Сряда, 18 Юли 2018
Четвъртък, 12 Април 2018 16:49

Резил! Ромска секта празнува Великден с кючеци за Христос. МС пред BIG5: Това е интеграция, учим ги на вяра! (Видео)

"Българска Божия църква" в Сандански отпразнува по "уникален" начин Великден. По време на тържеството деца разиграха сценки за Възкресението на Исус Христос, на които по свой начин ром, загърнат в чаршаф, с караници им обясни как трябва да даряват пари на бедните със скъсани чехли. В импровизирания театър деца питаха как да намерят начин да се изкъпят. От ББЦ пуснаха озадачаващи клипове, в които възхваляват Господ под ритъма на балкански чалга ритми, заимствани от съседна Гърция и Турция. 

Експерти от "Дирекция по вероизповеданията" коментираха пред BIG5, че църквата е законна и успокоиха християните: "Това са църкви на Петдесетница и са по-консервативни от Българската православна църква. По цял свят се опитват да преведат Християнството със съотвения език и музика. Ритмите са такива, но текстовете са християнски. Това е ефективна техника за пропагандиране на вярата сред ромите и гетата. Превежда се на разбираем език. В България има 165 регистрирани вероизповедания. 80% от тях са евангелски църкви, но говорим за юридически лица. Законът го позволява. Евангелистите са нароени и са около 200 000 души, според данни на статистическия институт. Бройката им намалява заради демографската криза". 

Потърсихме богослови и теолози, които обикновено са първи пушки, когато гръмне топчето за комунизъм в църквата. Те обаче обясниха, че по тази тема не искат да говорят, коментираха, че нямало какво да се каже за сектите, прехвърлиха вината на политиците и предпочетоха да не ги цитираме за резила. 

От Министерския съвет пък обясниха, че е нормално да се дават пари за БПЦ като дарения и не виждат нищо лошо в практиката те да се пускат в кофи в салони със съмнителни пастори и музиканти. Вижте как празнуват възпитателните роми християни срещата си с Христос и музикалната палитра от хитове и сценки в стил чалга-дискотека от сватба на 12-годишна мома с юнак на 14:

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК:

Молитва на 10-и април, 2018 година с песента "Поклонение"

Деца се молят за баничка и за чисти чехли, докато ромският "Господ" им се кара на Великден

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 12 Април 2018 16:49
  Управляващите сътвориха грандиозен скандал на гърба на хората с увреждания

  Намаляват се "огромните" помощи, които ще получават хората в нужда. Социалният министър и екипът му се подиграват. Наложиха лимити при държавна помощ за нуждаещите се от протези.

 • Четвъртък, 12 Април 2018 16:49
  Роми и пенсионери излязоха на организиран протест срещу новия закон за горивата

  Група протестиращи излезе, за да стачкува вчера пред Министерския съвет. Тя продължи автопохода с цистерни по Околовръстното шосе на столицата от предния ден. В него участваха дребни и средни търговци на горива, които не са съгласни с новия закон за регистрация на всички в бранша пред държавните власти.

  Скромната клика беше облечена в зелени дъждобрани с еднакви плакати. Оказа се, че те са докарани до столицата с организиран транспорт. Протестиращите бяха предимно пенсионери и  роми. Тарторите бяха дребни търговци. На една от лимузините им дори имаше стикер на ГДБОП.

  След като не можаха да смутят работата на Министерския съвет, който заседаваше, протестиращите направиха компромис и се срещнаха с няколко депутати от НФСБ, които са сред вносителите на законопроекта, но пък подкрепят протестите срещу себе си. След протеста организаторите поведоха стачниците към автобусите, с които ги стовариха и си тръгнаха безславно. 

 • Четвъртък, 12 Април 2018 16:49
  Не случайно у нас на магнолиите им викат Джошуа Три

  "В чисто теологичен смисъл, обявяването на Борисов за Син Господен, и то в деня на Светия дух, би било цяло Чудо за България, и дваж по-голямо Чудо за Македония", пише Васил Петев.

  Все по интензивното митологизиране на "Свети Бойко Искариотски" върши чудесна работа на македонците, които съвсем скоро ще обявяват Скопие за столица на Светите земи, а Тръмп ще си пренесе офиса там. И ще бъде "право дело", предвид анексирането на Западните балкани от финансовите структури на Франкфурт и Париж, и дефицита на сериозни и респектиращи лидери в югозападната ни съседка.

  Именно затова ако успеем да убедим Заев, че Борисов е македонец с древни банкянски корени (и като бонус освен всичко друго е и син Господен - в този момент Валерия Велева си купува маша за да си изправи косата, като знак, че минава в състояние на сомати), ще спечелим всички - македонците Господ, а ние един проблем по-малко.

  Между другото, хич не е случаен факта, че от няколко години на магнолиите у нас им викат Джошуа три.

  Искам да кажа просто, че ако успеем да си изиграем националните карти като хората, бихме могли да си спечелим престижната роля на Палестина на Балканите. А това въобще не е кофти вариант в сравнение с онзи, в който Мария Магдалена ти строи магистралите, а Пилат Понтийски си има частно МВР насред площада в Йерусалим.

  Абе накратко, в чисто теологичен смисъл, обявяването на Борисов за Син Господен, и то в деня на Светия дух, би било цяло Чудо за България, и дваж по-голямо Чудо за Македония.

  Затова. Честит ви празник скъпи християни! Стискайте палци. Господ е българин! Грешка - македонец.

  П.С. Да го видим Путин дали ще се репчи, ако нашият човек спечели балотажа за трон в Небесното царство?!

  Васил Петев, фейсбук

Оставете коментар