Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 26 Юли 2018 08:01

Състезанието продължава: От ГЕРБ са бесни, че Радев ги изпревари с ветото за лобисткия закон

Депутати от ГЕРБ, начело с председателя на ПГ Цветан Цветанов не могат да се примирят, че президентът Румен Радев ги е изпреварил с вето над лобисткия закон за приватизация, който се превърна в ябълката на раздора в редиците на Обединените патриоти. 

Дясната ръка на Бойко Борисов не спира да повтаря, че партията му се е събрала в понеделник вечерта и решила да изтегли скандалния закон, от който с 58 млн. лв. се облагодетелства бизнесменът Кирил Домусчиев. Днес пред БТВ Цветанов отново не пропусна да подчертае, че от ГЕРБ са взели решение преди Румен Радев, който във вторник наложи ветото. След като обаче водещият Антон Хекимян му припомни, че още на 20-и юли, миналия петък, вече се е появила информация за намеренията на държавния глава, Цветанов замаза положението и заяви, че в крайна сметка не било важно кой бил първи и кой втори, а че лобисткият закон е изтеглен. 

Депутатът коментира скандала между Волен Сидеров и Валери Симеонов. Според Цветан Цветанов коалицията е стабилна и изпълнява предварително заявената си програма за управление на страната. "Аз мога да коментирам министри и депутати на ГЕРБ. Уважавам и Волен Сидеров, и Валери Симеонов, и Красимир Каракачанов, както и депутатите от Обединените патриоти, но не мога да давам оценки на взаимоотношенията им", каза още Цветан Цветанов. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 26 Юли 2018 08:01
  Инж. Илиян Терзиев: Президентът не е коректен – каза, че строим безкрайно скъпо и некачествено

  Президентът каза нещо, което не е коректно – че ние строим безкрайно скъпо и безкрайно некачествено, всъщност ние строим най-евтино в цяла Европа. Това каза пред журналисти в парламента председателят на УС на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев, предаде „Фокус“.

   „Днес ще се срещнем отново с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, очакваме да представим отново нашите желания и да обсъдим бъдещето на бранша. Тя и депутатите трябва да ни съдействат, за да подредим бранша и да се спре с политическото говорене, защото това би довело до ситуацията, която в момента се развива – до ситуацията „Брекзит“, до намаляване на европейските фондове, а най-лесно ще стане, като бъдат отрязани от нас“, заяви инж. Терзиев.

  Попитан кой има предвид, когато споменава „политическо говорене“, той отговори, че визира БСП.

  „Търговете, които се организират за строителството, са много сложен процес в целия им срок за изпълнение. И всички тези говорения, че се дават на определени фирми и се изпълняват от едни и същи хора и има 40% корупция, са безпочвени. Нещата са много, много трудни и по време на търга, и по време на изпълнението, и след това в гаранционните срокове“, заяви той.

  Инж. Терзиев обясни, че ще искат промени в Закона за обществените поръчки и в Закона за устройство на територията. „Най-важното, което е в момента, да се опираме на най-ниската цена. Защото до преди 3 години цените бяха страшно ниски и когато те се определяш цената на минал период, това да неправдива цена. Искаме да подредим бранша така, че да има правдива цена за периода, в който се изпълняват“, каза още той.

  „Президентът каза едно нещо, което не бих казал, че е коректно – каза, че ние строим безкрайно скъпо и безкрайно некачествено, цитирам по памет. Отговорно мога да кажа, че строим най-евтино в цяла Европа. Не сме казали, че строим най-качествено, но не строим и по-лошо“, заяви инж. Терзиев. Той обясни, че днес предстои КСБ да се срещне и с министър-председателя Бойко Борисов и с президента Румен Радев.

  "Внасяме подписката в подкрепа на брашна. Искаме да спре политическото говорене, да спре използването ни за евтини политически трикове", каза инж. Илиян Терзиев след среща с председателя на парламента Цвета Караянчева.

   „С тези трикове някой по някакъв начин иска да си направи лесен пиар“, коментира той. „Искаме да подредим бранша, да имаме последователност на задачите, които ни предстоят“, посочи инж. Терзиев.

   „Апелираме да спрем да даваме лоши послания към Европа. С това много лесно ще намалеят финансовите средства към нас, когато вече дойде време за усвояване на средства, няма да има с кого да работим“, обяви председателят на УС на КСБ. „Искам да помоля да не се говори без факти за бизнеса ни“, каза още той.

 • Четвъртък, 26 Юли 2018 08:01
  40,45% готови с вот за президентска партия, рейтингът на Слави пада

  На въпрос „Бихте ли гласували за партия на президента Радев?”, 40,45% от запитаните софиянци отговарят утвърдително. За месец подкрепата е нараснала с 2%.

  Евентуалният вот за партия на Слави Трифонов от 22% е паднал на 19%. С такъв резултат е и подкрепата за евентуална партия на Мая Манолова.

  Резултатите са от представителното за София проучване на „Авенир”, направено в понеделник.

  Засега никой от тримата – Радев, Трифонов и Манолова – не е обявил категорично намерение за създаване на своя партия. Президентът дори ясно отхвърли тази идея в последното си интервю пред „Панорама”.

  Данните за официално цитираната като номинация за кмет Мая Манолова сочат нейния реален собствен процент одобрение извън резултата на БСП, което при сбор на двата електората (на Манолова и БСП) , би я превърнало в сериозен кандидат за спечелване на изборите или поне сигурен участник във втори тур, което червените не са постигали от 2005 г. 

 • Четвъртък, 26 Юли 2018 08:01

Оставете коментар