Сряда, 17 Октомври 2018
Сряда, 25 Април 2018 11:15

Георги Кадиев: ДАИ е ракова клетка, Московски трябва да си подаде оставката!

Бившият депутат Георги Кадиев припомни всичките арести от 2013 г. насам, които са свързани с ресора на транспортния министър Ивайло Московски. Повод за "ревизията" му са служителите на ДАИ в Благоевград, които бяха арестувани след спецакция.

"През август 2013 арестуваха шефа на ДАИ Веселин Божков. Прекратено производство. През август 2015 арестувани и обвинени 4 служители на ДАИ - Стара Загора. През ноември 2015 арестувани и обвинени 4 служители на ДАИ-Хасково. През март 2016 подадох сигнал за шефа на ДАИ Цветелин Цветанов. Протеже на плевенския ГЕРБ. Полицията откри над 400 хил.лв. в дрешник в селската му къща. Седя 8 месеца в ареста, сега се точи дело, което е доникъде. През юни 2017 арестувани 14 служители на ДАИ-София, обвинени 6 от тях. Вчера арестувани 12 служители на ДАИ-Благоевград. Обвиненията предстоят", написа във Фейсбука си Кадиев. 

"Зам.министър на транспорта Ангел Попов с обвинение за корупция. ДАИ е в неговия ресор. Обвинен за корупция ще контролира други обвинени за корупция? Вярвате ли на това? ДАИ очевидно е ракова корупционна клетка. Натовареният с нейното лекуване министър е хронично неспособен да се справи вече близо 10 години. Което, ако не корупция, означава несправяне със задълженията, с голяма вреда за обществото. Не знам защо опозицията не му иска оставката. Или и те са в играта, или просто са неспособни. Московски трябва веднага да бъде освободен", коментира още бившият депутат.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 25 Април 2018 11:15
  След 8 месеца мотаене делото за убитото дете на Московски се прехвърля от окръжната на градската прокуратура

  Възможните причини окръжната прокуратура след месеци наблюдение да е пратила делото на градската са, че или търси начин да се отърве от него, или становището на наблюдаващия прокурор там е, че трябва да бъде търсена отговорност от управлявалия злополучната шейна.

  Прокуратурата постигна нови висоти в мотаенето на разследването на инцидента с моторна шейна, при който на 2 февруари загина 4-годишният син на тогавашния министър на транспорта Ивайло Московски. Вчера стана ясно, че делото е прехвърлено на друга прокуратура с абсурдното обяснение, че държавното обвинение чак на осмия месец се сетило, че министрите всъщност трябва да се разследват от Софийската градска прокуратура. Досега делото бе под надзора на Софийската окръжна прокуратура, тъй като детето загина в Боровец, който попада в района й.

  Новината беше съобщена от националното следствие. Оттам обясниха още, че експертизите, които досега сочеха като причина за протакатането на делото, са готови. Какво са показали те обаче, остава неясно, защото само наблюдаващият порурор може да реши да разкрие съдържанието им.

  Говорителката на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова потвърди, че делото вече е там. Всички останали въпроси Таскова поиска писмено. До края на деня така и не дойдоха отговори на какъв етап е разследването, какви са изводите от експертизите, има ли повдигнати обвинения, кога и с какви мотиви производството е постъпило в градска от окръжната прокуратура и докога е последното удължаване на срока на разследването, пише Bnews.

  Интересно как ще реагира сега прокуратурата, след като Ивайло Московски най-после бе освободен като министър заради катастрофата край Своге, при която загинаха 18 души. Но пък бе предложен за вицепрезидент на Черноморската банка за търговско развитие. Напълно възможно е делото отново да бъде върнато на окръжната прокуратура.

  Възможните причини окръжната прокуратура след месеци наблюдение да е пратила делото на градската са, че или търси начин да се отърве от него, или  становището на наблюдаващия прокурор там е, че трябва да бъде търсена отговорност от управлявалия злополучната шейна.

  От самото начало прокуратурата се държи подозрително по случая. В началото дори не беше съобщено как е станала катастрофата с мощната машина, управлявана от министъра. По неофициална информация тя се е ударила в дърво. Прокуратурата мълча 5 дни, а след това обяви, че делото за причиняване на смърт по непредпазливост е прехвърлено за разследване в националната следствие. След това обвинителите се застраховаха, ме ще им трябва много време, защото имало много свидетели и се търсели хора със специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни. Така осем месеца след инцидента обвиняеми за смъртта на детето няма.

 • Сряда, 25 Април 2018 11:15
  Кадиев: Не всеки, пратил смс на Борисов, е предател

  В събота на пленум на БСП Корнелия Нинова шокира съпартийците си, разкривайки, че Бойко Борисов редовно й препраща sms-ите с молби за услуги на депутати от левицата и отговорни фигури в управлението на партията.  

  Георги Кадиев споделя във facebook една такава история, добавяйки: „Дано никога не изпадате в подобна ситуация. На чужд гръб сто тояги са малко.”

  Ето какво разказа Кадиев:

  "Трябва да е било 2010 година. Обади ми се служителка на НАП от областен град. През сълзи ми обясни, че местен депутат от ГЕРБ се заканил не просто да я понижи в НАП, но и да я махне от града. И ето, преместена е в друг областен град, на 50 км., пътува всеки ден. Детето й, на 5-6 години, го понесло много тежко. Кризи, напикавания, без сън нощем. Помоли ме да й помогна да се върне в родния си град, на каквато и да е позиция в НАП. 

  Обадих се на тогавашния шеф на НАП Красимир Стефанов. Обяснявам му. Въртя, сука, накрая каза, че с този депутат не може да излезе наглава и да търся “по-нагоре”. 

  Срам-несрам, пиша смс на Борисов. А срам, защото да занимаваш премиер с подобни неща си е глупост. После говорим 2-3 минути и въпросът е решен.

  В интерес на истината, Борисов е много добър в подобен вид микроменажиране на проблеми. Може би защото е по-лесно да пратиш хеликоптер на получил инсулт артист, отколкото да направиш истинска здравна реформа. 

  Днес колежката още е в НАП в родния си град. Депутатът е на много висока позиция в парламента. Борисов е премиер. 

  Пиша това, за да обясня, че не всички смс-и до премиера са лоши. Не е черно и бяло. Не всеки, пратил смс, е предател. Не всеки, пратил смс, иска да влезе в коалиция с ГЕРБ. Понякога е въпрос просто на малко човещина.

  П.П. Колежката дори не бе член на БСП, а на ДПС. Не че има значение. Защото, в крайна сметка, битката между политическите партии не може да минава през личната съдба на членовете им.

  Всъщност други услуги не съм искал. И да, не е правилно нещата да се решават по този начин. Но така са поставени, и не мога да го променя. Изборът ми беше да пратя смс или да отсвиря колежката...

  Дано никога не изпадате в подобна ситуация. На чужд гръб сто тояги са малко."

   

 • Сряда, 25 Април 2018 11:15
  Борисов: Бъчварова стана баба и гледа внуче, не са гаджета с Желязков, а е мое решение за министър

  "Премиерът лично ми предложи поста министър на транспорта. Не беше лесно решение за мен, но който го познава, знае, че той е много убедителен". Това обяви пред БТВ избраният вчера за министър на транспорта Росен Желязков по повод новините около това, че е предложен от шефа на кабинета на Бойко Борисов – Румяна Бъчварова, с която се спряга, че е интимен партньор.

Оставете коментар