Понеделник, 18 Юни 2018
Понеделник, 12 Март 2018 09:00

Стефан Данаилов: Румен Радев е отказал патриарх Кирил да го благослови, духовникът е сложил край на срещата между двамата

"Президентът Румен Радев е отказал да бъде благословен от руския патриарх Кирил. Държавният глава е благодарил за предложението, но го е отклонил, тъй като вече е бил благословен от българския патриарх Неофит. По време на разговора не е имало скандали и той е приключил мирно. Край на срещата е сложил патриарх Кирил". Това разказа пред BGonAir Стефан Данаилов. Ламбо не пожела да каже, дали се е чувал след скандала с Румен Радев, но остана впечатлението, че двамата все пак са водили разговор. 

"Когато чествахме 130 години от Освобождението на България, аз бях ангажиран с подготовката. Тогава Георги Първанов също спомена жертвите от останалите народности пред Владимир Путин в НДК. Скандал нямаше и именно за това не мога да си обясня какъв е проблемът и защо патриарх Кирил си тръгва огорчен от страната ни", каза още Данаилов. 

"След този мандат напускам активната политика, аз съм бесепар в кръвта. Имам положително мнение за Корнелия Нинова, защото е предана, емоционална и борбена. Критикувам я за фризурата ѝ. по същия начин съм имал добри отношения с предишните лидери на партията Георги Първанов, Сергей Станишев и Михаил Миков. БСП е много силна опозиция, колкото и Цветан Цветанов да омаловажава работата ни. Няма да крия, че ние освен за евро и за кметски вот, се готвим и за нови парламентарни избори. Управляващите винаги ще пускат темата колко БСП не е готова за управление. Партията ни умее да се мобилизира преди избори и сме го показали, че сме единни. Това, което се случва сега, нямаше да се случи при наше управление. Колкото и да умаловажават протестите от ГЕРБ, на хората не им се седи вече вкъщи. Ако изоставаш от такива събития и нечуваш хората, не е добре", коментира Ламбо.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 12 Март 2018 09:00
  "Вашингтон поуст": Тръмп искаше да се види с Путин, но срещата му беше провалена след таен заговор в САЩ

  Американският президент Доналд Тръмп е искал да се срещне с руския си колега Владимир Путин, но неговият екип е провалил умишлено разговорите, съобщава "Вашингтон поуст". Информацията на американското издание е от човек в администрацията в Белия дом, който е участвал в тайния заговор. 

 • Понеделник, 12 Март 2018 09:00
  Драгомир Стойнев: Протестирахме срещу произвола на мнозинството, който си позволява

  „Остро протестираме срещу произвола на управляващото мнозинство. Напуснахме пленарна зала в знак на протест срещу начина, по който управляващите налагат авторитарен режим и стил на управление на НС“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев пред журналисти в парламента. Той подчерта, че не е нормално, в последния момент, да се променя дневният ред на парламента и по този начин да се лиши опозицията от възможност за водене на конструктивен дебат в полза на българските граждани.

  „По този начин не може да се работи. Това е знак към управляващите, които търсят единствено и само скандали в НС“, категоричен е народният представител. „Този авторитарен стил на председателя на НС смяхме за отминал, но за съжаление, той продължава. Това ръководство на НС не може да формулира дневния ред дори за една седмица, а очакваме от правителството да формулира визия за развитие на страната. Тук се работи ден за ден, няма никаква последователност“, каза още Стойнев. Според него единственото им желание е да се приемат закони, които са в нечий интерес и може дори и след месец да бъдат поправени. „Прави се опит да отклоняване на вниманието от отстраняването на председателя на Здравната каса проф. Плочев. Той извади на дневен ред скандална информация за задлъжнялост на Касата спрямо други Каси и поради тази причина за невъзможност на българските граждани да получат качеството здравеопазване“. Стойнев подчерта, че народните представители са избрани, за да работят за българските граждани.

  „Не случайно и законопроекти на опозицията не влизат в дневния ред. Но когато те решат, в последния момент са готови да вкарат, нарушавайки правилника, отделни законопроекти“, посочи той. По неговите думи Цвета Караянчева днес е нарушила правилника. „Тя има право да промени дневния ред, единствено и само, в изключителни случаи. Кое е изключителното днес? Толкова ли не можеха в сряда да предложат дневен ред? Толкова ли е трудно да се планира за три дни?“, попита Драгомир Стойнев.

 • Понеделник, 12 Март 2018 09:00
  Нов скандал в парламента: Депутатите от БСП напуснаха пленарната зала, заради Рамазан байрам НС остана без кворум

  Депутатите от БСП напуснаха пленарната зала. Те са гневни на колегите си от ГЕРБ, че вкарват извънредни точки в дневния ред и поискаха да се обсъждат другата седмица във вторник. След като Цвета Караянчева не прие предложението им, те напуснаха заседанието и поискаха поименно преброяване, която председателят на парламента направи. Заради Рамазан байрама обаче отсъстваха масово депутати от ДПС. След като беше изпълнена процедурата, се оказа, че в залата има 114 души и не достигат 7 народни представители. Караянчева даде 15 минути почивка и се опита отново да събере кворум, но този път депутатите бяха още по-малко - 105. Волен Сидеров иска от Караянчева да накаже "група хулигани" от БСП. Тя се съобрази с предложението на Вежди Рашидов и прекрати заседанието и реши да няма парламентарен контрол.

Оставете коментар