Сряда, 19 Септември 2018
Петък, 09 Март 2018 21:44

С шоу програма Карадайъ и Цветанов финтираха Бойко Василев, запушиха устата на водещия за годежа ГЕРБ-ДПС

Депутатите не дадоха думата на журналиста, който 4 пъти се опита да ги попита за евентуален нов формат във властта без патриотите. 

 Председателите на ПГ на ГЕРБ и на ДПС Цветан Цветанов и Мустафа карадайъ буквално скриха топката на водещия Бойко Василев в „Панорама“. Първи в студиото говори дясната ръка на Бойко Борисов, който заяви, че подава ръка на всички партии в името на доброто за България. Зам.-председателят на ГЕРБ нямал проблеми да разговаря с всички политически сили, включително с ДПС, БСП и „Воля“.

Лидерът на ДПС пък заяви, че партията му вече има програма за власт. Карадайъ отново клъвна ГЕРБ за това, че са в коалиция с Обединените патриоти, които от самото начало на правителството са трън в очите на Движението. Лидерът на ДПС дори посъветва Цветанов, че партията му няма нужда от тях. „Гафът с патриарх Кирил не е на Валери симеонов, а на ГЕРБ, защото включиха подобни хора, които бутат и бият жени на границата с Турция, защото си знаят правата. Той подчерта, че ДПС гласува с ГЕРБ, защото 90% от програмите на партиите им съвпадали.

Зам.-председателят на ГЕРБ получи право на отговор, с който се отпуши зле режисираният цирк. Цветан Цветанов започна да говори за критиките на Карадайъ по повод здравеопазването, образованието и бизнес климата, банални теми, благодатни да се замазват очите в парламента и по време на "дебати". В "споровете" обикновено сме свикнали да чуваме едни и същи опорни точки - липса на реформи и на пари и защита от страна на ГЕРБ с изброяване на всички законопроекти, които са приети в парламента.

На няколко пъти водещият Бойко Василев се опита да попита как ще коментират въпроса с патриотите, но не му беше дадена думата. В моментите, в които пък самият Цветанов нямаше какво да каже повече и да изброи безбройните блага, които управлението носи, думата взимаше Мустафа Карадайъ. В крайна сметка водещият прекрати спора и до отговор за годежа между ГЕРБ и ДПС така и не се стигна заради репортаж, който пуснаха в БНТ. Докато трае видеото, зад кадър очевидно всички се бяха разбрали, защото Василев забрави за важния си въпрос и премина към останалите гости Андрей Райчев и Харалан Александров и смени темата с критиките на руския патриарх Кирил.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 09 Март 2018 21:44
  Цветанов и Сидеров канят президента на среща

  Ще питат държавния глава за Младен Маринов

 • Петък, 09 Март 2018 21:44
  Десетки хиляди излизат на протест срещу властта

  Българи, които живеят в чужбина, се събират на протест в София на 16 септември с искане за смяна на системата за управление и на правителството. В Националния пресклуб на БТА Емил Русанов - издател на вестник "Будилник", заяви днес, че българи от страната също ще се включат. Зад протеста стоят 34 000 души, той е под наслов "Оставка, съд и смяна на системата", уточни той.

  Според него и сподвижниците му България трябва да се управлява по швейцарски модел - всички на ръководни постове в държавата да бъдат избирани пряко. Проектът се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над 1000 британски лири, каза още Русанов (информация за дарителите се предоставя в интернет страницата на събитието). Росен Миленов заяви, че с протеста се иска оставката на правителството, но не и разпускане на парламента, за да бъде гласуван кабинет, предложен от участниците в протеста.

  Според него и сподвижниците му България трябва да се управлява по швейцарски модел - всички на ръководни постове в държавата да бъдат избирани пряко. Проектът се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над 1000 британски лири, каза още Русанов (информация за дарителите се предоставя в интернет страницата на събитието). Росен Миленов заяви, че с протеста се иска оставката на правителството, но не и разпускане на парламента, за да бъде гласуван кабинет, предложен от участниците в протеста.

  "Това правителство ще инициира референдуми", каза той. По информация на организаторите на събитието във Фейсбук протестът ще се проведе от 12:00 до 22:00 часа пред Народното събрание и от 11:00 часа "пред всички български посолства по света". Инициаторите пишат:

  "Българите от цял свят се завръщат да свалят престъпното правителство на Борисов и да потърсят сметка на всички национални предатели и управляващи мафии от 1989 г. досега. Протестът е безсрочен до оставка на правителството. Не преговаряме с престъпници! Национален и световен протест-ултиматум!

 • Петък, 09 Март 2018 21:44
  Стоян Мирчев: Министерските оставки са нищо повече от гърмене на бушони

  Увеличението на бюджетните заплати не компенсира поскъпването на основни стоки.

  „Министерските оставки са нищо повече от гърмене на бушони, за да може министър-председателят да си спечели още малко политическо време на българската сцена. Ние сме искали оставките на редица министри. Държавните системи колабират. Виждаме какво се случва в здравеопазването, вътрешните работи и по темата за любимите пътища на г-н Борисов, но пътища- убийци. Държавата е неспособна да се справи.” Това заяви пред БНТ народният представител от ПГ на „БСП за България” Стоян Мирчев.

  Според него отговорността за тези проблеми я носи именно министър-председателят Бойко Борисов. „Той управлява тоталитарно. Показва, че решенията ги взима само той. Затова цялата отговорност и вина е само негова”, добави Мирчев.

  Народният представител беше категоричен, че управляващите много избирателно поемат отговорности. „В случая с катастрофата край Своге напускат трима министри, защото не могат да управляват ресорите, на които са назначени. От друга страна, министърът на правосъдието Цецка Цачева, при положение, че изгърмя Търговският регистър, че затворниците бягат от затворите, сякаш са на разходка – не подаде оставка. Министърът на земеделието Порожанов също не подаде оставка, при положение, че избиха здравите животни на хората. Тъй като напрежението от лятото стана много голямо, премиерът реши да изгори трима министри, при положение, че самите те казват, че нищо няма да се промени в политиката”, посочи Мирчев. По думите му, новите министри ще са новите бушони и нищо повече.

  Стоян Мирчев обясни, че депутатите от ПГ на „Коалиция за България” тръгват в страната, за да обсъдят с хората „Визия за България”, но пленарна зала няма да остане без тяхно присъствие. „По време на разглеждането на министерските оставки и на ветото на президента ние ще сме в пълен състав като парламентарна група в НС”, каза още той.

  По отношение на заявеното желание на управляващите да увеличат бюджетните заплати с 10% от следващата година, Мирчев го определи като ненавременно и в недостатъчен размер.

  „Увеличението на бюджетни заплати не компенсира поскъпването на основните стоки. Очаква се драстично покачване на цената на природната газ, от там следва скок на тока и всички продукти. Не се говори нищо за пенсиите, а по-голямата част от населението живее на прага на бедността или под него. За тях нищо не се говори. Увеличението на бюджетните заплати няма да се пренесе автоматично и в частния сектор”, каза той. Мирчев поясни, че прокламираният растеж от управляващите е нереалистичен, защото преките чуждестранни инвестиции са ударили дъното и единственият инвеститор у нас са емигрантите.

Оставете коментар