Четвъртък, 18 Юли 2019
Четвъртък, 07 Юни 2018 06:25

Спортни корифеи кръстиха футболен клуб на Иван Ласкин

Пауло Аутори е новият треньор на "Лудогорец". Спортни корифеи се надпреварваха да съобщят новината. В сивито му се казва и се пише в кои отбори е бил. Един от тях е Клуб де Регатас „Вашко да Гама“ в Бразилия. 

Вместо обаче португалското му име, масово репортерите побългариха името на отбора и го прекръстиха на известния български филм "Васко да Гама от село Рупча". Припомняме, че в главната роля влиза Иван Ласкин, който бяга от дома си и се качва на кораб при "баща си" Павел Поппандов. Лентата е по сценарий на великите братя Мормареви. Това не е първият гаф, който правят колегите от спортните отдели в редакциите. Неведнъж са бъркали имената на спортисти, измислят си ударения. По време на Олимпийските игри в Нагано, всеки имаше своя версия как се произнася.

В Уикипедия пише, че "Вашко да Гама" е близко до "Васко да Гама". Репортажи от мачовете на отбора обаче показват, че никой от партньорите ни в ЕС не е побългарил отбора. За Иван Ласкин остава да поздрави колегите от телевизиите и спортните сайтове, че са кръстили отбор на името на най-известния му герой като дете. Няма да цитираме кои са колегите, които са объркали името на тима, за да не ги излагаме допълнително.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 07 Юни 2018 06:25
  Истината шепне. Тя никога не ползва мегафон

  Не знам, всъщност, защо въобще се сетих за нея. Може би заради празниците, може би заради Ласкин, може би заради хижарите, а може заради циганите.

 • Четвъртък, 07 Юни 2018 06:25
  Сбогуваме се с Иван Ласкин

  Поклонението ще в 12:30 ч. в църквата „Свети Седмочисленици”.

 • Четвъртък, 07 Юни 2018 06:25
  In Memoriam

  Няколко цитата от Иван Ласкин, подбрани от негови интервюта и фейсбук статуси:

Оставете коментар