Неделя, 27 Май 2018
Вторник, 24 Април 2018 14:20

Еленко Божков прогнозира новия състав на КЕВР

Енергийният експерт Еленко Божков прогнозира кои ще бъдат членовете на КЕВР и дори се обзаложи кои ще са имената им във Фейсбук. Първи в "класацията" е бившият председател на парламента и посланик в Македония и Полша Александър Йорданов. Другият е Ремзи Осман, който беше депутат от ДПС. Другите двама са Пенка Трендафилова и Едвен Николов. По думите на Божков, така ще се изпълнят указанията на премиера Бойко Борисов за политическата конструкция на КЕВР.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 24 Април 2018 14:20
  Марешки пробутва тройкаджийка в КЕВР, която ще отговаря за водата през следващите 6 години

  Скандалната тройкаджийка Пенка Милушева от бургаското ВИК ще е новият член на КЕВР. Предложението е на ПП "Воля", Пенка от Бургас, с диплома добър 3,72 от Свищовската академия, ще решава по какви цени ще плащаме ВиК услугите в следващите 6 години, съобщава Bnews. 

  Няма как Пенка Милушева да е номинация на Марешки и още повече да работи във ВИК Бургас, защото във ВИК дружествата в цяла България отдавна работят само партийни членове на ГЕРБ и ако не искат евентуално да са членове на партията на Бойко Борисов, те по един или друг начин намират къде е изхода завинаги от ВИК дружествата.

  Така че в крайна сметка Пенка пак ще се окаже номинация на ГЕРБ, а Марешки за пореден път го използват за посредник, за прах в очите на обществеността, че аистина има някакво разделение на квотите за КЕВР, в която както знаем отдавна са на власт ГЕРБ, няма значение, че тази комисия трябва да е независима. След Калинка и Гинка, сега си имаме и Пенка със забележителната диплома от Свищовската академия с успех добър 3.72!

 • Вторник, 24 Април 2018 14:20
  Корнелия Нинова: ЧЕЗ иска 51% по-скъп ток. Пак ли народът ще плаща за далаверите на управляващите?

  Председателят на БСП Корнелия Нинова публикува писмо от КЕВР, в което е получила отговор от Иван Иванов по повод цените на тока. "Стои ли правителството зад продажбата на ЧЕЗ България на Гинка Върбакова и народът ли ще плати сметката на задкулисието? Публикувам отговора на председателя на КЕВР Иван Иванов на мое писмо с питане какво увеличение на цената на тока за бита е поискано от "ЧЕЗ разпределение България" и "ЧЕЗ Електро България" от 01.07.2018 г. Обръщам внимание, че искането е от 30.03.2018 г. и досега е крито. Другите енергоразпределителни дружества обявиха официално исканията си. На многократните ни въпроси за ЧЕЗ бяха давани мъгляви отговори и бяхме обвинявани в лъжа, че ще има увеличение на цената на тока за хората. Ето я истината: ЧЕЗ ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ с 51% на нощната тарифа, с 35% на цената за достъп, с 34% на цената за пренос, с 5% на дневната тарифа. За сравнение: ЕВН са поискали увеличение на нощната с 5.4% , на дневната с 6,9%. "Енерго про" са поискали средно увеличение с 5.5%. Едните с 5%, ЧЕЗ с 51%. Защо ли? Ще плати ли народът и тази далавера на управляващите?", пита Нинова. 

   

 • Вторник, 24 Април 2018 14:20
  Бившата шефка на "Инерком" Екатерина Марчокова се прави на палячо пред журналисти по телефона

  Бившата собственичка на "Инерком" ЕООД Екатерина Марчокова - Стоянова се държа, като палячо пред BIG5.

  Репортер на медията се свърза с бизнес дамата, която първо се представи като човек, който приема обажданията на Гинка Върбакова, но по нейни думи, не била оторизирана да дава обяснения за скандалната сделка между ЧЕЗ и "Инерком". При това обаждане, Екатерина Марчокова, съвсем умишлено спести своето име. 

  При втората ни връзка с нея, тя все пак призна, коя е. Когато попитахме какви са били причините, за да се раздели с фирмата си, за да бъде превърната в основен играч на пазара с електроенергия, Марчокова се опита несполучливо да изиграе холивудска актриса, на която изведнъж телефонът ѝ прекъсва. "Какво общо има фирмата... Ало, ало, ало, да, ало, не ви чувам, ало...", бяха последните думи на Стоянова, след което отново затвори телефона си.

  Опитахме се отново, за трети път, да се свържем с изживяващата се като секретарка на Гинка Върбакова, която я прикрива от медиите, но Марчокова спря да вдига телефона си.

  По време на краткия ни разговор по-рано тя ни обясни, че няма информация от къде ще се намерят милионите за сделката с електроразпределителното дружество, но ни увери, че имало начин, а медиите щели да разберат чрез прессъобщение. В крайна сметка очевидно отново ще чакаме в писмо от арменския поп в кухия сайт на "Инерком", в който няма никаква актуална информация от сделката с ЧЕЗ и срещите на бизнес дамата Гинка Върбакова. 

  Припомняме, че най-старото дружество – „Инерком“ ЕООД е учредено през 2011 г. като Грийн парк БГ с първоначален собственик Екатерина Марчокова-Стоянова от Асеновград. Премества се на столичния бул. „България“ № 111, ет.2, ап.З и се преименува на Грийн Билд БГ. Под това име възлага строителството на сграда с магазини в Пазарджик. През 2013 г. дружеството се прехвърля на Солар Къмпани, представлявано от Върбакова. Още тогава Върбакова е жител на София, става ясно от документите. Но нотариалните заверки се правят в Пазарджик. Собственик на Солар Къмпани е била Петрана Пайтакова.

  През 2016 г. „Солар“ преименува дружеството на „Новел” и премества адреса на Околовръстен път. В кореспонденцията с ТР по този повод е посочен имейл, който прави връзка с домейна newgreenenergy-bg.com. Оттук могат да се видят и свързаните фирми на „Инерком” ЕООД, както дружеството е преименувано през 2016 г. Същата година „Солар” прехвърля дела си от „Инерком” ЕООД на „Инерком Груп”, а през 2017 г. едноличен собственик на „Инерком“ ЕООД става Гинка Върбакова.

  BIG5.BG

Оставете коментар