Сряда, 19 Септември 2018
Понеделник, 12 Март 2018 09:00

Стефан Данаилов: Румен Радев е отказал патриарх Кирил да го благослови, духовникът е сложил край на срещата между двамата

"Президентът Румен Радев е отказал да бъде благословен от руския патриарх Кирил. Държавният глава е благодарил за предложението, но го е отклонил, тъй като вече е бил благословен от българския патриарх Неофит. По време на разговора не е имало скандали и той е приключил мирно. Край на срещата е сложил патриарх Кирил". Това разказа пред BGonAir Стефан Данаилов. Ламбо не пожела да каже, дали се е чувал след скандала с Румен Радев, но остана впечатлението, че двамата все пак са водили разговор. 

"Когато чествахме 130 години от Освобождението на България, аз бях ангажиран с подготовката. Тогава Георги Първанов също спомена жертвите от останалите народности пред Владимир Путин в НДК. Скандал нямаше и именно за това не мога да си обясня какъв е проблемът и защо патриарх Кирил си тръгва огорчен от страната ни", каза още Данаилов. 

"След този мандат напускам активната политика, аз съм бесепар в кръвта. Имам положително мнение за Корнелия Нинова, защото е предана, емоционална и борбена. Критикувам я за фризурата ѝ. по същия начин съм имал добри отношения с предишните лидери на партията Георги Първанов, Сергей Станишев и Михаил Миков. БСП е много силна опозиция, колкото и Цветан Цветанов да омаловажава работата ни. Няма да крия, че ние освен за евро и за кметски вот, се готвим и за нови парламентарни избори. Управляващите винаги ще пускат темата колко БСП не е готова за управление. Партията ни умее да се мобилизира преди избори и сме го показали, че сме единни. Това, което се случва сега, нямаше да се случи при наше управление. Колкото и да умаловажават протестите от ГЕРБ, на хората не им се седи вече вкъщи. Ако изоставаш от такива събития и нечуваш хората, не е добре", коментира Ламбо.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 12 Март 2018 09:00
  Румен Радев даде зелена светлина на правителството, "разжалва" Младен Маринов

  Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаване на Младен Маринов от поста Главен секретар на МВР, съобщиха от президентската институция за БТВ.

 • Понеделник, 12 Март 2018 09:00
  Тайнствена българска енергийна делегация посети през уикенда Виена

  Хора от екипа на Теменужка Петкова са на път да предизвикат поредния скандал в държавата. Десет българи са отседнали в един от най-скъпите хотели в Европа. Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов и екипът му не казват защо са били на тузарска командировка.

 • Понеделник, 12 Март 2018 09:00
  Депутатите от БСП напуснаха НС: Няма смисъл да слушаме съжденията на министър в оставка!

  Депутатите от БСП напуснаха пленарна зала. „Няма какво да слушаме министър в оставка, той си я носи в джоба. Да слушаме някакви съждения по слухове - няма смисъл“, посочи секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов. По предложение на ГЕРБ прекъсването на работата на парламента за почивка беше отложено до приключване на изслушването на министъра в оставка Валентин Радев и главният прокурор Сотир Цацаров. 

  „На 10.11.2016 г. в ГДБОП е постъпил сигнал, че лицето Илия Стоилов е ръководител на организирана престъпна група за изнудване, рекет, побой. Установени са лица, които сплашват, изнудват и рекетират лица по поръчка на Стоилов. Спрямо членовете на групата и лидера ѝ са предприети съответните мерки. Образувано е досъдебно производство по повод организирана престъпна група на територията на Русе. В хода на работа са установени лица, потърпевши от групата, които са разпитани като свидетели“, обясни Радев.

  По думите му при извършените процесуално-следствени действия са претърсени 15 адреса и са направени 6 обиска на лица. „Има 8 задържани лица. На 29 август 2018 г. е Илия Стоилов е с отменена мярка „задържане под стража“ в подписка и е освободен. На 6 септември Стоилов е напуснал територията на България, не е обявен за издирване и няма налагане за ограничения за напускане на страната“, обясни Радев.

Оставете коментар