Неделя, 16 Юни 2019
Сряда, 30 Май 2018 10:15

Крум Зарков: Щяхме да питаме Цачева - защо Чоков има телефон в затвора, но основните компетентни хора вече са чистачките

"Щяхме да питаме правосъдния министър защо Ценко Чоков има телефон в затвора, но основните компетентни хора вече са чистачките". Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков в декларация от името на група, предаде „Фокус“.

„Вече близо 30 години в България редовно се провеждат избори. Вече трето десетилетия процъфтяват порочните практики за купен и корпоративен вот. Професионални изборджии просят с гласове. Кметове и областни управители се ангажират с конкретни резултати, работодатели провеждат изборни оперативки и профилактики на своите работници. Това вече на никой не прави впечатление“, каза заместник-председателят на ПГ на БСП.

По думите му има наложена терминология, че избори не се печелят, а се бие. „Това има конкретни измерения“, каза той. Според него, изборният процес е делегитимиран, резултатите изкривени, а гражданите отчуждени от политическия живот на страната и по-малко от тях намират смисъл да гласуват. По думите му изборите в Беден и Галиче са пример за това. „Последното се превърна в символ. Тежкият златен ланец и победоносно вдигнатата чаша с уиски са регалиите на местната власт в Галиче. Това е така от години и ще продължи да бъде така. Бившият кмет, осъден на четири години и половина затвор за отвличане, побой и грабежи Ценко Чоков активно участва и допринесе за избора на кандидата на ГЕРБ, негов личен приятел и близък съратник. Представители сме телефонните номера, от които въпросният Ценко Чоков се е обаждал на хора в изборния ден и непосредствен опреди него“, каза Зарков.

Той заяви, че БСП няма да се примири с това и посочи, че парламентарната група ще настоява за изслушване на министъра на вътрешните работи за действията на полицията на частичния вот. „На тези, които решат да не си мълчат гарантираме своята подкрепа“, каза Зарков. Той подчерат, че БСП ще застане като един зад тях.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар