Събота, 26 Май 2018
Вторник, 01 Май 2018 08:25

Вежди Рашидов се ядоса на медиите: Каните джендъри и маймуни, за да ме плюят, спирам да давам интервюта! Политиката е свинщина, от която няма измиване

Честит празник! Днес е Денят на труда и ще отида да работя в ателието си, където се чувствам най-добре. Ограничил съм се и не давам интервюта, а скоро може и да спра съвсем да отговарям, защото медиите трябва да възпитават, а политиката е голяма свинщина. Разбрах го след 10-12 години в нея. От тази кир, която ти се лепи, няма душ, който да те измие.

 

Това заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов пред БТВ. Той коментира протестите на музикантите и певците от Българското национално радио. Според депутата, те са прави, защото получават обидно малко пари за таланта, който притежават. Като шеф на комисията по култура в Народното събрание обаче не била негова работа да раздава средства с колегите си. "Радиото е извън времето. След социализма медията не можа да се реформира. В 60-милионна Италия например няма държавни опери и оркестри. Дават се отново пари но под формата на фондации. С Медна Стоянова търсим трайно решение на проблема на музикантите и хористите. Обмисляме варианта оркестрите да минат под шапката на културното министерство и да са на отделен бюджет от радиото", каза още Рашидов. 

Той отново се ядоса на журналистите, които давали думата на "маймуни и джендъри", за да го плюят. "Не е вярно, че като министър съм забранил археологията! Аз спрях с подписа си строежа на метрото, за да се разработи ларгото. Ограничил съм медийните си участия, скоро може би и ще ги спра, защото медиите трябва да възпитават', каза още Рашидов.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 01 Май 2018 08:25
  Любовниците на Марешки карат Aуди A8 и живеят в луксозни мезонети, докато шефът им строи 2 луксозни къщи в "Бояна" за семейството си

  Вижте как "милионерът-политик" живее по стандартите на истински арабски шейх, заобиколен от десетки ултра скъпи автомобили и цял харем от финансово мотивирани дами

 • Вторник, 01 Май 2018 08:25
  Само в България дълговете са вечни

  Темата за втория шанс, обявяването в несъстоятелност и освобождаване от дългове на малки и средни предприятия е от значение за всички европейски държави, каза депутатът от ГЕРБ Емил Радев на форум във Варна

  България остана единствената държава в ЕС, в която няма разписана процедура как се слага край на дълговете и има вечни длъжници, каза днес във Варна министърът на правосъдието Цецка Цачева, която участва в международна конференция за основните предизвикателства при процедурите по несъстоятелност, преструктуриране и освобождаване от дълг. Основен организатор на форума е българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. Конференцията е част от програмата на председателството и в нея участват представители на ЕК и ЕП, водещи специалисти и съдии от Европа и САЩ.

  Разговорите по проектодирективата по несъстоятелността са от голямо значение, защото много трудно се постига баланс между отделните държави, където тази материя е уредена по различен начин, посочи Цачева. По думите й е хубаво, че все пак вече има съгласие, че трябва да се постигне хармонизация в законодателството. Правосъдният министър допълни, че за следващата сесия на българския парламент може да се продължат усилията за промени в нашето законодателство, като преди това се чуе мнението на всички възможни страни.

  Темата за втория шанс, обявяването в несъстоятелност и освобождаване от дългове на малки и средни предприятия е от значение за всички европейски държави, допълни евродепутатът Емил Радев. По думите му в проектодирективата, която се обсъжда във Варна, поне частично ще бъде заложена и потребителската несъстоятелност, която касае твърде много семейства у нас. Радев изрази лично мнение, че 15 години са твърде дълъг период за опрощаване на дълг, като по-добрият вариант е срокът да е 10-годишен.

  Идеята за частната несъстоятелност е, когато доходите не стигат за изплащане на изискуемите задължения, човекът да може да поиска разсрочване и спиране на изплащането, обясни евродепутатът. Ако длъжникът няма имущество, а има големи кредити, той да може да бъде освободен от финансовата тежест след определен период от време. Разбира се, ще има и рестрикции в такива случаи - човекът няма да може да изпълнява определени длъжности, да тегли нов кредит и т.н., обясни Радев.

  Той смята, че премахването на вечните задължения ще даде втори шанс на хората. Те ще могат след време да започват начисто, без да се притесняват, че ако постъпят на работа, веднага ще им бъде запорирана заплатата или ако получат наследство, ще им го вземат, обобщи евродепутатът Емил Радев.

 • Вторник, 01 Май 2018 08:25
  Не трийте талончета, трийте Симеонов!

  "Тук не става дума дали харесваш Симеонов или Божков, а става дума за това, по какъв път държава планира да гради своето и без това крайно неясно бъдеще", пише Васил Петев

Оставете коментар