Събота, 22 Септември 2018
Събота, 14 Април 2018 06:53

Руският посланик в САЩ: Действията на Тръмп и съюзниците му срещу Дамаск няма да останат без последствия

"Действията на Съединените щати и техните съюзници в Сирия ще имат последствия. Вашингтон носи всяка отговорност за това, което ще се случи", заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов. Припомняме, че Франция и Великобритания подкрепиха въздушните атаки с ракети "Томахоук" срещу Дамаск по заповед на американския президент Доналд Тръмп. 

Анатолий Антонов допълни: "Нашите предупреждения не бяха чути. Ние отново сме заплашени. Предварително планираният сценарий, за който говорихме, се изпълнява".

Арабистът Владимир Чуков коментира пред Нова ТВ, че става въпрос за бърза ограничена операция, която няма да продължи дни, а часове. "Това е наказание срещу сирийския лидер Башар Асад за използване на химическо оръжие, за смяна на режима. Ще се получи до голяма степен като във войната между Хизбулла и Израел. Битката ще бъде по-скоро в медиите и на дипломатическите форуми", заяви проф. Чуков. Колегата му Мохамед Халаф се съгласи, че Русия няма да предприеме военни действия, а става дума по-скоро за словесна война, която предстои.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 14 Април 2018 06:53
  Путин покани лидера на Северна Корея в Москва

  Руският президент Владимир Путин е изпратил покана на севернокорейския вожд Ким Чен-ун да посети Русия, съобщи външнополитическият съветник на Кремъл Юрий Ушаков, цитиран от "Ройтерс". Той добави, че засега не са обсъждани подробни планове за среща между двамата държавни ръководители.

  Преди дни Ким Чен-ун потвърди готовността си да посети Русия и обяви, че "иска мир". Това става, докато КНДР провежда преговори със САЩ относно изпълнението на ангажиментите, поети по време на срещата между Ким Чен-Ун и Доналд Тръмп на срещата в Сингапур през юни. Преди няколко седмици Путин изрази готовност да се срещне с Ким в "най-близко време".

 • Събота, 14 Април 2018 06:53
  Русия спря вноса на свинско от България

  Руските санитарни власти наложиха временно ограничение на вноса на живи свине и продукти със съдържание на свинско месо от цялата територия на България, предаде РИА Новости.

  Причината са констатираните у нас случаи на африканска чума по свинете. В резултат се спира вносът на живи прасета, свинско трупно месо, свинско и продукти, съдържащи свинско месо, свински ембриони и сперма от нерези.

  Изключение ще се прави за продуктите, обработени по технология, гарантираща унищожаването на вируса - готови продукти от свинско месо; готови продукти, съдържащи свинско или животински суровини от свинско месо; суровини от животински произход от свинско месо, предназначени за производство на фуражи за непродуктивни животни и за животни с ценна кожа.

 • Събота, 14 Април 2018 06:53
  Сидеров изплю камъчето: Основният проблем с акциите на Симеонов е, че аз губя доверие!

  Акциите за шума не пречели на Волен Сидеров заради това, че Валери Симеонов скапвал туризма, а че му пада рейтингът

Оставете коментар