Неделя, 27 Май 2018
Четвъртък, 26 Април 2018 09:15

Йордан Цонев: Цветанов пусна димна завеса, като създаде конфликт с президента, за да прикрие истинските проблеми на правителството

Цветан Цветанов вдигна димна завеса на КСНС, за да прикрие главния проблем - накъде ни води управлението с Обединените патриоти. Управляващата партия може истински да се разграничи от спорните позиции на Патриотите само като се откаже от тях като коалиционен партньор.

Това заяви Йордан Цонев от ДПС пред Нова ТВ. „Напрежението между институциите не е полезно за страната и за българските граждани”. Това каза в ефира на „Здравей, България” депутатът от ДПС Йордан Цонев в коментар по темата за разменените напоследък реплики между президента и членове на правителството. Народният представител разкритикува поведението на Обединените патриоти и заяви, че те, в лицето на партия „Атака”, се опитват да променят пътя на България. Истинският конфликт е в това накъде ГЕРБ води страната с тази коалиция.„Тази шизофрения в политиката няма как да продължи. ГЕРБ дължат отговори на европейските и натовските ни партньори. А националната ни сигурност зависи не от това колко самолета ще купим, а колко лоялен член на НАТО и ЕС сме”, каза още депутатът от ДПС. Той коментира и последния доклад на неправителствената организация „Репортери без граници”. В него е записано, че България е на 111-о място по свобода на пресата в света, продължава да пада в индекса и е на най-ниската позиция в сравнение с другите страни-членки на ЕС.

„Аз, като политик, казвам, че имам свобода на словото. Ходя във всички медии и никой не ме е ограничил да изказвам мнението си”, категоричен бе Цонев. Той допълни, че „клепането на България трябва да е с граници”. Политикът коментира и темата с показния арест на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева. Цонев призова да се даде време на новата структура КОНПИ, за да се види как тя върши работата си.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 26 Април 2018 09:15
  Папата носи късмет на Борисов, след срещата им - започна да се прегръща с милиардери

  След като папа Франциск погали по главата премиера ни Бойко Борисов, той се насочи към миряните милиардери. Очевидно свещеникът му е донесъл късмет.

 • Четвъртък, 26 Април 2018 09:15
  Журналист от БНР се извини за заблуждаваща информация, която е получил от екипа на Борисов

  Журналистът от БНР Николай Петров се извини на своите слушатели заради грешка, която е допуснал.

  "Дължа извинение на слушателите си, които заблудих на 24 май, съобщавайки, че премиерите на България и на Македония за първи път са се поклонили заедно на гроба на Свети Кирил в Рим. Всъщност първо такова съвместно поклонение правят премиерите Иван Костов и Любчо Георгиевски през 1999 г., припомни ми колегата Григори Недялков, на когото благодаря. А тогава аз на всичкото отгоре вече работех като новинар. Но ето един пореден пример как медиите дружно можем да заблудим аудиторията, подвеждайки се по претенциите на днешния ни премиер за уникалност и изключителност. Без да се усетим, хлътваме в правителствената пропаганда! Трябва да помним и да припомняме, колеги журналисти! Ако и ние не го правим, паметта на обществото ще се скъсява все повече. Историята не започва от Б.Б.!

  п.с. Новината така, както е поднесена е изпратена до Хоризонт от правителствения пресцентър... Освен, че Борисов лъже /както скоро установи и уважаемият български съд/, пресцентърът му също...", написа Петров.

 • Четвъртък, 26 Април 2018 09:15
  Шеф Ангелов коментира матурите. Чакаме да каже за председателството в ЕС, за сделката на Гинка с ЧЕЗ и за срещата на Борисов в Русия

  Телевизиите, в опита си да са интересни, понякога преиграват с темите. Тази сутрин в Нова ТВ продължиха да ни занимават с шеф Виктор Ангелов и с "Hell's Kitchen". Очевидно готвачът е толкова компетентен по матурите, за да ги коментира. Очакваме готвача в "Панорама" и "Лице в лице", за да ни разкаже за политическа обстановка. Бившият образователен министър Даниел Вълчев пък се застрахова пред камерите, че отдавна не се е готвил за изпит по български език и литература, след като седна да попълва теста. 

Оставете коментар