Понеделник, 24 Юни 2019
Понеделник, 02 Април 2018 08:29

Бриго Аспарухов: Няма да се разбере кой стои зад случая „Скрипал“, защото всички страни ще загубят от истината

Шпионажът е вечен и няма как да се спре, защото той е най-силното оръжие на една държава. Да казваш, че не си русофил вече звучи като клетва за вярност към Западна Европа. Ако се докаже, че Русия не е виновна, нито Кремъл, нито Западна Европа и САЩ ще започнат да връщат дипломати в посолствата.


„В дипломация е нормален и най-мекият ход да се привика посланикът ни в Русия. Това беше правилното, защото удовлетвори и голяма част от обществото. Типично по нашенски преместихме дебата за „Скрипал“ на полето „русофили-русофоби“, а всъщност имаме две жертви. Този трагичен случай помогна на страните да извлекат това, което искат. От 1971 г. Великобритания и Русия са изгонили общо 300 дипломати“. Това каза пред БТВ бившият разузнавач Бриго Аспарухов, който коментира случая „Скрипал“.
„Не се знае кой го е поръчал и извършил, но Русия е виновна... Да не си русофил вече звучи като клетва към евроатлантическите ни партньори. Ние си помагаме с Москва, оставяме си канал за комуникация. Никоя държава не може да си позволи да си позволи диалога с Русия. Австрия в това отношение няма комплекс и спокойно може да заема позиция срещу Кремъл. Това е атрибут на специалните служби през 80-е години – „аз знам, че ти си го направил, ще те осъдя, но после ще търся доказателства“. Борис Джонсън каза, че Москва е виновна, и всички се съгласиха. Никога няма да бъде казана истината за „Скрипал“, защото всички страни ще загубят. Какво ще направят Русия, САЩ и ЕС? Ще си върнат взаимно дипломатите си ли? Шпионажът е вечен и е най-силното оръжие на всяка държава. Ние и Западът винаги сме имали диалог с Русия. Тя винаги е била позитивно настроена към Европа и е част от нея. Путин има ясна представа какво иска да прави и това смущава Запада. Ако избухне Трета световна война, никой няма да разбере. Кой разум би допуснал, че това може да се случи“, каза още Аспарухов.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 02 Април 2018 08:29
  Една "малка Америка", създадена да води войни

  От години има улики, че от военната си база в германския Рамщайн американската армия извършва съмнителни операции по света. Съдът в Мюнстер сега призова Германия да следи по-отблизо какво точно се върши там.

  Автор: Удо Бауер, DW

 • Понеделник, 02 Април 2018 08:29
  САЩ са извършили хакерска атака срещу Иран

  В събота Тръмп заяви, че САЩ ще наложат "големи" нови санкции срещу Иран следващата седмица.

 • Понеделник, 02 Април 2018 08:29
  САЩ изпраща в Украйна оръжие за 250 милиона долара

  Пратката на Пентагона включвала снайперски пушки, гранатомети, радари за ВМС, оборудване за спецчастите, сухопътните войски и за военните медици, както и системи за Радиоелектронна борба

Оставете коментар