Събота, 23 Март 2019
Сряда, 20 Юни 2018 09:49

Премиерът прие оставката на скандалната зам.-министърка с тузарската екскурзията в САЩ

Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Докато родителите на деца с увреждания протестират, тя се разходи за 16 000 лева до Ню Йорк. Скадналното в случая е, че парите са държавни, а Димитрова не си направила труда да си купи по-рано евтин билет и действала като милионерка, която може да си позволи да хване самолет до щатите, когато си иска. 

Мотивът на Димитрова е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк. Скандалът е свързан с факта, че зам.-министърката и един държавен експерт са пътували в първа класа , като един билет е струвал 8300 лв. 

По-рано днес хора с увреждания, които приемат това за гавра, поискаха извинение от Димитрова или нейната оставка. Антон Кутев пък заяви пред БТВ, че Димитроване е отишла подготвена на конференцията, а конвенцията, с която се занимава, не е ратифицирана у нас. На практика, тя е отишла на екскурзия до щатите. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар