Вторник, 26 Март 2019
Петък, 09 Март 2018 11:33

Трайчо Трайков: Министърът на икономиката Емил Караниколов сключи скандалните сделки с ЕРП-тата, прокуратурата трябва да го разследва

Бившият енергиен ми нистър Трайчо Трайков изригна срещу настоящия шеф на икономиката Емил Караниколов в кабинета "Борисов 3". Именно той е провеждал скандалните сделки с ЕРП-тата и продажбите на миноритарните дялове, заради което се стигна до скандала "Гинкагейт".

"След Софийския градски съд, вчера и Специализираният съд прекрати делото ЕВН и го върна на прокуратурата. От обвинителния акт не става ясно какво престъпление съм извършил, нито какво е трябвало да направя, за да не бъда обвинен (не че не знам). Не става ясно и защо по абсолютно идентичните продажби на миноритарните дялове от ЧЕЗ и Енерго-Про няма забележки, нито защо човекът всъщност осъществил и трите сделки като шеф на агенцията за приватизация днес е министър на икономиката (Емил караниколов - б.р.), а не обвиняем (щом са толкова лоши). Не става ясно и защо хора с прякори правят кариера в съдебната система, вместо да следват призванието си на дребен криминален контингент. Имало е времена, когато да представляваш държавата в юридическия процес е било върховна чест, но това време не е днес", написа във Фейсбука си Трайчо Трайков.

Оставете коментар