Понеделник, 21 Януари 2019
Четвъртък, 26 Април 2018 16:36

Протеже на Валери Симеонов назначена за областен управител, въпреки че е извършила престъпление

Протежето на Валери Симеонов от НФСБ Гергана Микова е назначена за областен управител, въпреки че за същата е имало данни за извършено престъпление от общ характер, съобщи Bnews. Най-интересното е, че прокуратурата на Република България прекрасно е знаела за извършеното от Микова престъпление по чл. 313, ал.1 от НК, но не е предприела наказателно преследване поради изтичане на давност.

Чрез извършеното престъпление Микова се е сдобила по незаконен път с общинско жилище като крайно нуждаеща се. Според прокуратурата Микова не е знаела, че съпругът ѝ е закупил имоти, на които тя като негова съпруга също е собственик. Вероятно Микова като съпруга на един от най-заможните строителни предприемачи в Стара Загора не е разбрала, че вече не е крайно нуждаеща се. Вероятно според прокуратурата Микова дори не е разбрала, че е омъжена, за да подаде декларация с невярно съдържание за семейно положение. Вероятно според прокуратурата в този случай изобщо няма корупция в община Стара Загора и в комисията, която е трябвало да извърши щателна проверка.

Припомняме на прокуратурата, че в този случай давностният срок не е изтекъл. Припомняме и на г-н Пламен Георгиев, че в случая става въпрос за придобито имущество чрез извръшено престъпление, за което свидетелствува и самото постановление на Окръжна прокуратура - Стара Загора. За морала на управляващите изобщо не е нужно да говорим.
А за морала на Валери Симеонов, който предлага не едно и две компрометирани лица за високи държавни постове, някои от които вече са и с повдигнати обвинения, изобщо пък не е нужно по презумпция да говорим. Борисов, Вие сте на ход! Ще имате ли смелост г-н Премиер да уволните доказан извършител на престъпление от заемания пост областен управител на Стара Загора?

Оставете коментар