Понеделник, 18 Февруари 2019
Четвъртък, 10 Май 2018 12:40

Според Симеонов - Каракачанов няма нищо против да се срещне с "мафията"

"Да направим среща с ДПС значи да ги легитимираме като политическа сила. За нас те са мафиотска структура". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов след среща с БСП, която продължи близо час. Вчера обаче Красимир Каракачанов обяви пред БТВ, че нямал нищо против да се среща с Мустафа Карадайъ, ако го подкрепи за повече пари и реформи в армията. По този начин се появи отново въпросът за сговора в Обединените патриоти и означава ли, че Каракачанов, по думите на Симеонов, е съгласен да си говори с "мафията". По време на срещата бяха обсъдени Законът за хазарта, Законът за здравето, Законът за устройството на територията, Законът за местните данъци и такси, свързани с дейността на апартхотелите, Законът за вредите от шума в околната среда и други.

След нея Симеонов заяви, че БСП подкрепят предложенията за Закона за хазарта. Относно текста, свързан с тютюнопушенето от левицата заявили, че ще им трябва още време да го обсъдят в групата. Някои са „за“, някои са „против“, същото се отнася и за Закона за територията. От друга страна за Закона за местните данъци и такси ще се получи отговор малко по-късно. Другата седмица в сряда ще се проведе среща с "Воля". Причината е, че сега Веселин Марешки го няма в момента.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 10 Май 2018 12:40
  Станишев: БСП трябва винаги да има едно на ум, когато става въпрос за АБВ!

  При създаването си АБВ дръпна гласове от БСП, а 3 месеца по-късно влезе в коалиция с ГЕРБ

 • Четвъртък, 10 Май 2018 12:40
  Корнелия Нинова предлага на БСП да напусне парламента

  Г-н Борисов, или сте премиер и поемате отговорността за всичко, или просто заявете, че сте изморен и отстъпете пътя за предсрочни избори, призова председателят на БСП Корнелия Нинова и предложи парламентарната групата на „БСП за България” да напусне парламента. Това стана по време на провеждащия се днес Национален съвет на партията. Решението трябва да вземе пленумът.

  Мотивите на Нинова:

  Предлагам ПГ на "БСП за България"да напусне българското Народно събрание със следните аргументи: Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки. Ние нямаме място в тези договорки и в този тип законодателство. Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема. Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати", обоснова се Нинова и предложи Пленумът на БСП да обсъди този въпрос.

  Условията пред управляващото мнозинство - ГЕРБ, Патриоти, ДПС и "Воля"

 • Четвъртък, 10 Май 2018 12:40
  Поправките в Изборния кодекс: няколко смущаващи факта

  И този път беше спазена традицията преди избори да се ремонтира изборното право. Сегашните поправки убиват преференцията – един от най-демократичните инструменти в ръцете на българския избирател, пише в анализ "Дойче веле".

Оставете коментар