Четвъртък, 24 Януари 2019
Вторник, 01 Май 2018 08:25

Вежди Рашидов се ядоса на медиите: Каните джендъри и маймуни, за да ме плюят, спирам да давам интервюта! Политиката е свинщина, от която няма измиване

Честит празник! Днес е Денят на труда и ще отида да работя в ателието си, където се чувствам най-добре. Ограничил съм се и не давам интервюта, а скоро може и да спра съвсем да отговарям, защото медиите трябва да възпитават, а политиката е голяма свинщина. Разбрах го след 10-12 години в нея. От тази кир, която ти се лепи, няма душ, който да те измие.

 

Това заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов пред БТВ. Той коментира протестите на музикантите и певците от Българското национално радио. Според депутата, те са прави, защото получават обидно малко пари за таланта, който притежават. Като шеф на комисията по култура в Народното събрание обаче не била негова работа да раздава средства с колегите си. "Радиото е извън времето. След социализма медията не можа да се реформира. В 60-милионна Италия например няма държавни опери и оркестри. Дават се отново пари но под формата на фондации. С Медна Стоянова търсим трайно решение на проблема на музикантите и хористите. Обмисляме варианта оркестрите да минат под шапката на културното министерство и да са на отделен бюджет от радиото", каза още Рашидов. 

Той отново се ядоса на журналистите, които давали думата на "маймуни и джендъри", за да го плюят. "Не е вярно, че като министър съм забранил археологията! Аз спрях с подписа си строежа на метрото, за да се разработи ларгото. Ограничил съм медийните си участия, скоро може би и ще ги спра, защото медиите трябва да възпитават', каза още Рашидов.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 01 Май 2018 08:25
  Пловдив официално става от днес Европейска столица на културата за 2019 г.

  Пловдив е в световния фокуса на вниманието. Градът официално става европейска столица на културата. Церемонията по откриването започва в 19 часа. Организаторите обещаха невероятен спектакъл, който съчетава музика, светлини и танц под мотото „Ние сме всички цветове”. Пловдив е първият български град, който е избран за „Европейска столица на културата“. Тържествата по откриването се провеждат от 11 до 13 януари. 

  30-метрова светлинна кула ще осигури видимост до 360 градуса. Върху конструкцията са монтирани над 350 прожектора и 10 огромни лед екрана.

  Входът е свободен. Сцената има 6 нива, но мерките за сигурност налагат да бъдат използвани само 5 от тях. А когато се качат участниците в спектакъла, уникалното съоръжение в сърцето на Пловдив ще тежи 200 тона. 

  На много места в града ще има съпътстващи събития, заведенията и ресторантите в централна градска част ще работят до късно.

  Бул. "Цар Борис III Обедините" остава затворен до 17 януари. Движението в центъра на града е спряно, а паркирането е забранено. За целта са изградени буферни паркинги. Гостите на спектакъла ще могат да влязат през 23 пропускателни пункта.

 • Вторник, 01 Май 2018 08:25
  Кметът Тотев е готов с одеалата, но не и с ремонтите!

  Пловдив приема Европейска столица на културата без нито един от чаканите обекти, скован от студ и ремонти

 • Вторник, 01 Май 2018 08:25
  Културата – милиони за/на/ кино

  Имаше ли смисъл от това ТВ участие на министър Банов и какво научихме от него, освен че нямаме министър на културата?

Оставете коментар