Вторник, 22 Януари 2019
Понеделник, 16 Юли 2018 09:37

Марин Марковски пред BIG5: Пълни измишльотини! Как Иванчева ще организира протести, като е в ареста и се вижда само с майка си и с мен?

Как може Иванчева да организира протести, след като тя беше в болница и в ареста се вижда само с мен и с майка си? Това са измислици. Няма смисъл да искаме отново промяна на мярката ѝ, тъй като следствието приключва тази седмица и делото влиза в съда.

 

BIG5 потърси адвоката на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева Марин Марковски, за да коментира чл. 26 от Наказателния кодекс, по който също е обвинена. Според него става въпрос, че тя е извършила повече от едно престъпления. Юристи се разделиха около тълкуванието на въпросния член. 

Адвокат Марковски обясни, че става въпрос действително за обвинение в две или повече деяния по едно и също престъпление. В случая ставало въпрос за поискани 250 000 евро и за взет подкуп от 75 000 евро, които не са доказани. Той допълни, че това все още е предположение и теза на прокуратурата. 

"Тази седмица приключва следствието и няма смисъл да пускаме нова молба за промяна на мярката на Десислава Иванчева. Т.е., делото влиза в съда. Искам да кажа и на вашите колеги, че е пълна измишльотина, че клиентката ми е организаирала протести и се е виждала с протестиращи, за да им казва какво да правят. Тя беше в болница, намира се в ареста. Какви срещи? Тя може да вижда само майка си и адвоката си", коментира Марковски. 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 16 Юли 2018 09:37
  Окончателно: Еколозите спечелиха да няма втори лифт в Банско

  Преди да се даде ход на делото Валери Симеонов беше казал, че ако загубата стане окончателна, "аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя".

 • Понеделник, 16 Юли 2018 09:37
  Антон Тодоров във фейсбук: Всеки сайт или конкретна персона, които разпространяват срещу мен клевети за принадлежност към ДС, ще получават дело!

  Преди минути на личната си страница във фейсбук бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров обяви, че започва дела срещу всички физически лица и медии, които твърдят, че той е имал някакъв тип принадлежност към бившите служби на Държавна сигурност на НРБ.

  Вижте какво точно написа Тодоров на личната си страница:

  "Започвам масова сеч на клеветници! Всеки сайт или конкретна персона /с изключение на тролове и фейк профили, там няма кого да докараш в съда/, които засека, че разпространяват срещу мен клевети за принадлежност към ДС, ще получават дело с петцифрен иск. Точка!

  Да видим кой е по-търпелив, настоятелен и ефективен. Ще ги гоня като съветски империалисти - до крак!

  Отново публикувам ОФИЦИАЛНИ документи /които са ми издавани от 2006 г. до 2018 г./, в които след четири проверки ясно е доказано, че нямам никаква принадлежност нито към ДС, нито към РУМНО. Мисля, че няколко публични лица си позволиха последните два месеца да пишат, че съм бил агент на ДС и исковите молби срещу тях вече са готови. Очаквам следващите.☝️?

  Апропо, ще преследвам като бесни кучета и всякакви други разпространители на лъжи, клевети и обиди - нека нямат съмнение в моето постоянство. И ще си плащат за това!"

  В коментар под своя пост Антон Тодоров моли своите фейсбук приятел следното:

  "Надявам се на Вашата помощ този пост и документите да бъдат споделени максимално, с което ще ми помогнете в борбата за истината и свободата!"

  Като доказателство за своите думи бившият депутат от ГЕРБ прилага официални документи от Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българска народна армия, от Министерство на отбраната и от Националната разузнавателна служба.

   

  Като медия, която държи на истината и фактите, BIG5.BG се извинява на Антон Тодоров за направена преди време препечатка от фейсбук, в която се твърди за връзка на Тодоров с ДС.

  BIG5.BG

   

   

 • Понеделник, 16 Юли 2018 09:37
  Кметът на Edirne написа „Одрин“ и „Αδριανούπολις“ и… стана панаир

  Страстите около спора дали трябва да се пише: Едирне, Одрин или Адрианапол, не стихват трета седмица

Оставете коментар