Сряда, 18 Юли 2018
Вторник, 10 Април 2018 08:45

Първан Симеонов: Българинът иска ревизии и твърда вътрешна политика, страхуваме се от външни конфликти

„Хората харесват мека външна политика и твърда вътрешна, защото се страхуват. Повече от половината българи се страхуват от световни конфликти, а 34% от тях дори подозират използването на ядрено оръжие. Хората са наясно, че при глобален конфликт България също ще участва и ще е част от евентуална война”. Това заяви социологът от „Галъп” Първан Симеонов пред Нова ТВ.

„Обикновено този страх се превръща в балансьорска външна политика. Обществото се хваща за сигурното и иска от политиците си да се разбират с всички. Над 60% искат например да се преговаря с Ердоган. Над 80 на сто казаха, че одобряват меката външна политика на правителството за случая със Скрипал. Не очаквайте от хората кой знае какви ясни насоки от хората аз външната политика, защото не са толкова започнати. Има красноречиви данни за това, какво искат. Във вътрешен план се искат ревизии и проверки”, каза още Симеонов.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 10 Април 2018 08:45
  Андрей Райчев: Борисов ще бъде свален от хората, които са го подкрепили

  „Мислех, че живеем в "Матрицата", но се оказа, че сме по роман от Швейк. България и Великобритания изпаднаха в комична ситуация. Занимаваме се с една избягала котка и защо морските свинчета още са живи. Бягства от затвора има по света. В случая обаче циркът е пълен, защото се бяга през централния вход на централния затвор. Възможно е да бъдат сложени заглушители, но явно избягалите са имали мобилни телефони, с които са координирали всичко. Системата е известна – всеки скандал затрупва другия. Някои хора трябва да седнат и да се замислят. Този път големите оставки ще се разминат. Ако бъдат хванати рецидивистите, ще има героизъм, който ще замаже немърливото им пускане“. Това заяви пред BGonAir проф. Михаил Константинов. „В момента няма видим процес за оставки. Има три системни партии – ГЕРБ, БСП и ДПС. Те имат твърди гласове. Нещата са доста неясни. Международните събития помагат на правителството“, каза още политическият анализатор.

  „Властта живее много добре във външните работи, но у нас следва скандал след скандал. Дори вече не помня кой е последният. Този път гръмна общият стил на управлението. Някакви хора си платиха и направиха каквото си искат. Случаят показва, че нямаме полицаи в затвора, а хора, които са маскирани като такива. Добре е, че не са уволнили чистачката. В същото време обаче не виждаме оставки. За мен е дълбоко сбъркана цялата система. Един затворник излиза по-скъпо от един професор. Професорът получава 15 000 лв. на година, а за затворника се плащат 25 000 лв. Оказва се, че бедни хора охраняват богатите. Ще се получи като при комунизма, когато сервитьори обслужваха бедните. Ако кажа, че трябва да се върне затворът в Белене, ще скочат, че съм комунист. Става въпрос за открити пространства, а не за килии и за политически присъди. Като политически феномен Бойко Борисов е 1,2 млн. гласа. Срещу него е 1/4 от гласоподавателите, но те не са на едно място. Той ще бъде свален не от хората срещу него, а от тези, които го подкрепят. Когато започне да се топят, ще подаде оставка. Не остана един министър, който да е останал неопетнен“, коментира социологът Андрей Райчев.

 • Вторник, 10 Април 2018 08:45
  Евгений Дайнов: Управленският модел е гибелен, ако искаме да сме посредници между Запада и Русия, да излезем от Европейския съюз

  България изглежда много лошо. Всички в ЕС знаят, че сме най-бедните и корумпираните и се колебаем в отношенията си с Русия. Не е хубаво да заемаме ролята на мост, защото по него само се преминава, но нищо повече. Моделът на Борисов е с тартори и подтартори. Уплашени и зависими хора не могат да пускат сигнали до своите управляващи.

 • Вторник, 10 Април 2018 08:45
  Александър Маринов пред BIG5: ГЕРБ е народняшка партия, прилича на барбароните, които сменят формата си. Във всеки един момент може да има предсрочни избори заради деструктивната енергия в коалицията

  В редиците на ГЕРБ няма достатъчно образовани и подготвени политици, които да се справят в подобна сложна ситуация. Не е лесно в такъв момент да се управлява България, но в крайна сметка жребият е изтеглен. Скандалът с ЧЕЗ не трябва да се подценява като фактор за бъдещето на властващите, защото тепърва следва неговата кулминация. ГЕРБ и Обединените патриоти искат да са в Министерския съвет, не бягат от него, но понякога е невъзможно да удържиш лавината от събития. Проблемът на БСП е, че не печели допълнителна подкрепа, а разчита да трупа проценти заради грешките на управляващите, каза пред BIG5 социологът проф. Александър Маринов.

Оставете коментар