Вторник, 18 Декември 2018
Понеделник, 12 Март 2018 08:32

Атанас Атанасов: Приятелите на Борисов - Пашата и Каратиста - стоят зад Върбакови, мъжът на Гинка е бил в престъпен бизнес с убит, близък до премиера

Зад семейство Върбокови стои цяла плеяда от стари приятели на Бойко Борисов като Румен Николов-Пашата и Митко-Каратиста. От ЧЕЗ отдавна искаха да си продадат компанията в България, защото са притискани. Нямаше толкова значение на кого. Важно беше за чехите да си получат парите от сделката. 

 

„Предизборната кампания на Владимир Путин се провежда и на българска територия. Това, което са заснели, беше прожектирано в Русия. Патриарх Кирил работи за кампанията на президента Путин, защото църквата е част от службите. Самият Путин и Кирил са били колеги в службите и продължават да си помагат. Целта е да се надъхват руснаците в каква велика държава живеят – пращат ракети в космоса, няма да дадат нищо на Украйна, начукват канчето на непокорните българи и т.н.“. Това заяви пред БТВ лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

„Борисов и Радев трябва да почерпят Валекри Симеонов. Вместо да защитят честта на държавата, те се скриха като мишки. И малката, и голямата коалиция са в перманентни скандали, всеки от които прикрива другия. Случая с патриарха вероятно цели да се покрие сделката с ЧЕЗ. Има потискано настроение в обществото държавата да се справи с битовата престъпност. Веднага след случая с неизбежната отбрана в Пловдив се започна да се променя закона. Години наред службите и МВР показват абсолютна безпомощност, при условие, че държавата вече 10 години се управлява от хора, които били най-добри в тази област. Шефът на ДАНС в същото време каза, че всичко това, което са събирали като информация за ЧЕЗ не било докладвано на премиера. Защо тогава са събирали въобще подобна информация. През 2003 г., когато Бойко Борисов беше главен секретар, беше убит Тодор Толев – Бялата лисица. Двамата са имали обща фирма Харманли цигари. Лисицата е организаторът на сделката с импулсните измами в Харманли, в която е участвал и мъжът на Гинка – Славчо Върбаков. ЧЕЗ отдавна искаше да си продаде компанията у нас, защото беше притискана. Нямаше значение на кого, а само и само да си прибере парите. Тези, които стоят зад Върбакови, са една плеяда от приятелите на Бойко Борисов от времето, когато имаше връзки с Пашата и Каратиста“, каза още ген. Атанасов.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 12 Март 2018 08:32
  БСП: Заради отношенията между Бойко Борисов и Сашо Дончев ще пострада националният ни интерес

  Корнелия Нинова: Призовавам Борисов както не е искал да се приватизира „Булгартрансгаз“ , така да спре и концесията на летище „София“

 • Понеделник, 12 Март 2018 08:32
  Борисов за глобата от ЕК: Няма кой да спре "зелените" 20 години. Навсякъде се приватизира, а в България – не

  Премиерът едва вчера чул, че Жирардели е собственик на „Юлен”.

  Трите търговски дружества ще платят глобата от печалба, а не хората. Това каза премиерът Бойко Борисов в коментар от Виена по повод наложената от Европейската комисия глоба в размер на 77 млн. евро на групата на БЕХ.

  В понеделник Европейската комисия наложи глоба на „Български енергиен холдинг”, неговото дъщерно дружество за доставка на газ „Булгаргаз“ и неговото дъщерно дружество за газова инфраструктура „Булгартрансгаз“ („групата БЕХ“) в размер на 77 068 000 евро за блокиране на достъпа на конкуренти до ключова газова инфраструктура в България в нарушение на антитръстовите правила на ЕС. Енергийният министър обясни, че според ЕК трябва да има възможност българският оператор „Булгартрансгаз” да бъде приватизиран и да влезе чужд оператор.

  На въпрос как ще реагира България след санкцията, Борисов заяви, че страната ни реагира вече повече от две години в преговорите, които водим с ЕК.

 • Понеделник, 12 Март 2018 08:32
  Властта разрешава на КОНПИ да действа, пренебрегвайки съда

  Управляващите ще приемат поправка в променения вече текст на ГЕРБ, даваща възможност Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество да прави проверки независимо от решението на съда. 

  Това каза снощи пред журналисти във Виена премиерът Бойко Борисов след срещата си с еврокомисаря Франс Тимерманс.

  "И го информирах за това тълкувателно решение по гражданската конфискация. В най-скоро време ще направим една поправка, в която ще има едно изречение, образно казано, в което се казва, че гражданската конфискация, или КОНПИ това, което е придобито по престъпен начин ще конфискува, а наказателното преследване си върви по другото направление. Голяма подкрепа от негова (на еврокомисар Франс Тимерманс – бел.ред.) страна – абсолютно това го удовлетворява", каза Бойко Борисов от форума на високо равнище "Европейски съюз – Африка".

  Министър-председателят участва в двудневния форум на високо равнище ЕС – Африка във Виена. Форумът под наслов "Сътрудничеството в дигиталната ера" ще бъде открит днес от канцлера на Австрия Себастиан Курц, от президента на Руанда и председател на Африканския съюз Пол Кагаме и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Особено внимание ще бъде обърнато на действията за засилване участието на жените в цифровата икономика и младите хора.

Оставете коментар