Сряда, 19 Септември 2018
Понеделник, 12 Март 2018 08:32

Атанас Атанасов: Приятелите на Борисов - Пашата и Каратиста - стоят зад Върбакови, мъжът на Гинка е бил в престъпен бизнес с убит, близък до премиера

Зад семейство Върбокови стои цяла плеяда от стари приятели на Бойко Борисов като Румен Николов-Пашата и Митко-Каратиста. От ЧЕЗ отдавна искаха да си продадат компанията в България, защото са притискани. Нямаше толкова значение на кого. Важно беше за чехите да си получат парите от сделката. 

 

„Предизборната кампания на Владимир Путин се провежда и на българска територия. Това, което са заснели, беше прожектирано в Русия. Патриарх Кирил работи за кампанията на президента Путин, защото църквата е част от службите. Самият Путин и Кирил са били колеги в службите и продължават да си помагат. Целта е да се надъхват руснаците в каква велика държава живеят – пращат ракети в космоса, няма да дадат нищо на Украйна, начукват канчето на непокорните българи и т.н.“. Това заяви пред БТВ лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

„Борисов и Радев трябва да почерпят Валекри Симеонов. Вместо да защитят честта на държавата, те се скриха като мишки. И малката, и голямата коалиция са в перманентни скандали, всеки от които прикрива другия. Случая с патриарха вероятно цели да се покрие сделката с ЧЕЗ. Има потискано настроение в обществото държавата да се справи с битовата престъпност. Веднага след случая с неизбежната отбрана в Пловдив се започна да се променя закона. Години наред службите и МВР показват абсолютна безпомощност, при условие, че държавата вече 10 години се управлява от хора, които били най-добри в тази област. Шефът на ДАНС в същото време каза, че всичко това, което са събирали като информация за ЧЕЗ не било докладвано на премиера. Защо тогава са събирали въобще подобна информация. През 2003 г., когато Бойко Борисов беше главен секретар, беше убит Тодор Толев – Бялата лисица. Двамата са имали обща фирма Харманли цигари. Лисицата е организаторът на сделката с импулсните измами в Харманли, в която е участвал и мъжът на Гинка – Славчо Върбаков. ЧЕЗ отдавна искаше да си продаде компанията у нас, защото беше притискана. Нямаше значение на кого, а само и само да си прибере парите. Тези, които стоят зад Върбакови, са една плеяда от приятелите на Бойко Борисов от времето, когато имаше връзки с Пашата и Каратиста“, каза още ген. Атанасов.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 12 Март 2018 08:32
  Амбицията на Борисов била да станем финансов рай за инвестиции

  „Финансовата стабилност е нещо, което се оценява след време. Преди два месеца ние намалихме външния дълг на България. В първата двойка на Европа сме. Поколенията след нас имат 25% външен дълг. БВП расте и то трайно“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на бизнес-закуската на Американската търговска камара.

  Темата на срещата е „Трансатлантическите отношения между България и САЩ в контекста на глобалните икономически промени“.

  „Аз се радвам, когато се откриват заводи, производства. Това е полезно за България. В сферата на земеделието и на ИТ сектора нещата се развиват изключително добре“, обясни премиерът. Той напомни е, че безработицата в момента е на най-ниските си нива. „В момента тя е под 5%. И сега дори трудно намираме работници“, добави Борисов.

  „22 години България е във валутен борд. Ние сме се научили да живеем в него, 2 лева=1 евро. 10% е плоският данък. В България има най – добрите условия за правене на бизнес“, напомни премиерът.

  Борисов не пропусна и да коментира темата Западни Балкани. „Тя беше сложена от България на масата“, напомни той и добави: „Това е най – сложната тема. В Западните Балкани имаме 4 – 5 стратегически играча“.

 • Понеделник, 12 Март 2018 08:32
  Провал: Борисов „открива“ училище, децата отиват в друга сграда за първия учебен ден

  Бойко Борисов отиде да инспектира училище, негов кмет и верен директор го убедиха, че днес първият учебен ден ще започне нормално. Оказа се обаче, че децата трябва да учат на километър по-далече, заради ремонти. 

 • Понеделник, 12 Март 2018 08:32
  Антон Кутев: Борисов бяга от проблемите си, като прехвърля всичко към по-ниските слоеве

  "Кабинетът упорито се разпада, а Бойко Борисов се опитва да го задържи с всички сили и средства, което не знам дали му е необходимо чак толкова", заяви пред БТВ депутатът от БСП Антон Кутев. Поводът за коментара му беше отложеното гласуване на трите министерски оставки и отказът на номинирания за транспортен министър Александър Манолев да заеме поста.

  „Борисов панически се опитва да избяга от всички проблеми, които му излизат, като прехвърля всичко върху по-ниските слоеве. Важното е той да е „в бяло”, върхът да стои чист. Единствените, които не се сменят, са двамата вицепремиери, защото ако махне някой от тях, се разпада коалицията”, заяви Антон Кутев.

  „Борисов е безскрупулен, когато трябва да се сменят хора. Той винаги е знаел, че той е носителят на властта. Това играе през цялото време – цялата държава трябва да каже: „Докато не опре до Борисов, проблемът няма да се реши”, което означава, че всички, които пречат на тази теза, трябва да бъдат махани веднага, за да не нарушават този начин на мислене. Това му е играта от 10 години”, посочи зам.-шефът на ПГ на БСП.

  Според него няма българин, който да се съмнява, че правителството няма да изкара мандата си. „Лично аз не смятам, че тази година е възможно да се разпадне правителството, но съм сигурен, че ще стане следващата”, отбеляза Кутев.

  Той коментира и неподписания от президента Румен Радев указ за освобождаването на Младен Маринов, което се превърна в пречка за промените в кабинета. „Това е бил елегантен начин от страна на президента да им каже, че той участва в политическата система със своите функции и да не го използват само като пощенска кутия в дадени моменти”, смята Кутев.

Оставете коментар