Събота, 23 Март 2019
Петък, 22 Юни 2018 12:03

Патриотите спретнаха пореден водевил в парламента. Премиерът с изненадващо посещение в НС

Парламентът излезе в 10-минутна почивка заради скандал между управляващи и опозиция за това дали председателят на БСП Корнелия Нинова трябва да вземе думата, предаде "Фокус". Председателят на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров прочете декларация, в която спомена БСП и лидерът на партията Корнелия Нинова. В нея Сидеров заяви, че на БСП им е необходима лятна ваканция, за да прочетат повече и да дойдат на есен с песен. "През цялото време на съществуването си партия Атака е предлагала неща, които БСП отхвърляхте, включително и темата за мигрантите", каза Сидеров.

Той поясни, че когато Атака са предлагали да се връщат мигранти, БСП са го отхвърлили. "Бих ви повярвал, ако сте били последователни през годините, а не сте. Колкото до това дали премиерът трябва да съобщи какво ще говори на своите международни срещи, такава практика никога не е имало", заяви Сидеров.

"Ако малко повече неща бяхте прочели от мен, ще видите, че аз казвам причините за тази миграция. Причините са във вашите приятели, много често се срещате с американския посланик", обърна се Волен Сидеров към Корнелия Нинова. Дебатът възникна, когато лидерът на БСП поиска думата за лично обяснение, но депутати от управляващото мнозинство се качиха при нея и не искаха председателстващият проф. Явор Нотев да й даде думата. Той обяви 10-минутна почивка, тъй като на трибуната се качиха и депутати от опозицията. След обявяването на почивката Нинова заяви: "След 10-те минути съм на трибуната".

Малко преди 12:00 часа изненадващо за парламентарния контрол дойде и премиерът Бойко Борисов. Той излезе на трибуната, за да обясни защо иска да се затворят границите. Министър-председателят се похвали, че за разлика от останалите държави, ние не участваме във войни. На срещата с останалите 7 лидери на ЕС, в която ще участва, той подчерта, че ще предложи първа точка да бъде затваряне на границите за бежанците.

Оставете коментар