Сряда, 21 Март 2018
Понеделник, 12 Март 2018 09:00

Стефан Данаилов: Румен Радев е отказал патриарх Кирил да го благослови, духовникът е сложил край на срещата между двамата

"Президентът Румен Радев е отказал да бъде благословен от руския патриарх Кирил. Държавният глава е благодарил за предложението, но го е отклонил, тъй като вече е бил благословен от българския патриарх Неофит. По време на разговора не е имало скандали и той е приключил мирно. Край на срещата е сложил патриарх Кирил". Това разказа пред BGonAir Стефан Данаилов. Ламбо не пожела да каже, дали се е чувал след скандала с Румен Радев, но остана впечатлението, че двамата все пак са водили разговор. 

"Когато чествахме 130 години от Освобождението на България, аз бях ангажиран с подготовката. Тогава Георги Първанов също спомена жертвите от останалите народности пред Владимир Путин в НДК. Скандал нямаше и именно за това не мога да си обясня какъв е проблемът и защо патриарх Кирил си тръгва огорчен от страната ни", каза още Данаилов. 

"След този мандат напускам активната политика, аз съм бесепар в кръвта. Имам положително мнение за Корнелия Нинова, защото е предана, емоционална и борбена. Критикувам я за фризурата ѝ. по същия начин съм имал добри отношения с предишните лидери на партията Георги Първанов, Сергей Станишев и Михаил Миков. БСП е много силна опозиция, колкото и Цветан Цветанов да омаловажава работата ни. Няма да крия, че ние освен за евро и за кметски вот, се готвим и за нови парламентарни избори. Управляващите винаги ще пускат темата колко БСП не е готова за управление. Партията ни умее да се мобилизира преди избори и сме го показали, че сме единни. Това, което се случва сега, нямаше да се случи при наше управление. Колкото и да умаловажават протестите от ГЕРБ, на хората не им се седи вече вкъщи. Ако изоставаш от такива събития и нечуваш хората, не е добре", коментира Ламбо.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 12 Март 2018 09:00
  Владимир Путин подписа и своя първи указ, той е за свикване на запасняци на военни сборове през 2018 година

  Указът на президента е публикуван на портала на Кремъл с дата 19 март 2018 година и влиза в сила от деня на подписването му. Готви ли се Русия за война?

  Още в първия ден след като стана ясно, че побеждава безапелационно на президентските избори, Владимир Путин подписа и своя първи указ. Той е за свикване на запасняци на военни сборове през 2018 година, предаде Дир.бг.

  Указът е публикуван на портала на Кремъл с дата 19 март 2018 година и влиза в сила от деня на подписването му.

  "Руските граждани, зачислени в запас на руската армия, се приканват на запасни сборове за срок от два месеца. Те ще бъдат призовани както в частите на армията, така и в органите на Федералната служба за безопасност", се казва в указа.

  Военните сборове ще се провеждат в срокове, съгласувани с органите на изпълнителната власт. За армията те ще се определят от министерството на отбраната.

  Новината идва на фона на все по-нарастващото напрежение между Москва и Запада заради скандала с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания. Лондон, САЩ, Германия и други западни страни открито обвиниха Кремъл, че е наредил операцията по убийството на Скрипал с бойното отровно вещество "Новичок".

 • Понеделник, 12 Март 2018 09:00
  Светлана Шаренкова: Владимир Путин протегна ръка към Западна Европа

  Изборите преминаха съвсем спокойно и нормално. Аз бях международен наблюдател в Санкт Петербург и обикалях 7-10 секции, като непрекъснато виждах как се покачва избирателната активност и хората чакат на опашки, за да гласуват. Това каза пред камерата на БТВ Светлана Шаренкова, председател на форум "България-Русия". Тя коментира последните президентски избори в Русия, които Владимир Путин спечели убедително. "Твърденията, че изборите в Русия са подправени са абсурдни. Изборите бяха организирани много добре. Предишните години имаше хаос, но бяха предприети промени в законите и на тези президентски избори нямаше никакви проблеми. Във всяка секция имаше 3 камери, които предаваха на живо и всеки можеше да гледа. Всеки кандидат имаше застпници в секциите. На тези избори имаше опозиция в Русия. Алексей Навални беше наясно, че няма да участва в тези избори. Той познава законодателството и знаеше, че като осъждан няма как да участва", категорична беше Шаренкова. "Най-малко Владимир Путин имаше интерес от скандала със Сергей Скрипал. Той обаче изигра мобилизираща роля. Великобритания трябва да докаже твърденията си, а не да хвърля празни обвинения. В Русия има много опозиционни медии и никай няма намерение да ги затваря. Има много опозиционни лидери, на които никой не забранява да говори. Не мога да разбера защо се говори за диктатура, когато хората избират Путин свободно. Аз не видях армия по улиците по време на изборите. Вечерта на изборите видях един много диалогичен Путин. Той протегна ръка на Запада и Великобритания", разкри още Шаренкова.

 • Понеделник, 12 Март 2018 09:00
  Румен Радев поздрави Владимир Путин, предложи разгръщане на взаимоотношенията между България и Русия

  Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до руския си колега Владимир Путин по повод победата на провелите се избори за президент на Руската федерация. 

  „Надявам се заедно да работим за разгръщането на съществуващия потенциал на двустранно взаимноизгодно сътрудничество в различни области, в интерес и за благото на нашите два народа“, се казва в писмото на българския държавен глава.

  В поздравителния си адрес до своя руски колега президентът Румен Радев отбелязва и вековната историческа и културна близост между българския и руския народ.

Оставете коментар