Събота, 23 Март 2019
Събота, 14 Април 2018 06:53

Руският посланик в САЩ: Действията на Тръмп и съюзниците му срещу Дамаск няма да останат без последствия

"Действията на Съединените щати и техните съюзници в Сирия ще имат последствия. Вашингтон носи всяка отговорност за това, което ще се случи", заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов. Припомняме, че Франция и Великобритания подкрепиха въздушните атаки с ракети "Томахоук" срещу Дамаск по заповед на американския президент Доналд Тръмп. 

Анатолий Антонов допълни: "Нашите предупреждения не бяха чути. Ние отново сме заплашени. Предварително планираният сценарий, за който говорихме, се изпълнява".

Арабистът Владимир Чуков коментира пред Нова ТВ, че става въпрос за бърза ограничена операция, която няма да продължи дни, а часове. "Това е наказание срещу сирийския лидер Башар Асад за използване на химическо оръжие, за смяна на режима. Ще се получи до голяма степен като във войната между Хизбулла и Израел. Битката ще бъде по-скоро в медиите и на дипломатическите форуми", заяви проф. Чуков. Колегата му Мохамед Халаф се съгласи, че Русия няма да предприеме военни действия, а става дума по-скоро за словесна война, която предстои.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар