Сряда, 20 Февруари 2019
Четвъртък, 26 Юли 2018 08:01

Състезанието продължава: От ГЕРБ са бесни, че Радев ги изпревари с ветото за лобисткия закон

Депутати от ГЕРБ, начело с председателя на ПГ Цветан Цветанов не могат да се примирят, че президентът Румен Радев ги е изпреварил с вето над лобисткия закон за приватизация, който се превърна в ябълката на раздора в редиците на Обединените патриоти. 

Дясната ръка на Бойко Борисов не спира да повтаря, че партията му се е събрала в понеделник вечерта и решила да изтегли скандалния закон, от който с 58 млн. лв. се облагодетелства бизнесменът Кирил Домусчиев. Днес пред БТВ Цветанов отново не пропусна да подчертае, че от ГЕРБ са взели решение преди Румен Радев, който във вторник наложи ветото. След като обаче водещият Антон Хекимян му припомни, че още на 20-и юли, миналия петък, вече се е появила информация за намеренията на държавния глава, Цветанов замаза положението и заяви, че в крайна сметка не било важно кой бил първи и кой втори, а че лобисткият закон е изтеглен. 

Депутатът коментира скандала между Волен Сидеров и Валери Симеонов. Според Цветан Цветанов коалицията е стабилна и изпълнява предварително заявената си програма за управление на страната. "Аз мога да коментирам министри и депутати на ГЕРБ. Уважавам и Волен Сидеров, и Валери Симеонов, и Красимир Каракачанов, както и депутатите от Обединените патриоти, но не мога да давам оценки на взаимоотношенията им", каза още Цветан Цветанов. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 26 Юли 2018 08:01
  ПГ на БСП няма да получава пари и да ползва служебни коли докато е извън парламента

  Корнелия Нинова: Управляващите сътвориха законодателен хаос с Изборния кодекс

 • Четвъртък, 26 Юли 2018 08:01
  ГЕРБ с яростна така срещу президента заради съдебно дело срещу Цеков и Кичашки (допълнена)

  Кичашки: Фалшивите новини вече достигнаха и до парламентарната трибуна; Цеков: Ние съдим КЗЛД, никой не съди нас

 • Четвъртък, 26 Юли 2018 08:01
  Управляващото мнозинство отхвърли президентското вето върху Закона за личните данни

  Срещу Закона се обявиха Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ) и Съюзът на българските журналисти (СБЖ).

  Парламентът отхвърли ветото на президента върху Закона за личните данни. "За“ повторното приемане на промените в закона гласуваха 127 депутати, 1 беше "против“, а четирима се въздържаха. Народните представители от „БСП за България“ не участваха в дебата и не присъстваха в пленарна зала.

  Припомняме, че президентът Румен Радев атакува разпоредбите, които предизвикаха опасения, че журналисти могат да бъдат подлагани на натиск, ако не докажат, че са използвали неправомерно личните данни в свои разследвания. С ветото си държавният глава възрази срещу установените 26 критерии при обработването на лични данни за журналистически цели и за целите на академичното, художественото или литературното изразяване. Формулираните 10 критерии, по които журналист, научен работник и писател следва да преценява и да доказва, че е използвал правомерно лични данни, се създава ненужна свръхрегулация, счита президентът.

Оставете коментар