Събота, 21 Април 2018
Понеделник, 19 Март 2018 09:58

Андрей Райчев: Продължаваме да пилеем отношенията си с Русия, за да се харесаме на Запада

Антоний Гълъбов: Най-голямата заплаха за Кремъл е Китай.

„Западът много помогна за победата на Путин. Чувството на застрашеност на руснака бе потвърдено. Пред последните векове Западът четири пъти напада Русия и винаги през Полша. Путин съзнателно използва това.” Това заяви в „Денят започва” по БНТ социологът Андрей Райчев в коментар за вчерашните президентски избори в Русия и победата с над 70% на Путин.

„През следващите години Путин има задачата да намери наследник и да смени поколенията. Това изисква подобрение на външната обстановка. Като гледам отстрани Путин, ще скача през поколение при намирането на наследник. Той вече няма нужда от изостряне на обстановката. Част от тези 73% са именно историята със Скрипал. Тереза Мей е човек, който беше против Брекзит. Сега трябва да преговаря за Брекзит. Тя е пред падане, на англичаните им трябва плашеща мечка и я намериха по най-лесния начин. Абсолютно съм сигурен, че това е измишльотина. На Запада им трябва Русия като плашеща мечка. На загубилите либерали в Америка – също”, смята Андрей Райчев.

Според доц. Антоний Гълъбов „доктрината Путин вчера получи формалната си подкрепа. След тази подкрепа не очаквам промяна, а повече от същото. Става дума за милитаристична външна политика”.
„Вчерашният ден е начало, от който ще започнем да се освобождаваме от илюзии. Напрежението ще продължи. Това, което реално застрашава Русия, е Китай”, смята доц. Гълъбов.

За отношенията с България и евентуалната визита на Путин в България Андрей Райчев каза: „България освен интереси има наследство, което пилее по безобразен начин. Тук никога не сме страдали от Русия. Нашите политици много обичат да се харесват на Запада. България и Русия са вековни приятели и не трябва да се пилее. Съюзът Турция-Русия е много съмнителна работа.”

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 19 Март 2018 09:58
  Украйна призна: Не можем да си върнем Крим

  "Днес Украйна не е в състояние да си върне Крим". Това заяви заместник-министър по временно окупираните територии и вътрешно разселените лица от Украйна Георгий Тука. Според него Киев вече е принуден да се ограничи до дипломатически демонстрации и политически изявления. Тука вярва, че Донбас и Крим е възможно да бъдат върнати на държавата му, но не и в момента. 

  Той допълни, че неговият отдел събира доказателства за незаконно придобиване на ресурси на територията на Крим. Полуостровът стана част от Русия през март 2014 г. след референдум, в който по-голямата част от хората в региона, които са гласували, подкрепиха решението. Киев продължава да разглежда полуострова като своя територия, която Русия временно заема.

 • Понеделник, 19 Март 2018 09:58
  Смях! Сидеров говорил пред 550 млн. души в Крим. Руски телевизии го снимат, но мистериозно не го отразяват

  Журналистите от партийната телевизия на "Атака" - Алфа ТВ, прекалиха с прехвалването на началника си Волен Сидеров, който вчера празнува рожден ден в Крим. Те обявиха, че ораторът е говорил пред 550 млн. души за 4 телевизии. Колкото и да се мъчихме да намерим важните послания в руските медии, в сайтовете им дори не е отразено, че са го записали. Само от Алфа ТВ и 50-ина души в Youtube са гледали посланията на Волен.

 • Понеделник, 19 Март 2018 09:58
  Русия заплаши да блокира Фейсбук

  Роскомнадзор може да блокира Фейсбук, ако социалната мрежа не отговаря на изискванията на руското законодателство. Това заяви в интервю за вестник "Известия" ръководителят на отдела Александър Жарков. "До края на 2018 г. ще проверим компанията. Има няколко точки, които трябва да бъдат изпълнени: локализиране на базата данни за руските граждани на територията на Русия, отстраняването на всички забранени информации, които значително се увеличават, както и спазването на други закони. Ако не бъдат изпълнени условията ни, или ако руската държава не бъде информирана за намерението да се извършат такива действия, ще блокираме Фейсбук", каза още кибер експерта.

  Жарков допълни, че се среща с представители на Фейсбук веднъж на всеки шест месеца и изрази надежда, че думите му за блокадата ще станат причина от социалната мрежа да се съобразяват с руските закони. 

Оставете коментар