Вторник, 16 Октомври 2018
Сряда, 06 Юни 2018 18:25

Euronews: Българите осъдиха Пенка на смърт, защото се шляе извън границите на ЕС

Случаят с кравата Пенка влезе в световните медии и стигна до Страсбург. 

България осъди на смърт бременната крава Пенка. Това е коментарът на Euronews за животното, което напусна държавата ни без паспорт и отиде в Сърбия заради немърливия си стопанин.

Скандалът се разрази, защото Пенка е извън границата на Европейския съюз и влезе в Сърбия. Кравата не не може да се върне при стопанина си заради пълната глупост, че няма документи. Иван Харалампиев влезе в Западната ни съседка, без да бъде забелязана от граничната охрана. Сръбски фермер по-късно откри и идентифицира Пенка и я върна на Харалампиев. Въпреки това, България забранява на Пенка да навлезе отново в България съгласно европейските разпоредби.

Харалампиев е казал от тези офицери, че кравата трябва да бъде инспектиран от лекар. Харалампиев притежава сръбски ветеринарен сертификат, удостоверяващ абсолютното здраве на Пенка. Въпреки това, българските власти са позволили Пенка да бъде застреляна.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 06 Юни 2018 18:25
  Най-големият сръбски вестник: Властите в Белград разследват българския банкер Цветан Василев за фиктивни заеми!

  Сръбските власти са започнали разследване на Цветан Василев заради фиктивни заеми, които не са били регистрирани в централната банка на Сърбия, но са отчетени като инвестиции, пише в днешния си брой сръбския вестник BLIC.

  Медиите в западната ни съседка вече в продължение на няколко месеца интензивно пишат за различните финансови игри на българския банкер криещ се в Сърбия. Днес най-тиражният сръбски вестник „Blic“ публикува материали, разкриващи факти за престъпната дейност на Цветан Василев на територията на Сърбия.

 • Сряда, 06 Юни 2018 18:25
  Бившата зам.-шефка на КФН - новата Гинка и Пенка в новинарския поток

  Бившата зам.-председателка на КФН Ралица Агайн се превърна в новата медийна звезда, която получи своите минути слава. След като беше приета оставката ѝ, която сама подаде в парламента вчера и беше тема на дебати между управляващи и опозиция, буквално зае челното място в националните телевизии и напомни на драмите с Гинка Върбакова и кравата Пенка, които бяха в центъра на събитията. 

  Агайн е най-желаната гостенка, която днес обиколи БТВ и Нова ТВ, за да обясни, че в КФН няма проблеми, свършила си е работата по казуса със застрахователите от "Олимпик" и е действала героично и честно с оставката си в КФН. От управляващите също потвърдиха в парламента, че не е виновна, а е била подведена от кипърските власти. Въпреки опитите на опозицията да предупредят колегите си, че рискуват по този начин нови фалити на фирми, обичайно се стигна до мълчаливо гласуване на ГЕРБ и коалиционните им партньори, които набързо сложиха точка на дебата. „От трудни решения никога не съм бягала. Каквото съм преценила, че е необходимо, съм го направила“, заяви в сутрешния блок на Нова ТВ Ралица Агайн. 

  Дамата, която стана най-актуалната тема на новините, отново ще изчезне от хоризонта, както Гинка Върбакова и кравата Пенка, с които започваха новините. Тя ще е поредният бушон, който ще гръмне, за да се прикрият истинските виновници до следващия скандал. А хората само могат да разчитат на късмет да си получат парите от "Олимпик", както все още го правят ужилените от КТБ. 

  Васил Василев

 • Сряда, 06 Юни 2018 18:25
  Румен Радев: Водещите държави в ЕС защитават икономическите си интереси в Русия и не виждам защо това да не бъде валидно за България?

  Въпреки продължаващото напрежение в отношенията между Русия и ЕС и взаимно наложените санкции, Русия се утвърди като традиционен партньор на Европа в секторите на енергетиката, икономиката, туризма и борбата срещу тероризма. Водещите държави членки на ЕС защитават своите икономически интереси в Русия и не виждам защо това да не бъде валидно и за България. Сигурността и икономическото развитие на Балканите са свързани с европейската перспектива на целия регион.

Оставете коментар