Понеделник, 18 Юни 2018
Петък, 09 Март 2018 21:44

С шоу програма Карадайъ и Цветанов финтираха Бойко Василев, запушиха устата на водещия за годежа ГЕРБ-ДПС

Депутатите не дадоха думата на журналиста, който 4 пъти се опита да ги попита за евентуален нов формат във властта без патриотите. 

 Председателите на ПГ на ГЕРБ и на ДПС Цветан Цветанов и Мустафа карадайъ буквално скриха топката на водещия Бойко Василев в „Панорама“. Първи в студиото говори дясната ръка на Бойко Борисов, който заяви, че подава ръка на всички партии в името на доброто за България. Зам.-председателят на ГЕРБ нямал проблеми да разговаря с всички политически сили, включително с ДПС, БСП и „Воля“.

Лидерът на ДПС пък заяви, че партията му вече има програма за власт. Карадайъ отново клъвна ГЕРБ за това, че са в коалиция с Обединените патриоти, които от самото начало на правителството са трън в очите на Движението. Лидерът на ДПС дори посъветва Цветанов, че партията му няма нужда от тях. „Гафът с патриарх Кирил не е на Валери симеонов, а на ГЕРБ, защото включиха подобни хора, които бутат и бият жени на границата с Турция, защото си знаят правата. Той подчерта, че ДПС гласува с ГЕРБ, защото 90% от програмите на партиите им съвпадали.

Зам.-председателят на ГЕРБ получи право на отговор, с който се отпуши зле режисираният цирк. Цветан Цветанов започна да говори за критиките на Карадайъ по повод здравеопазването, образованието и бизнес климата, банални теми, благодатни да се замазват очите в парламента и по време на "дебати". В "споровете" обикновено сме свикнали да чуваме едни и същи опорни точки - липса на реформи и на пари и защита от страна на ГЕРБ с изброяване на всички законопроекти, които са приети в парламента.

На няколко пъти водещият Бойко Василев се опита да попита как ще коментират въпроса с патриотите, но не му беше дадена думата. В моментите, в които пък самият Цветанов нямаше какво да каже повече и да изброи безбройните блага, които управлението носи, думата взимаше Мустафа Карадайъ. В крайна сметка водещият прекрати спора и до отговор за годежа между ГЕРБ и ДПС така и не се стигна заради репортаж, който пуснаха в БНТ. Докато трае видеото, зад кадър очевидно всички се бяха разбрали, защото Василев забрави за важния си въпрос и премина към останалите гости Андрей Райчев и Харалан Александров и смени темата с критиките на руския патриарх Кирил.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 09 Март 2018 21:44
  Сашо Диков към Цветанов и Сидеров: Правите селски номера! Не аз, а депутатките ви ходят по анцузи в парламента!

  На пресконференция в кулоарите на Народното събрание депутати от ГЕРБ и Обединените патриоти бяха бесни на колегите си от БСП. Социалистите днес саботираха заседанието и го оставиха го без кворум, а Цвета Караянчева, по предложение на Вежди Рашидов, отмени и редовния петъчен парламентарен контрол. 

  В кулоарите д-р Даниела Дариткова, Цветан Цветанов, Данаил Кирилов и Волен Сидеров бяха бесни на колегите си, които провалиха работния ден, защото бяха вкарани извънредни точки. След това част от репортерите си зададоха въпросите към четиримата народни представители. Дойде ред и на Сашо Диков. Цветан Цветанов обаче го поряза и каза, че импровизираната пресконференция приключва. "Не се измъквай, не с тези номера!", ядоса се Диков.

  Волен Сидеров веднага скочи да брани дясната ръка на Бойко Борисов. "Г-н Диков, погледни се! Ти дори не си дошъл с подходящо облекло. Облякъл си се с анцуг!". Журналистът контрира, че е видял в пленарната зала депутатка на патриотите, която била облечена по подобен начин, но на нея не ѝ се правят забележки. Той нарече "селски номера" поведението на атакиста.      

 • Петък, 09 Март 2018 21:44
  Нов скандал в парламента: Депутатите от БСП напуснаха пленарната зала, заради Рамазан байрам НС остана без кворум

  Депутатите от БСП напуснаха пленарната зала. Те са гневни на колегите си от ГЕРБ, че вкарват извънредни точки в дневния ред и поискаха да се обсъждат другата седмица във вторник. След като Цвета Караянчева не прие предложението им, те напуснаха заседанието и поискаха поименно преброяване, която председателят на парламента направи. Заради Рамазан байрама обаче отсъстваха масово депутати от ДПС. След като беше изпълнена процедурата, се оказа, че в залата има 114 души и не достигат 7 народни представители. Караянчева даде 15 минути почивка и се опита отново да събере кворум, но този път депутатите бяха още по-малко - 105. Волен Сидеров иска от Караянчева да накаже "група хулигани" от БСП. Тя се съобрази с предложението на Вежди Рашидов и прекрати заседанието и реши да няма парламентарен контрол.

 • Петък, 09 Март 2018 21:44
  Вижте какво подариха от ГЕРБ на премиера

  Цветанов събра по 250 лева на калпак от депутатите, Борисов отново ги дарява, за да лъсне имиджа на партията си и да я представи като филантропска.  

  Знаете, че има традиция да събираме средства по повод рождения ден на нашия лидер Бойко Борисов. Той решава какво да прави с тях.

  Това обяви на пресконференция в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. "Тази година събрахме 20 000 лева. Премиерът, явно след посещението си на Божи гроб, реши да дари тези пари за църква и джамия. 10 000 лева ще бъдат дарени за дострояването на църквата в град Бяла, Русенско. Другите 10 000 лева ще бъдат дарени за ремонт на джамията в село Подайва, Исперихско. Трябва да имаме солидарност и съпричастнот към българските общности в цялата страна, без значение на раса и религия. Много хора са изказвали мнението и са плашили, че ГЕРБ като дойде на власт ще руши джамии. Това не е така. И сега го доказваме", категоричен беше Цветанов.

  На пресконференцията присъстваха представители от град Бяла и село Подайва, които изказаха своите благодарности към ПП ГЕРБ.

Оставете коментар