Понеделник, 17 Декември 2018
Неделя, 29 Юли 2018 12:22

Симеонов измисли как да отговори на Сидеров за случая с боя в парламента

Лидерът на НФСБ демонстративно покани бияча на Волен - Валентин Касабов, да го придружи в Добрич.

Вицепремиерът Валери Симеонов отправи категоричен знак към коалиционния си партньор "Атака", че няма да гони бияча на Волен Сидеров от парламентарната група. Днес лидерът на НФСБ взе със себе си бившия водещ от СКАТ и заедно поднесоха венец пред паметника на ген. Иван Колев в Добрич. Припомняме, че след като в четвъртък се стигна до физическа саморазправа между Касабов и Сидеров в парламента, председателят на "Атака" поиска депутатът от НФСБ да напусне парламентарната група на "Обединените патриоти".

След церемонията Симеонов заяви, че за НФСБ на първо място са законът и истината. Той каза още, че партията му е политическа сила, „за която няма лобита, връзки, няма кадрови назначения, няма пробутване на удобни закончета. Напротив на първо място са законът и истината“.

„Такива ще бъдат принципите и подходът в работата на НФСБ и занапред в управляващата коалиция и Народното събрание", добави Симеонов. Той коментира темата за проверките по Черноморието във връзка със спазване на забраните за шума на обществени места и заяви, че тези инспекции не са негови лични спрямо някои „хотелиери-тарикати“, които не спазвайки нормативните изисквания в страната, се стремят да забогатеят. „Това не е лична битка, а битка за спазването на закона. И във всички свои действия до момента аз показвам, че на първо място трябва да е законът. Когато това стане факт, огромна част от проблемите на България ще изчезнат и тя ще действително ще тръгне по пътя на развитието, какъвто ѝ се полага като демократична държава“, подчерта Валери Симеонов. Той отбеляза, че в политически план трябва да бъдат преодолени разногласията в името на това, за което велики личности като ген. Иван Колев са дали живота си – за България.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 29 Юли 2018 12:22
  Парадокс: Симеонов номиниран за „Човек на годината – 2018“ от българите в Украйна

  Лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов е номиниран за наградата на Асоциацията на българите в Украйна „Човек на годината-2018“, информират с официално писмо от българската общност.

  Той е предложен от Одеското областно българско дружество от името на българските културно-просветни дружества в Бесарабия, съобщават от пресцентъра на НФСБ.

  С решение на конкурсната комисия на Асоциацията през ноември Валери Симеонов е утвърден за номинант. Наградата ще му бъде присъдена „за голям принос в укрепването на икономическите и културни връзки между Украйна и Република България, за личен принос в културно-образователния процес на българската общност”.

  Церемонията по награждаването е днес във Всеукраинския център за българска култура в Одеса.

  Общоукраинският конкурс „Човек на годината“ е учреден през 2002 г. от Асоциацията на българите в Украйна и цели стимулиране и поощряване инициативите и действията по запазването на историческите ценности, съдействие за развитие на националния език, култура и традиции на българите в Украйна, задоволяване на културните, етнически, социално-икономически интереси, развитие на дружески и делови връзки между Украйна и България.

  Напомняме, че за „Човек на годината” в България пък приза взеха протестиращите майки на деца с увреждания, които Валери Симеонов нарече „кресливи жени” с „уж болни деца”, за което подаде оставка като вицепремиер по демографските въпроси.

 • Неделя, 29 Юли 2018 12:22
  „Презареди България“ с окончателно решение дали ще се явява на евроизборите

  Това стана по време на провело се днес заседание в Страсбург

 • Неделя, 29 Юли 2018 12:22
  Волен Сидеров: Ако ОП не бяхме във властта, България щеше да подпише Пакта за миграцията на ООН и Истанбулската конвенция

  В Конвенцията понятието „джендър“ се споменава само 25 пъти, а в Пакта – 31 пъти, преброили от „Атака”

Оставете коментар