Понеделник, 27 Май 2019
Понеделник, 16 Юли 2018 09:37

Марин Марковски пред BIG5: Пълни измишльотини! Как Иванчева ще организира протести, като е в ареста и се вижда само с майка си и с мен?

Как може Иванчева да организира протести, след като тя беше в болница и в ареста се вижда само с мен и с майка си? Това са измислици. Няма смисъл да искаме отново промяна на мярката ѝ, тъй като следствието приключва тази седмица и делото влиза в съда.

 

BIG5 потърси адвоката на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева Марин Марковски, за да коментира чл. 26 от Наказателния кодекс, по който също е обвинена. Според него става въпрос, че тя е извършила повече от едно престъпления. Юристи се разделиха около тълкуванието на въпросния член. 

Адвокат Марковски обясни, че става въпрос действително за обвинение в две или повече деяния по едно и също престъпление. В случая ставало въпрос за поискани 250 000 евро и за взет подкуп от 75 000 евро, които не са доказани. Той допълни, че това все още е предположение и теза на прокуратурата. 

"Тази седмица приключва следствието и няма смисъл да пускаме нова молба за промяна на мярката на Десислава Иванчева. Т.е., делото влиза в съда. Искам да кажа и на вашите колеги, че е пълна измишльотина, че клиентката ми е организаирала протести и се е виждала с протестиращи, за да им казва какво да правят. Тя беше в болница, намира се в ареста. Какви срещи? Тя може да вижда само майка си и адвоката си", коментира Марковски. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар