Четвъртък, 19 Юли 2018
Вторник, 10 Юли 2018 08:27

Аптеки на Марешки издават уникални касови бележки. Клиенти: Правят ни на глупаци (Снимка)

Аптека на Веселин Мрешки във Варна смая с отстъпка, която направи на свой клиент. Според него обаче го правят на глупак. Пламен Румпалов снима касовата бележка от обекта, според която не само е купил евтино лекарство, а е спестил близо 80 лв.

 

Самият той описа случая в социалната мрежа. "Смятам се (колкото и нескромно да звучи) за добър математик. От доста време се изумявам на касовите бележки от аптеки "Марешки". Там до всяко закупено лекарство обичайно се изписват огромни проценти търговска отстъпка. Но математически те не се връзват с цената и лично аз наистина не си ги обяснявам. Определено си мисля, че някой ме прави на глупак. Много бих се радвал, даже чисто професионално, някой да ме въведе в тази невероятна нова математика. Прилагам последната ми касова бележка. Лекарството в други аптеки струва около 23.50 лева, при Марешки го купих за 22.88 лева. Толкова пише и на самата опаковка. Няма отстъпка или плащане от здравната каса. Как така получих над 77% отстъпка и спестих над 79 лева", пита озадаченият клиент.

Приятели на Румпалов се шегуват под поста му, че математиката и търговията имат различни принципи. "Вдъхновени от математиката, вместо имагинерни единици те са ползвали някаква имагинерна аптека където лекарството струва 102.12", допълва друг шегаджия по темата.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 10 Юли 2018 08:27
  Фирми на братя Домусчиеви и общинари прецакват Варна с десетки милиони с контейнери за боклук

  Компания на Румен Гайтанджиев - Вълка предлага с 40% по-евтини кофи за смет в общината, но кметът Иван Портних и "експертите" му по неясни причини подписват неизгодния договор, от който печелят Кирил и Георги Домусчиеви. За целия петгодишен период разликата е повече от 20 млн. лева, които са за сметка на данъкоплатците.

 • Вторник, 10 Юли 2018 08:27
  Наглост! Лекар, хванат с белязани пари, гази по плажните ивици с луксозен джип

  Задържаният с подкупи коремен хирург д-р Николай Цолов от МБАЛ "Св. Анна" във Варна обърка плажната ивица с асфалтов път. Лекарят спокойно кара джипа по плажовете и паркира без никой да нарушава спокойствието му.

  Припомняме, че през 2002 г. докторът посрещна решението на съда да остане в ареста със сълзи на очи. 51-годишният тогава завеждащ Втора хирургия в болницата "Света Анна" бе хванат на 4-ти януари по обед, след като е взел подкуп от 150 лв.

  Престоят му в следствения арест бе удължен с прокурорско постановление до 72 часа, а по-рано съдът потвърди ареста му. Лекарят бе обвинен по чл. 302 от НК - за подкуп чрез изнудване и злоупотреба със служебното положение. Рушветът бе поискан от близки на пациентката Радка Станчева, оперирана от жлъчка. Според дъщеря й Румяна Митева докторът най-напред поискал 300 лв. Белязаните банкноти от 150-те лева били оставени на бюрото в кабинета му.

  Сигналът за поредното нарушение на лекаря обиколи социалните мрежи. Във фейсбук групата "За морската" потребител е качил снимка и е коментирал: "Да ви представим д-р Цолов от Окръжна болница е. Хващан неведнъж с подкупи искани от пациенти,но не е уволнен и си работи още там. Даже си има и медицински център в съседния блок до "Дома на тапета". Обича да кара по пясъка. Приятел с трибуквените. Здравейте, д-р Цолов от Окръжна болница. Може ли да не се правите на М У Т Р А!!! На плаж се ходи с хавлия, и по джапанки".

 • Вторник, 10 Юли 2018 08:27
  Марешки обясни защо "Воля" поднася венци с правописни грешки

  Председателят на партия "Воля" Веселин Марешки разкри в пленарната зала защо партията му поднесе венец на жертвите на комунизма с надпис "Веселин Марешки зам-преЦедател на НС". Той беше провокиран от червения депутат Крум Зарков.

  От формацията на аптекарския властелин били поръчали венеца на фирма, която сложила и лентата с позорния надпис, на който в "зам.-председател" има точно две грешки. Липсва точка след "зам", а "председател" е изписано с "ц". Веселин Марешки обвини БСП, че бойкотират реформите в образованието и носят отговорност за това българинът да е неграмотен. Бизнесменът се опита да обърне иронията на Крум Зарков, който се пошегува, че след като от "Воля" пълнят дупки, очаква в най-скоро време да влязат в митниците и да се справят с голи ръце с контрабандата.

  Марешки дори щял да повтаря думите на колегата си, тъй като, по думите му, само той и партията можели да се справят с проблемите в страната. Той се ядоса на твърденията, че подкрепя правителството и гласува по важните предложения в синхрон с ГЕРБ и Обединените патриоти. 

Оставете коментар