Неделя, 16 Декември 2018
Вторник, 29 Май 2018 12:32

Вижте как се правят избори в Галиче! Новият кмет яде и пие със скандалния Ценко Чоков (Снимка)

Новият кмет на Галиче Страхил Стоянов от ГЕРБ лъсна на снимка как яде и пие с предшественика си Ценко Чоков, който търка наровете в затвора. Още вчера Кирил Добрев от БСП заяви, че ще иска касиране на предсрочните избори в селото заради груби нарушения. Той каза още, че новият кмет е избран с благословията на Чоков, който от панделата е давал по телефона си наставления. 

Социалистът обвини управлението, че е върнало мутренските времена от 90-те години. Премиерът Бойко Борисов отговори, че не се е виждал никога с новия кмет на Галиче. От БСП обаче контрираха, че не той, а Цветан Цветанов се занимава с избори и ходи села и паланки, за да стяга герберите. Социалистите сигнализираха, че изборът на Стоянов не е случаен, защото е в обкръжението на Чоков. 

Специализираният наказателен съд призна за виновен бившия кмет на село Галиче Ценко Чоков по три от петте обвинения срещу него. Присъдата на Чоков е четири години и половина затвор, като около година и половина ще му бъдат приспаднати, заради прекараното време в ареста. Той беше задържан през май 2016 г. Според съда Чоков е невинен по обвиненията за лихварство и ръководене на престъпна група, но го признава за виновен по обвиненията отвличане, причиняване на средна телесна повреда и палеж. Местният дерибей беше доведен в съдебната зала с линейка и носилка, тъй като се влошило здравословното му състояние. Съдията обаче не се хванаха на номера и го пратига в затвора. 

Вижте как се предава властта! Страхил Стоянов яде и пие с Ценко Чоков

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 29 Май 2018 12:32
  БСП: Предстои кражбата на века - кабинетът ще преразпределя 10 млрд. лв. ГЕРБ отговоря: Правителството работи великолепно

   „Средствата, които се разпределят сега са 10% от приходната част. Това преразпределяне на средства ще остане в историята като кражбата на годината. Не казвам, че е кражбата на века, защото в началото на следващата година предстои преразпределянето на 10 млрд. лв. Кражбата на века предстои и мнозинството, със собствените си пръстчета, с които гласувате, носите отговорността.” 

 • Вторник, 29 Май 2018 12:32
  Първан Симеонов: Отхвърлянето на машинното гласуване е политически срам

  Това, което стана с машинното гласуване, е политически срам. Аз съм анализатор, но мога да изразя и гражданска позиция. Това каза политологът Първан Симеонов – изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл“, по време на дискусия "Избори-прозрачност и доверие", организирана от президента.

  „Срам – от политическа гледна точка. Невъзможно е това нещо да се замита под килима всяка година, изборен цикъл след изборен цикъл. Ясно е, че това не може да стане сега и веднага, но трябва да има визия. Властта е склона да не си разваля спокойствието“, изтъкна още той, цитиран от "Фокус"

  Според Първан Симеонов, за да се ограничат проблемите в избирателния процес, президентството трябва да излъчи такъв сигнал.

  „Какво правим при тези демографски обстоятелства в страната? Хората в България разбират все по-малко какво значи образованието и какви знания трябва да имат. Имам едно генерално притеснение, всичко, което трябва да правим, е да улесняваме процеса“, коментира още политологът.

 • Вторник, 29 Май 2018 12:32
  Тренд: ГЕРБ и БСП са с разлика от процент и половина

  43% са на мнение, че 2019 г. ще бъде добра година за България, а малко под една четвърт (23%) имат по-скоро лоши прогнози

Оставете коментар