Вторник, 26 Март 2019
Петък, 09 Март 2018 08:23

Александър Симов: Симеонов говори като озверял фашист и футболен ултрас с лозунги от градска тоалетна, гаджето на Деси Банова влоши отношенията ни с Москва

Депутатът от БСП Александър Симов критикува изказването на Валери Симеонов срещу руския патриарх, когото нарече хитрец и ченге. "Лидерът на НФСБ се държи като хулиганите на футболните мачове. Той използвяа изрази, които се пишат в градските тоалетни. Бойко Борисов, който демонстрира, че владее положението и е важна част от европейския съюз, моментално трябваше заради подобни думи да вземе отношение и да не продължава повече коалицията с Валери Симеонов", коментира Симов пред БТВ. Той допълни, че Русия е предизвикала войната с Османската империя. За голямо учудване в студиото двамата със Спас Гърневски от ПГ на ГЕРБ спазиха добрия тон и не избухна очакваният скандал, който двамата обикновено си спретват. Гърневски се съгласи, че Руската империя има основна роля за предизвикването на войната, която води до Освобождението на България и подкрепи Симов, че всяка пролята капка кръв е важна за това, независимо от националността на воюващите срещу Османската империя. Според депутата от БСП пък до критиките на патриарх Кирил се е стигнало заради мандата на "гаджето на Деси Банова" (Росен Плевнелиев - б.р.). 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 09 Март 2018 08:23
  Цветан Цветанов напуска парламента?!
  Цветан Цветанов да напусне парламента и да остане само зам.-председател на партията, който да отговаря за структурите. Той ще обитава само партийния си офис в НДК, където е централата на ГЕРБ,  предаде Епицентър. бг, позовавайки се на свои източници от ГЕРБ.
   
  Около това становище са се обединили членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, след като лидерът на партията и министър-председаотел Бойко Борисов е провел с всеки от тях телефонен разговор и е изразил своята позиция.
   
  Предложението е било на Борисов, който е получил подкрепата на съпартийците си в ръководството на ГЕРБ. 
   
  Предложението ще бъде подложено на гласуване на заседание на Изпълнителната комисия, която ще бъде свикана след завръщането на Цветан Цветанов от САЩ - най-вероятно в четвъртък или в петък..
  Премиерът държал Цветанов да бъде изслушан от ръководството на партията,  всеки да има право да изрази мнението си по скандала и лично да чуе позицията на колегите си.
 • Петък, 09 Март 2018 08:23
  В ГЕРБ започна битка за наследството на Борисов

  Eвентуална трета оставка е въпрос на вътрешнопартийни баланси, твърди политологът Първан Симеонов

 • Петък, 09 Март 2018 08:23
  Последна "инжекция живот" за ГЕРБ, ако Борисов махне Цветанов, смята Андрей Райчев

  ,Това образувало се вътрешногерберско напрежение е "много по-сериозна фаза на заболяването'', коментира социологът

Оставете коментар