Понеделник, 19 Ноември 2018
Сряда, 15 Август 2018 20:14

Явор Хайтов: Не вярвам на лицемерните прегръдки между Борисов и Ердоган. С ареста на Очите Турция държи наши политици на каишка

Не вярвам на лицемерните прегръдки между Бойко Борисов и Тайип Реджеп Ердоган. Докато Димитър Желязков е арестуван в Турция, никой не знае техните власти каква информация могат да изкопчат от него. По този начин не е изключено да се държат на каишка български политици, за които Митьо Очите има факти. 

Това заяви пред BGonAir бившият зам.-министър на МВР Явор Хайтов. "Групата на Желязков връща България преди един век. Нека МВР да продължи акциите си но те да не бъдат насочени само към една партия, а и към останалите, защото се съмнявам, че само в Бургас има връзка между бизнеса и политиката. Миналата година от ДАНС сигнализираха за действия на тайните служби от други страни у нас, за да дестабилизират страната ни. Нали не се съмнявате, че това може да са били службите на Унгария, например", попита реторично Хайтов. 

Той допълни, че не вярва на лицемерните прегръдки на Ердоган и Бойко Борисов, а по-скоро, че турската страна с ареста на бизнесмен от калибъра на Митьо Очите е хванала на каишка български политици, за които самият Желязков има информация и лесно може да се изкопчи чрез методите на полицаите в Южната ни съседка.

Той заяви, че по необясним начин са били "елиминирани" от системата хората, които са работели по акцията на Цветан Цветанов "Наглите". Според него някои от тях са пенсионирани по възраст, а други са премахнати, за да се търси посредственост в системата на МВР. "Някои от тях дори могат спокойно да четат лекции в академията на МВР и да са полезни на курсантите, но очевидно системата трябва да е посредствена", заключи Хайтов. 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 15 Август 2018 20:14
  Бенчо Бенчев се завърна в Общинския съвет в Бургас , но като независим

  БСП се разграничи от него, Бенчев е убеден в невинноста

  Общинският съветник Бенчо Бенчев, който до август т.г. бе зам.-председател на местния парламент, се завърна в ОбС - Бургас, пише Флагман.бг. 
  След избухването на скандала през август, когато Бенчев бе задържан заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул, той не участваше в заседанията на ОбС. 

  Колегите му от БСП се разграничиха от него, което доведе до неговото оттегляне от зам.-председателското място, което заемаше по квотен принцип.
  В последните два месеца Бенчев имаше известни здравословни проблеми, които му попречиха да присъства на заседанията на ОбС. През октомври той бе на едно от заседанията на постоянните комисии, което даде индикации, че ще се завърне и в заседателна зала. 

  Новото място на Бенчев е при общинските съветници без група – на последния ред до АБВ и ДПС, в непосредствена близост до групата на Реформаторския блок.

  Дълго време имаше съмнения, че Бенчев ще се оттегли от ОбС, но сега той разсея слуховете по категоричен начин.

  Бенчев е убеден в невинноста си и готов да изчисти името си.

 • Сряда, 15 Август 2018 20:14
  Бенчев пред съда: Нелепа случайност е, че бяхме в един хотел с Очите

  Шефът на ОС в Бургас Бенчо Бенчев беше придружен от двама адвокати в сградата на окръжен следствен отдел в града. Политикът заяви, че очаква обективен процес и че не приема обвинението, а самото разследване на случилото се ще покаже какво се е случило.

  „Нелепа случайност е, че бях в същия хотел в Истанбул, където беше Димитър Желязков. Не съм укривал Митьо Очите, озовах се с него в Турция случайно“, каза Бенчев на влизане в съда.

  Районна прокуратура – Бургас предяви обвинение на Бенчев за това, че в периода от 2 август до 4 август 2018 г. в Република Гърция и Република Турция, е спомогнал за това, обвиняемо лице да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление – престъпление по чл.294, ал.1 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас. На Бенчо Бенчев е предявено обвинение и за това, че на 5 август 2018 г. в Бургас, държал боеприпаси без да има разрешително за това – престъпление по чл.339, ал.1 от НК. На Бенчо Бенчев е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 50 000 лв. Наложена му е и мярка за процесуална принуда „забрана за напускане пределите на страната“.

 • Сряда, 15 Август 2018 20:14
  Румен Радев: Тече кампания, с която се цели да се пришие Митьо Очите на служебния кабинет

  Нито познавам Бенчо Бенчев, нито съм бил на гости у тях, категоричен беше президентът

Оставете коментар