Сряда, 18 Юли 2018
Събота, 14 Април 2018 06:53

Руският посланик в САЩ: Действията на Тръмп и съюзниците му срещу Дамаск няма да останат без последствия

"Действията на Съединените щати и техните съюзници в Сирия ще имат последствия. Вашингтон носи всяка отговорност за това, което ще се случи", заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов. Припомняме, че Франция и Великобритания подкрепиха въздушните атаки с ракети "Томахоук" срещу Дамаск по заповед на американския президент Доналд Тръмп. 

Анатолий Антонов допълни: "Нашите предупреждения не бяха чути. Ние отново сме заплашени. Предварително планираният сценарий, за който говорихме, се изпълнява".

Арабистът Владимир Чуков коментира пред Нова ТВ, че става въпрос за бърза ограничена операция, която няма да продължи дни, а часове. "Това е наказание срещу сирийския лидер Башар Асад за използване на химическо оръжие, за смяна на режима. Ще се получи до голяма степен като във войната между Хизбулла и Израел. Битката ще бъде по-скоро в медиите и на дипломатическите форуми", заяви проф. Чуков. Колегата му Мохамед Халаф се съгласи, че Русия няма да предприеме военни действия, а става дума по-скоро за словесна война, която предстои.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 14 Април 2018 06:53
  Русия обяви НАТО за безполезен военен блок

  Според Министерството на външните работи на Русия НАТО е "безполезен военен блок". Това написа. Обвинението е написано в профила на министерството в Twitter в отговор на обвиненията на Алианса, че по неговите граници с Русия се извършват провокативни действия.

 • Събота, 14 Април 2018 06:53
  От БСП отговориха на Миков: Не е редно бивш лидер с най-ниските изборни резултати да очерня партията

  Трима лидери на местни организации на БСП излязоха с открито писмо до съпартийците си от Националния съвет. В него те се обърнаха към онези, които критикуват ръководството в последните дни. Сред тях е и бившият шеф на социалистите, който в интервю заяви, че партията се управлява еднолично. 

  Днес председателите общинската и областната структура в Габрово и на тази в Дряново призоваха да се сложи край на критиките преди изборите. "Не намираме за редно, още по-малко отговорно, бивш председател на БСП да участва в очерняща партията и ръководството кампания, имайки предвид, че вече е имал възможност да покаже- как трябва да се "води” партията", написаха те.

  В отвореното си писмо тримата добавят и че стилът на управление на Миков е довел до най-ниските резултати на партията от последните години. "Само след няколко месеца предстоят избори за Европейски парламент и местна власт. Дълбоко се съмняваме, че с подобни изявления тези "другари” помагат за спечелването им. А може би не искат БСП да сложи край на хегемонията на ГЕРБ?!", пишат партийците.

  Те призовават "уважаемите другари", ако не помагат за изборите, поне да не пречат. "Вътрешнопартийните проблеми в БСП се решават на партийни форуми, а не през малкия екран. Политика и работа за партията се прави и когато не си на ръководен пост. Така доказваш, че си в БСП, заради идеи и каузи, а не за личен интерес, към днешна дата и за реваншизъм", завършват те.

 • Събота, 14 Април 2018 06:53
  Отмъщението на Сидеров: Атакистът мина в опозиция за оставката на Иван Иванов в КЕВР, след като Борисов се накара на патриотите

  Лидерът на "Атака" не подкрепи партньорите си от ГЕРБ за ръководството на КЕВР. Сидеров иска оставка на всички в комисията и не е съгласен с депутатите от ГЕРБ, които бранят бившия депутат на Иван Костов Иван Иванов. Вероятно атакистът си връща на Борисов заради вчерашния скандал за акцизите на бездимните цигари. Премиерът нарече патриотите популисти, които бият като тупан от сутрин до вечер по партията му.

Оставете коментар