Четвъртък, 24 Януари 2019
Четвъртък, 31 Май 2018 16:04

Цветанов с гаф за срещата на Борисов с Путин, дясната ръка на премиера тотално обърка народните мъдрости

Цветан Цветанов тотално се обърка. Председателят на ГЕРБ в парламента се изцепи: "Опозицията иска да да каже на черното все черно". Това беше коментарът му по повод посещението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Слеед това се усети какво каза и допълни, че черно то било бяло, но беше късно, защото на практика нарече визитата на премиера "черна". 

"Времето ще покаже дали посещението е било успешно, или не. Борисов се старае да защити националния интерес и не би искал да излезе от рамката на ЕС. Това, което направи Борисов за коментара за "Южен поток", той се извини. Той в момента говори за евентуална тръба, която да бъде до България, а за "Южен поток" бе конструиран по непрозрачен начин", коментира той. "В момента има два реактора, които са платени от държавата и трябва да се вземе решение от българската държава. Трябва да защитим националния интерес. Проектът за Белене е на стойност около 20 милиарда лева. Трябва да е ясно дали този проект ще се случи, без национална гаранция. Това ще бъде политически дебат, който ще се води в следващите две седмици за отпадаме на мораториума и да водим преговори с потенциални купувачи", посочи още Цветанов. Удачно е Борисов да дойде и да се обсъди срещата с Путин. В следващите седмици министърът на енергетиката ще бъде достатъчно да дойде, за да бъдат обсъдени важните идеи. Корнелия Нинова коментира, че на практика нищо не се е случило, а единственото хубаво е, че е имало среща между двете страни. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 31 Май 2018 16:04
  Антон Кутев: Обвинението срещу Елена Йончева цели тя да не води листата на БСП за евроизборите

  Защо, след като Делян Пеевски е успял да узакони стотици милиони последните 3-4 години, не е разследван за пране на пари, пита депутатът от БСП

 • Четвъртък, 31 Май 2018 16:04
  Елена Йончева с обвинение към правителството и премиера. Борисов: Крадецът казва дръжте крадеца. Нямам нищо общо с обвиненията

  "Крадецът казва дръжте крадеца. Нито знам, нито се занимавам с тези хора (бел.ред. - БСП). Те за „добро утро“, за „добър ден“ и за „лека нощ“ трябва да кажат "Бойко Борисов". За всички свои неудачи - "Бойко Борисов"! Нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било. Има специализирани органи. Нали всички говорят да има институционалност? В момента институциите работят. Какво общо имаме ние с тази работа?". Така пред журналисти Бойко Борисов възнегодува по повод твърдението на Елена Йончева и БСП, че правителството и премиерът използват Специализираната прокуратура за публично унижение на своите противници.

  Борисов продължи с възмущението си: „Когато повдигнаха обвинения на Делян Добрев, ние какво казахме? Нека си свършат работата, да се направят съответните проверки. Когато хванаха техния депутат, че купува гласове, те какво казаха? Когато обвиниха Цветанов по времето на мандата на БСП, помните ли какво казахме? Нека прокуратурата и службите си свършат работата, ако има виновни да бъдат наказани“, каза още той.

  „Нямам абсолютно нищо общо с тези неща. Отново се отнема вниманието от реалната политика – увеличаване на доходите“, възмути се Бойко Борисов.

  По-рано днес депутатката от БСП Елена Йончева определи обвиненията срещу нея за пране на пари като абсурдни и обвини управляващите в политическа репресии, а колегите й от парламентарната група на левицата застанаха зад нея и декларираха подкрепата си.

 • Четвъртък, 31 Май 2018 16:04

Оставете коментар