Събота, 20 Октомври 2018
Събота, 02 Юни 2018 11:19

Владимир Кузов стана член на ДПС, готвят го за шеф на софийската организация на партията

Бившият депутат от коалиция "Атака" Владимир Кузов е станал член на ДПС. Това научи репортер на BIG5 от хора в централата на партията. 

Освен това, той е спряган за шеф на софийската организация на Мустафа Карадайъ и на почетния председател Ахмед Доган. За да засили своята либерална политика, ДПС е приела Кузов, а целта е да се привлекат повече хора с различна сексуална ориентация и свободно мислене. 

Бившият депутат е станал част от партията преди десетина дни. Има идея дори да бъде издигнат в йерархията и да бъде предложен за евродепутат на предстоящите избори догодина. Новото му амплоа има връзка и с Истанбулската конвенция, която така и не приехме заради текстове за джендърите. 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 02 Юни 2018 11:19
  ДПС ще подкрепи вота на недоверие за здравеопазването

  Д-р Джафер: Ще подкрепим вота на недоверие заради безвремието в здравеопазването

  Ще подкрепим вота на недоверие не заради нереализираните модели, които тепърва ще се коментират, а заради безвремието в здравеопазването.

  Това каза заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ПГ на ДПС д-р Нигяр Джафер по време на разискванията по вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“ на тема „Здравеопазване“, предаде агенция „Фокус“.

   „Ще подкрепим този вот заради неслучилото се досега, заради неудържимия срив на доверие от страна на пациентите, на лекарите и медицинските специалисти. Когато има такъв срив на доверие, нещата са пагубни. Ще подкрепим този вот заради индикаторите, които ни поставят на най-непрестижните места. България има най-високата смъртност в ЕС“, посочи д-р Джафер.

  По думите й става въпрос за една система с главно „С“. Д-р Джафер заяви, че ДПС ще подкрепи този вот и заради фалита на общинските болници.

  Тя попита дали освен за смирение и покаяние по време на дебата ще се говори за решение на проблемите. Д-р Джафер заяви, че се върви след събитията в здравеопазването. „Докога така?“, попита още д-р Джафер. По думите й днес България има еврокомисар по дигитализацията, но няма електронно здравеопазване.

  Във връзка с гласуването против на иновативните лекарства за онкоболните, д-р Джафер зави, че те са го направили 6 пъти. "Седмият път с декрет от премиера гласувахте "за" и тържествено обявихте, че благодарение на вас се постига консенсус. Смятам, че изначално вашето разбиране е грешно как да се търси консенсус", заяви още д-р Дафер.

  По думите й с фалшив диалог няма да се стигне до решение. Според нея не опозицията, а ГЕРБ е сътворила вотовете на недоверие.

  ГЕРБ управлява 10 години - достатъчно време да види проблемите в здравеопазването и да ги коригира, каза още Джефер.

   „Загубихте време заради заблуди и грешки, които допуснахте или заради некомпетентност и незнание, или заради такива, които бяха престъпни“, се обърна тя към ГЕРБ. „Юридическата несъстоятелност и непрекъснатата корекция на условията за обществените поръчки ви пречат да стартирате електронното здравеопазване и всичко друго“, обясни д-р Джафер.

   „Ще подкрепим вота на недоверие, защото не сте в състояние да предприемете стъпки за промяна на системата“, заяви тя.

  Защото смятаме, че не сте способни да промените тази система, натърти д-р Джафер, като директно се обърна към ГЕРБ и здравния министър Кирил Ананиев. Лекарката от здравната комисия на НС бе безпощадна към управляващите.

  Днес тук говорим за една система с голямо "С", почти като в "Полет над кукувиче гнездо", отсече Джафер.

  Тя обори д-р Дариткова от ГЕРБ, че сме повишили продължителността на живота и й опонира със статистика - имаме най-високата смъртност в ЕС, на първо място сме по сърдечно-съдови заболявания, имаме трайно над средното ниво на детска смъртност, упрекна депутатката от ДПС. Тя припомни, че отговорността за хаоса в системата е на ГЕРБ.

  Бившият социален министър Хасан Адемов натърти, че управляващите залагат години наред на една и съща мантра - че с наливането на повече пари ще решат проблемите.

  Това, което правите, е да увеличавате финансовия ресурс - с по 300-400 млн., но няма контрол, добави и депутатът д-р Хасан Адемов от ДПС, като развенча мантрата на ГЕРБ. Той даде пример за абсурда, до който води безспирното наливане на повече пари - средствата за здраве се увеличили в пъти, но вместо това смъртността скочила с 15%. Адемов изтъкна, че е нужна демонополизация на Здравната каса и конкуренция.

  Очаквайте подробности в "Тема на деня"

 • Събота, 02 Юни 2018 11:19
  Сидеров, кажи си, ще ти олекне! ДПС ли ти плаща?

  Сидеров и Карадайъ в единен фронт срещу вота. Абе, що не се вземат легално? И кога атакистът ще си каже ДПС ли му плаща?

  В телевизионното утро на 4 октомври Сидеров и Карадайъ гостуват в БНТ и Нова. Темата: внесеният от БСП пореден вот на недоверие. Овластеният атакист атакува БСП и брани ГЕРБ, лидерът на ДПС го подкрепя с половин уста, но изобщо не е във възторг от вота. 

  На въпрос на водещия каква опозиция е ДПС, след като в парламента осигурява кворум на правителственото и така крепи властта, депесарят го увърта по килифарски. 

  С две думи – ДПС е дискретният златен пръст на ГЕРБ и Опитомени патриоти, какъвто златен пръст бяха за кабинета „Орешарски“ опитомените и добре заплатени атакисти.

  Водещата в БНТ удобно не пита Сидеров що не е изригнал срещу Доган, купил си ТЕЦ „Варна“ за пет лева. И как да пита, като ген. директорът в сянка Кошлуков начаса ще я прати в пета глуха. Сидеров громи вота на опозиционната БСП, не обелва и дума против квазиопозиционната ДПС, а за ТЕЦ-а на Доган май не е чувал. Щото той чува само шумът на зелените банкноти. А хидроинженерът отдавна е милионер в зелено.

  Случайно или не, точно в тези минути в БТВ се изявява икономическият министър Караниколов. Същият Караниколов, който разкости икономиката като шеф на Агенцията за приватизация, който обгрижваше ДПС като техен кадър и даде на Пеевски „Булгартабак“ . Същият Караниколов бе катапултиран за икономически министър в кабинета „Борисов 3“ от…квотата на „Атака”. 

  Как да не ахнеш от възхита от гениалния атакистки маньовър – хем да громиш ДПС-то, хем да му слугуваш! Как да не оцениш по достойнство позлатения тарикатлък на Сидеров? 

  Добре им го каза Корнелия Нинова след сервилно осигурения депесарски кворум: „ДПС убиха с един куршум два заека – и ГЕРБ, и ОП!“ 

  Тъй че на вота за мъртвото здравоеопазване ДПС и Атака пак ще са в коалиционна прегръдка, но за пред хората ще се дърлят за Майка България и взаимно ще се кълнат. 

  И нормалните люде се питат: Абе, като толкова се обичат, що атакисти и депесари не се вземат легално и завесата да падне? И най-после Волен да си каже:

  ДПС-то ли го финансира с единия милион от Туркия, на Сейшелите ли го крие или волно го харчи на плажа на Варадеро?

  Сидеров, кажи си, ще ти олекне!

  Велизар Енчев, фейсбук

 • Събота, 02 Юни 2018 11:19
  Карадайъ: На обществото се внушава, че няма алтернатива на управление

  Днешното „популистко-националистическо управление” е без ясни програма, визия, цели и посока. На обществото се внушава, че няма алтернатива на управление, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по Нова тв

  „ДПС е в опозиция и това до голяма степен предопределя нашето поведение при евентуални вотове на недоверие. Не сме търсени за консултации от БСП. Имаме свои мотиви и аргументи, но ще изчакаме да видим тези на левицата. Ще участваме активно във вота на недоверие. Имаме свои мотиви, но ще изчакаме да видим какви са мотивите на опозицията. Не подкрепяме политиката "стани, да седна", заяви лидерът на ДПС във връзка с искания вот на недоверие от БСП по темата "Здравеопазване".

  Вотът на недоверие е сериозен политически инструмент на демокрацията. Дебатът по вота произвежда един политически ефект, а гласуването друг,  подчерта Мустафа Карадайъ.

  Още от Нова година насам ние като партия се готвим за властта и актуализираме програмата си. В края на тази седмица ще имаме семинар за промяната на програмата си. Политиката е динамичен процес. Ние сме най-подготвените за участие във властта", каза той.

  "За нас ценността на управлението е ясна управленска програма за бъдещето на страната с ясни цели. След това вече идва въпросът  как ще се подрежда даден кабинет", заяви лидерът на ДПС.

  "В 44-тото Народно събрание сме опозиция и няма това как да се промени. Без дебат за развитието на страната обаче не виждам какво правим. През 2013 наблюдавахме безотговорно поведение и политиката "Стани да седна". Отговорността на управляващите е кворумът в Народното събрание, те трябва да си го съберат", каза Карадайъ. 

  По време на разговора лидерът на ДПС направи забележка на водещия Виктор Николаев, че внушавайки тези на зрителите: "Моля Ви, когато каните хора да участват в студиото, най-вероятно искате да чуят техните версии. Ако искате вие да налагате вашите идеи, не ги канете", направи забележка Карадайъ.

  "Бихме застанали зад една управленска програма за ускорено развитие на страната, основана на ценностна база", каза председателят на ДПС.

  По думите му днешното „популистко-националистическо управление” е без ясни програма, визия, цели и посока. Карадайъ заяви, че на обществото се внушава, че няма алтернатива на управление, а това не е така. В момента има политическо безвремие, каза още той. 

  "Когато обявим ясни национални приоритети, няма да има значение кой е на власт. От тези много думички, които изръсихте, имаше най-малко 6 въпроса и още толкова внушения", обърна се Карадайъ към водещия Виктор Николаев, който надълго се опита да зададе въпрос за партия на Радев и отношението на ДПС към нея. „Какво да коментираме Нероден Петко?”, отговори лаконично Карадайъ.

  Лидерът на ДПС подчерта, че страната в момента има нужда от съгласие на политиците по приоритети на България за бъдещето. Той припомни, че преди две години ГЕРБ са се отказали от дясноцентристко управление и са предпочели управление на базата на механичен сбор от гласове в парламента.

  Карадайъ коментира и снимката си с американския посланик и Ахмед Доган. "Ние имахме срещи с много европейски посланици. Нормално е господин Доган да участва в срещата. Дори да не участва в активната политика, той е фактор в политическата обстановка в Европа и света. Нормално е да се види американският посланик с г-н Доган. Той е историческа личност. Г-н Доган има златен медал от американците за неговото отношение към НАТО.  Нито един отговорен и сериозен политик не би видял нещо необичайно в направената ни снимка, имайки предвид какъв е рангът на г-н Доган", заяви депутатът.

  В отговор на настоятелен въпрос за сделката за ТЕЦ "Варна", Карадайъ отговори: "Ако тръгнат политици да се занимават и да коментират търговски сделки между частни субекти, значи нещо в държавата е много сбъркано.  Убеден съм, че държавните органи си вършат работата, какво нередно виждате в една търговска сделка. Не знам къде има забрана политик да има търговски сделки, ако спазва закона". 

  Карадайъ бе помолен да коментира конфликта между премиера и президента и къде стои ДПС в него. По думите му конфликтът между институциите е част от кризата в страната и оцени сегашната ситуация като криза в държавността.

  „ДПС би застанало зад една управленска програма за ускорено развитие на страната, основана на ценностна база”, допълни Мустафа Карадайъ.

Оставете коментар