Неделя, 16 Декември 2018
Сряда, 30 Май 2018 10:15

Крум Зарков: Щяхме да питаме Цачева - защо Чоков има телефон в затвора, но основните компетентни хора вече са чистачките

"Щяхме да питаме правосъдния министър защо Ценко Чоков има телефон в затвора, но основните компетентни хора вече са чистачките". Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков в декларация от името на група, предаде „Фокус“.

„Вече близо 30 години в България редовно се провеждат избори. Вече трето десетилетия процъфтяват порочните практики за купен и корпоративен вот. Професионални изборджии просят с гласове. Кметове и областни управители се ангажират с конкретни резултати, работодатели провеждат изборни оперативки и профилактики на своите работници. Това вече на никой не прави впечатление“, каза заместник-председателят на ПГ на БСП.

По думите му има наложена терминология, че избори не се печелят, а се бие. „Това има конкретни измерения“, каза той. Според него, изборният процес е делегитимиран, резултатите изкривени, а гражданите отчуждени от политическия живот на страната и по-малко от тях намират смисъл да гласуват. По думите му изборите в Беден и Галиче са пример за това. „Последното се превърна в символ. Тежкият златен ланец и победоносно вдигнатата чаша с уиски са регалиите на местната власт в Галиче. Това е така от години и ще продължи да бъде така. Бившият кмет, осъден на четири години и половина затвор за отвличане, побой и грабежи Ценко Чоков активно участва и допринесе за избора на кандидата на ГЕРБ, негов личен приятел и близък съратник. Представители сме телефонните номера, от които въпросният Ценко Чоков се е обаждал на хора в изборния ден и непосредствен опреди него“, каза Зарков.

Той заяви, че БСП няма да се примири с това и посочи, че парламентарната група ще настоява за изслушване на министъра на вътрешните работи за действията на полицията на частичния вот. „На тези, които решат да не си мълчат гарантираме своята подкрепа“, каза Зарков. Той подчерат, че БСП ще застане като един зад тях.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 30 Май 2018 10:15
  Приеха Закона за личната помощ. Щастливи, майките и Мая Манолова се прегръщат на балкона в пленарната зала

  След близо три часа дебати народните представители приеха Закона за личната помощ на второ четене. Майките, които присъстваха като гости на балкона в пленарната зала, се запрегръщаха помежду си и заедно с омбудсмана Мая Манолова. 

  Целта на закона е чрез осигуряване на лична помощ да се подпомогнат хора с увреждания да упражняват основните си права, да имат възможности за избор, независим живот, активно включване и участие в обществото и достъп до услуги и дейности.

  Личната помощ ще се предоставя въз основа на изготвена оценка на потребностите и издадено направление. Броят на часовете за лична помощ се определя въз основа на четири степени.

  Майките на деца с увреждания: Законът за личната помощ е законът за бъдещето на децата ни

  Протестиращите майки махат палатковия лагер пред парламента. Протестът им обаче ще продължи през месец януари пред Министерство на здравеопазването, докато не се случи реформата в ТЕЛК. Майките на деца с увреждания благодариха на омбудсмана Мая Манолова за това, че е застанала зад тях. Според тях, Законът за личната помощ е законът за бъдещето на децата им.

 • Сряда, 30 Май 2018 10:15
  Парламентът прие първия от законите за хората с увреждания

  Мая Манолова: Доволни сме, но истинската победа ще бъде утре, когато Законът за личната помощ бъде приет

 • Сряда, 30 Май 2018 10:15
  БСП настоява за машинно гласуване и регистър срещу "мъртви души"

  Крум Зарков: Измами или грешки при изборните резултати могат да се предотвратят с въвеждане на машинното гласуване. ГЕРБ искат да ограничат машинното гласуване и ще срещнат нашата категорична съпротива

Оставете коментар