Неделя, 16 Юни 2019
Вторник, 29 Май 2018 12:32

Вижте как се правят избори в Галиче! Новият кмет яде и пие със скандалния Ценко Чоков (Снимка)

Новият кмет на Галиче Страхил Стоянов от ГЕРБ лъсна на снимка как яде и пие с предшественика си Ценко Чоков, който търка наровете в затвора. Още вчера Кирил Добрев от БСП заяви, че ще иска касиране на предсрочните избори в селото заради груби нарушения. Той каза още, че новият кмет е избран с благословията на Чоков, който от панделата е давал по телефона си наставления. 

Социалистът обвини управлението, че е върнало мутренските времена от 90-те години. Премиерът Бойко Борисов отговори, че не се е виждал никога с новия кмет на Галиче. От БСП обаче контрираха, че не той, а Цветан Цветанов се занимава с избори и ходи села и паланки, за да стяга герберите. Социалистите сигнализираха, че изборът на Стоянов не е случаен, защото е в обкръжението на Чоков. 

Специализираният наказателен съд призна за виновен бившия кмет на село Галиче Ценко Чоков по три от петте обвинения срещу него. Присъдата на Чоков е четири години и половина затвор, като около година и половина ще му бъдат приспаднати, заради прекараното време в ареста. Той беше задържан през май 2016 г. Според съда Чоков е невинен по обвиненията за лихварство и ръководене на престъпна група, но го признава за виновен по обвиненията отвличане, причиняване на средна телесна повреда и палеж. Местният дерибей беше доведен в съдебната зала с линейка и носилка, тъй като се влошило здравословното му състояние. Съдията обаче не се хванаха на номера и го пратига в затвора. 

Вижте как се предава властта! Страхил Стоянов яде и пие с Ценко Чоков

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар