсем сериозно прие идеята да играе в холивудски филм, но засега нямала покана.

 • Четвъртък, 22 Февруари 2018 10:15
  Мартин Димитров пред BIG5: Оставката на Теменужка Петкова е като приказката "Гузен негонен бяга"

  Под повърхността на сделката с ЧЕЗ се крият много тайни, които не знаем, а трябва да бъдат разкрити. Свършат ли европарите, икономиката ни ще зацикли, ако няма реформи в съдебната система и не се преборим с корупцията. 

 • Четвъртък, 22 Февруари 2018 10:15
  Мартин Димитров: Държавата да поеме разходите за новите касови апарати

  "Вместо електронно управление, нова бюрокрация и разходи. Да задължиш масово фирмите да си сменят касовите апарати е типичен пример за бюрократична държава. След като даден вид касов апарат веднъж е бил одобрен, не може да се иска неговата смяна преди изтичане на срока на годност", написа във Фейсбук Мартин Димитров.

  "Ако държавата иска да смени веднъж одобрени устройства в срок на годност, то тогава държавата да поеме и разходите. Имам силно съмнение, че идеята идва от търговци, които са направили следната сметка. Ако касовите апарати са около 400 000, то смяната им би струвала около 120 млн. лева. Това ли е електронното управление?!", попита реторично бившият лидер на СДС.

Оставете коментар