Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 21 Май 2018 16:04

Таско Ерменков: Не съжалявам за постъпката си, не съм писал за развалени домати, а за водата на хората! Поне институциите се размърдаха!

Народният представител от БСП Таско Ерменков не съжалява, че написа пост за заразена вода във фейсбука си. Той е доволен, че институциите са се размърдали. Обещава да си понесе отговорността, ако прокуратурата и съдът решат и е готов да си даде имунитета, но не и оставката си.

Депутатите от ГЕРБ Данаил Кирилов и Тома Биков внесоха в прокуратурата сигнал до главния прокурор срещу депутата от БСП Таско Ерменков. Те обясниха пред медиите, че причината са "неверни" и "заблуждаващи" изявления на Ерменков в социалната мрежа, което е довело до страх и смут в населението.

Депутатът заяви, че не съжалява за постъпката си. Пред Нова ТВ той заяви: "Радвам се, че пусна поста, за да се задействат институциите. Все едно съм писал за развалени домати! Ако прокуратурата реши, че съм сгрешил, ще си поема отговорността и ще си дам имунитета". 

Народните представители искат главният прокурор да разпореди проверка, за да се установи дали Таско Ерменков е извършил престъпление. Те са посочили два члена от наказателния кодекс, по които може да му се търси отговорност - единият е за "предаване чрез средства за комуникация на неверни повиквания и заблуждаващи знаци за злополука и тревога". Другия е за "престъплението тероризъм, при извършване на действие за създаване на страх и смут в населението".

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 21 Май 2018 16:04
 • Понеделник, 21 Май 2018 16:04
  Цветанов в САЩ: Решението за новите изтребители ще е политическо

  "Добре, но защо беше целият този цирк с конкурс, загубено време и т.н.? Отговорът е - страх да поемеш отговорност! НС е колективен орган, там няма персонална вина, всички са чисти!", коментира по този повод във Фейсбук главният секретар на президента Димитър Стоянов.

  Решението за новите изтребители за българските ВВС ще бъде политическо и ще бъде базирано на българските национални интереси и стратегически партньорства. Това е уверил председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на работна среща със старши директора по европейските и руските въпроси в Съвета за национална сигурност на САЩ Фиона Хил, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

  По време на разговора бяха обсъдени широк кръг от въпроси на регионалната сигурност. И двете страни изразиха безпокойство от ескалацията на напрежението в Азовско море и Керченския пролив, като се обединиха около необходимостта от деескалация на конфликта, се казва в съобщението. 

  В цялостния контекст на събитията в региона е необходимо затвърждаване на стратегическото партньорство между България и Съединените щати. Именно в този аспект трябва да се разглежда и предстоящата модернизация на българската армия, посочил Цветанов.

 • Понеделник, 21 Май 2018 16:04
  Драгомир Стойнев: Човешките животи на пътя не се спасяват с бюрокрация и администрация

  Ако хората не си платят данъците – носят си последствията, но ако бюрокрацията не си върши работата – се създава още по-голяма бюрокрация

Оставете коментар