Събота, 22 Февруари 2020

Петък, 01 Юни 2018 12:22

Срам! "Патриоти" и деца пеят песни на американската армия по стъпките на Ботев (Видео)

1300 души тръгнаха от Козлодуй за поредна година по маршрута, който изминава Христо Ботев през 1876 г. Те запяха дружно песни, в които се споменава, че поетът-революционер е имал безсънни нощи. Вместо български мелодии, чуйте с какво занимават децата! 

 

До тук всичко изглежда като една прекрасна инициатива, която учи младите хора на патриотизъм. На чий мозък обаче му хрумна, че вместо да се пеят български патриотични песни, ходят като американски войници и крещят мелодията, на която военните в САЩ маршируват? Остава въпросът - за Ботев ли маршируват младите патриоти, или за някой американски президент. Припомняме, че утре, на 2-ри юни, всички се изправяме и заставаме на място под сигнала на сирените в 12:00 часа. В памет на загиналите български жертви. Много от хората бързат и не спазват 2-минутното мълчание, но не е лошо за малко да си спомним за хората, които са ни дали свободата. Открийте разликите между двата похода!

Репортаж на Нова ТВ на живо, в който по стъпките на Ботев се марширува по американски  

Вижте и как е в САЩ

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 01 Юни 2018 12:22
  Честваме 172 години от рождението на Ботев

  С ритуали с участието на представителни военни подразделения в цялата страна на 6 януари ще бъде отбелязана 172-годишнината от рождението на поета-революционер Христо Ботев.

  Пред бюст-паметника на големия поет, публицист и общественик в столичната Борисова градина ще се проведе тържествено честване, предаде БНР.

  С богата програма ще бъде отбелязана годишнината и във Враца пред паметника на Ботев в центъра на града.

  Там ще бъдат представени биографични данни за поета и ще бъдат поднесени венци и цветя.

 • Петък, 01 Юни 2018 12:22
  София отбелязва 142 години от Освобождението си

  С празнично биене на камбаните на централните софийски храмове, благодарствен молебен и литийно шествие ще бъде отбелязана годишнината от навлизането на руските войски под предводителството на генерал Йосиф Владимирович Гурко в София и освобождението на града от османско владичество.

 • Петък, 01 Юни 2018 12:22
  Радев: Чиста и свята република не се гради с морални компромиси, а с осъзната отговорност

  Държавният глава Румен Радев участва в тържественото отбелязване на празника на Ботевград и 142 години от неговото Освобождение, съобщиха от прессекретариата на държавния глава

Оставете коментар