Сряда, 20 Февруари 2019
Неделя, 29 Юли 2018 12:22

Симеонов измисли как да отговори на Сидеров за случая с боя в парламента

Лидерът на НФСБ демонстративно покани бияча на Волен - Валентин Касабов, да го придружи в Добрич.

Вицепремиерът Валери Симеонов отправи категоричен знак към коалиционния си партньор "Атака", че няма да гони бияча на Волен Сидеров от парламентарната група. Днес лидерът на НФСБ взе със себе си бившия водещ от СКАТ и заедно поднесоха венец пред паметника на ген. Иван Колев в Добрич. Припомняме, че след като в четвъртък се стигна до физическа саморазправа между Касабов и Сидеров в парламента, председателят на "Атака" поиска депутатът от НФСБ да напусне парламентарната група на "Обединените патриоти".

След церемонията Симеонов заяви, че за НФСБ на първо място са законът и истината. Той каза още, че партията му е политическа сила, „за която няма лобита, връзки, няма кадрови назначения, няма пробутване на удобни закончета. Напротив на първо място са законът и истината“.

„Такива ще бъдат принципите и подходът в работата на НФСБ и занапред в управляващата коалиция и Народното събрание", добави Симеонов. Той коментира темата за проверките по Черноморието във връзка със спазване на забраните за шума на обществени места и заяви, че тези инспекции не са негови лични спрямо някои „хотелиери-тарикати“, които не спазвайки нормативните изисквания в страната, се стремят да забогатеят. „Това не е лична битка, а битка за спазването на закона. И във всички свои действия до момента аз показвам, че на първо място трябва да е законът. Когато това стане факт, огромна част от проблемите на България ще изчезнат и тя ще действително ще тръгне по пътя на развитието, какъвто ѝ се полага като демократична държава“, подчерта Валери Симеонов. Той отбеляза, че в политически план трябва да бъдат преодолени разногласията в името на това, за което велики личности като ген. Иван Колев са дали живота си – за България.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 29 Юли 2018 12:22
  БСП иска разпускане на парламента

  ГЕРБ поправят грешка с друга грешка, жалки са, коментира Крум Зарков

 • Неделя, 29 Юли 2018 12:22
  НФСБ издига Симеонов за водач на евролистата

  Това е условието за общо явяване във формат „Обединени патриоти“

 • Неделя, 29 Юли 2018 12:22
  Управляващата коалиция е сплотена. Каракачанов: Ще изпълним мандата! Цветанов: Имаме възможност за 10% ръст на доходите следващата година!

  Хубаво е, че ГЕРБ нямаме авторитарен лидер, какъвто е Корнелия Нинова, заяви Цветанов.

  Управляващата коалиция е сплотена и решена да довърши мандата. Това се разбра от продължилото само час заседание на коалиционния съвет при премиера Бойко Борисов. Борисов обяви свикването му в понеделник след извънредното заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, на която се разбра, че настъпва обрат в позицията на управляващите по Изборния кодекс - преференцията ще остане такава, каквато е, а ЦИК ще бъде сменена.

  След разговора при премиера Бойко Борисов пред медиите застанаха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и шефът на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на "Атака" Волен Сидеров.

  Цветанов коментира бойкота на БСП, като отбеляза: "Не зная дали БСП ще участва въобще в парламентарните избори. Аз съм провел разговор и с ДПС, и с БС. Това е част от политическата култура. Ще продължа да водя разговори и с ДПС, и с БСП!"

Оставете коментар