Вторник, 19 Март 2019
Събота, 14 Юли 2018 09:25

Зала за 10 млн. излезе 50 млн. лв., община Пловдив продължава да налива пари в бездънната яма

Спортната зала „Колодрума“ струва 50 млн. лв., според официалната информация на община Пловдив. През по-голямата част от времето тя стои заключена и е неизползвана. Първоначалните сметки сочеха сумата от 10 млн. лева, като необходими за изграждането на съоръжението. И днес обаче продължават да се наливат пари в бездънната яма.

Разликата, напълнила джоба на кметът Иван Тотев, представляващ ПП "ГЕРБ", очевидно не е била достатъчна и задоволителна за алчните му претенции.

Днес стана ясно, че Община Пловдив ще даде 954 000 лева с ДДС за доосветяване на залата. Това са разбра от удобното понятие "обществената поръчка", обявена от местата управа, съобщава Bnews.

Според тях, уж обществената поръчка е разделена на две особени позиции:

924 000 лева за попълване на вече съществуващата система за осветление и 30 000 лева за упражняване на строителен надзор и инвеститорски контрол.

Поръчката в общ вид предвижда демонтаж и монтаж на съществуващо осветление. Логика?

Очевидно залата не се използва, но продължава да харчи общински пари за поддръжка, която така и не се осъществява и единственото ново, което се появява в нея е прах и паяжини.

Докога ГЕРБ и Тотев в частност ще продължат да грабят и колко още пари ще трябва да източат, за да се задоволи глада на лакомите хрантутници? Докога ще толерираме безнаказаност на безмерна наглост като тази, която съвсем не е прецедент, особено що се отнася до ГЕРБ?

Тотев в момента се очертава като един от най-крупните олигарси през последните години в България. Семейството му притежава огромен хотел на девет етажа, бизнесцентър до хотела, огромна къща в центъра, вила в Белащица и имоти в Гърция.

Информация за нередности около дейността на градоначалника има не от вчера. В тази връзкa интересно разследване направиха журналистите от ТВ7 от 2013 г, но видими последствия нямаше.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар