Четвъртък, 22 Август 2019
Вторник, 05 Юни 2018 07:56

Атанас Атанасов предлага американски модел и лимит на премиерите

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов предложи премиерът и кабинетът му да имат право само на два мандата - по четири години, което преминава през промяна на конституцията. Според него Бойко Борисов е обсебен от партийна номенклатура и е крайно време да си ходи от "Дондуков" 1. 

 

Атанас Атанасов заяви, че не е редно ГЕРБ да управлява безкрайно страната. По думите му, премиерът е обезличил институцията на министър-председателя и управлява еднолично. Пред БТВ той припомни, че Бойко Борисов управлява еднолично и прегазва мнението на министрите си и на специалистите. 

Атанасов коментира още, че в САЩ най-важният човек е президентът, който има право на два мандата и заяви, че ще поиска същата практика и в България - най-важният човек, премиерът, да има също 8 години управление. Атанасов обвини Борисов, че е обсебен от партийна номентклатура. 

Според него Бойко Борисов ни е унижил по време на визитата си в Русия. Лидерът на ДСБ каза още, че не можем да се сравняваме с Ангела Меркел, защото тя не е гледала пред Владимир Путин в земята виновно. 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 05 Юни 2018 07:56
  Освободиха от длъжност началника на НСО

  От НСО заявиха, че мотивите за оставката са преминаване на дипломатическа служба

 • Вторник, 05 Юни 2018 07:56
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Вторник, 05 Юни 2018 07:56
  Борисов пак тръгна с джипа, вози кмет и министър до "Шишеджам"

  Премиерът Бойко Борисов посети завода за стъкло на холдинга "Шишеджам" в Търговище. Той отново бе зад волана на джипа си, а в него бяха финансовият министър Владислав Горанов и кмета на Търговище Дарин Димитров.

Оставете коментар