Събота, 15 Декември 2018
Сряда, 06 Юни 2018 18:25

Euronews: Българите осъдиха Пенка на смърт, защото се шляе извън границите на ЕС

Случаят с кравата Пенка влезе в световните медии и стигна до Страсбург. 

България осъди на смърт бременната крава Пенка. Това е коментарът на Euronews за животното, което напусна държавата ни без паспорт и отиде в Сърбия заради немърливия си стопанин.

Скандалът се разрази, защото Пенка е извън границата на Европейския съюз и влезе в Сърбия. Кравата не не може да се върне при стопанина си заради пълната глупост, че няма документи. Иван Харалампиев влезе в Западната ни съседка, без да бъде забелязана от граничната охрана. Сръбски фермер по-късно откри и идентифицира Пенка и я върна на Харалампиев. Въпреки това, България забранява на Пенка да навлезе отново в България съгласно европейските разпоредби.

Харалампиев е казал от тези офицери, че кравата трябва да бъде инспектиран от лекар. Харалампиев притежава сръбски ветеринарен сертификат, удостоверяващ абсолютното здраве на Пенка. Въпреки това, българските власти са позволили Пенка да бъде застреляна.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 06 Юни 2018 18:25
  Генералният секретар на ООН е обезпокоен от създаването на косовска армия

  Сръбският президент Александър Вучич осъди строго решението и призова за извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН

 • Сряда, 06 Юни 2018 18:25
  Френските спецчасти ликвидираха терориста от Страсбург

  Ислямистът се е укривал близо до мястото, където полицията изгуби следите му

 • Сряда, 06 Юни 2018 18:25
  След ислямистки атентат ЕП осъжда Русия като агресор

  „Докато в Страсбург – седалище на Европарламента, се извършва ислямистки атентат, същият този Европарламент приема декларация, осъждаща... руската агресия!?!?!? Тези наистина нямат връзка с главния мозък!”, написа Петър Волгин във Фейсбук.

  Коментарът на журналиста е по повод заседанието на евродепутатите от сряда, когато отчетоха извършените реформи в Украйна, като същевременно осъдиха агресията на Русия в Керченския проток и изграждането на „Северен поток 2“.

  В декларация евродепутатите осъждат категорично агресията на Русия срещу Украйна на 25 ноември в Керченския проток и настояват за незабавното и безусловно освобождаване на всички украински кораби и моряци. Те са сериозно загрижени, че напрежението може да представлява прикрит опит за анексиране на суверенните права на Украйна в Азовско море. Поради тази причина Русия трябва да гарантира свободата на корабоплаването през Керченския проток и в Азовско море, се заявява в текста.

  Резолюцията призовава ЕС и неговите държави членки да въведат целенасочени санкции срещу Русия, в случай че украинските военнослужещи не бъдат освободени и в случай на по- нататъшна военна ескалация.

  В заключение евродепутатите категорично осъждат нарастващия брой физически нападения срещу защитници на гражданските права и журналисти, както и насилието срещу ромите и ЛГБТИ общностите.

  Освен това те изискват от Руската федерация незабавно и безусловно да освободи носителя на наградата „Сахаров“ за 2018 г. Олег Сенцов и всички други незаконно задържани украински граждани.

Оставете коментар