Събота, 24 Август 2019
Сряда, 28 Февруари 2018 12:24

Николай Бареков: Нямам намерение да се кандидатирам за втори път в ЕП и да продължа да се занимавам с политика под тази форма

„Нямам намерение да се кандидатирам за втори път в ЕП и да продължа да се занимавам с политика под тази форма“. Това заяви в Брюксел на среща с журналисти по темата за фалшивите новини евродепутатът Николай Бареков в отговор на въпрос от журналиста Владимир Танев.

„Аз съм в активна възраст, което означава, че трябва да работя активно. Тук дейността ми обаче не го позволява, тъй като съм ангажиран само 2 или 3 дни седмично, което за човек на моята възраст е крайно недостатъчно. Категорично потвърждавам, че няма да участвам в избори за Европейски парламент догодина.
Според него терминът „фалшиви новини“ има свои корени много назад във времето, но през последните години отново е на дневен ред. На въпрос на журналист от BIG5 каква е спецификата на термина у нас и разликата със световните тенденции, той отговори, че определен корпоративно-политически кръг в България категорично доминира новините в двете най-големи частни национални телевизии Нова ТВ и БТВ, което по думите му е проблем на цялото общество. Според него определени олигархични кръгове гонят частни интереси с фалшивите новини, които се произвеждат.

На семинара, който организира евродепутатът в Брюксел освен многото журналисти от печатни и онлайн издания беше поканил и неколцина експерти, както и бившия депутат от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров, бившия прокурор Роман Ваилев и експерти от сферата на туризма.
Евродепутатът прогнозира, че в следващия парламент ще доминира една партия. Според него в следващото Народното събрание ще влязат три формации – ГЕРБ, БСП и ДПС. Николай Бареков коментира още, че патриотите най-вероятно ще се разпаднат и няма да имат представители в парламента.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 28 Февруари 2018 12:24
  Европарламентът трябва да се махне, защото е безсмислен

  В Страсбург гласуваме скучни неща, смята избраният от листата на ВМРО евродепутат Андрей Слабаков

 • Сряда, 28 Февруари 2018 12:24
  Борисов от Брюксел: Няма по-подходящ за шеф на ЕК от Кристалина, но някои имат резерви към нея

  "По-подходящ кандидат от Кристалина няма, но много колеги я упрекнаха, че навремето напусна поста в Европейската комисия. Кристалина Георгиева е достатъчно подготвена, но днес някои държави изразиха резервите си за нея." Това заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов преди началото на поредния кръг от преговори на върха на ЕС за разпределянето на висшите постове в Общността

  „Кристалина Георгиева е изключително добре подготвена. Въпросът е да се намерят достатъчно хора да я подкрепят, от няколко държави има подкрепа. Тя има и моята подкрепа, защото би било изключително престижно за България да вземе този пост“, обяви Борисов.

  В отговор на въпрос по-бистри ли са идеите след едно преспиване, министър-председателят изтъкна: „Демонстрираме висша степен на прозрачност, за което често обичат да критикуват страните от Източна Европа“.

  Попитан как ще се държат страните от Източна Европа, той коментира: „Вече достатъчно ни се подиграват. Да се надяваме, че днес ще има някакво решение. Всички знаем до момента към кои сме против. Да се надяваме, че днес ще намерим около кого да се обединим. И вчера в Страсбург парламентарните групи са били много резки“, посочи Бойко Борисов.

  Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

  "Не съм чул името на Мишел Барние да върви в консултациите", заяви Борисов.

  "Държим постът за председател на Европейската комисия да е ЕНП, защото тя ни се полага като победител на изборите", уточни премиерът.

  "Аз предложих Пленкович (Андрей Пленкович, министър-председател на Хърватия и лидер на управляващата партия Хърватска демократична общност, член на ЕНП, бел. ред.) за председател на Европейската комисия. Нали сега всеки предлага, реших и аз да предложа," аргументира се Борисов.

  Той коментира и скандалното поведение на евродепутати от Великобритания и Полша, които обърнаха гръб или не станаха по време на химна на ЕС в Страсбург.

  "Не им прави чест. Кандидатирали са се за евродепутати, избрали са ги, а сега получават заплати като евродепутати", изрази възмущението си министър-председателят.

  изтоник: Епицентър

 • Сряда, 28 Февруари 2018 12:24
  Цветанов се завръща на бяло магаре като скрит купувач на ЧЕЗ

  Николай Бареков коментира в социалната мрежа връзката на Цветан Цветанов с купуването на ЧЕЗ

Оставете коментар