Понеделник, 24 Юни 2019
Неделя, 08 Април 2018 08:11

Службите местят Скрипал и дъщеря му в САЩ, променят им имената

Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия ще бъдат предложени за преместване в Съединените щати. Новината съобщи британският вестник "Sunday Times". По този начин се предполага, че двамата ще бъдат предпазени от нов опит за убийство. Източник в британското правителство заявява в публикацията, че тайните служби на Ми-6 са обсъдили възможностите на ЦРУ за изпращане на руснаците в САЩ под нови имена. Сред другите държави, в които могат да отидат, са Канада, Австралия и Нова Зеландия, но за момента най-сигурната страна за службите са щатите, където имало най-малък риск да бъдат убити. Също така, източници потвърдиха, че жертвите са в съзнание и скоро ще започнат да подпомагат разследването.

Според вестника Юлия Скрипал отказва консулската подкрепа от Русия, което означавало стъпка към имиграция в западни страни. 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 08 Април 2018 08:11
  Една "малка Америка", създадена да води войни

  От години има улики, че от военната си база в германския Рамщайн американската армия извършва съмнителни операции по света. Съдът в Мюнстер сега призова Германия да следи по-отблизо какво точно се върши там.

  Автор: Удо Бауер, DW

 • Неделя, 08 Април 2018 08:11
  САЩ са извършили хакерска атака срещу Иран

  В събота Тръмп заяви, че САЩ ще наложат "големи" нови санкции срещу Иран следващата седмица.

 • Неделя, 08 Април 2018 08:11
  САЩ изпраща в Украйна оръжие за 250 милиона долара

  Пратката на Пентагона включвала снайперски пушки, гранатомети, радари за ВМС, оборудване за спецчастите, сухопътните войски и за военните медици, както и системи за Радиоелектронна борба

Оставете коментар