Събота, 15 Август 2020

Вторник, 21 Август 2018 13:05

Парламентът започна работа със скандали за Курбан байрам и за прякото излъчване по БНТ и БНР

Днешното извънредно заседание на парламента започна със скандал около празника на мюсюлманите Курбан байрам. Депутатът от ДПС Йордан Цонев скастри председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че е свикала пленарното заседание по време на празника, заради който много от колегите му не могат да присъстват.

Той отбеляза, че е можело това да се случи два дни по-късно. "Представете си, ако на Коледа председател-мюсюлманин на НС свика заседание", коментира Цонев. Караянчева отговори, че решението ѝ е продиктувано от важността на въпросите, които се дискутират. Извънредното заседание е по искане на Корнелия Нинова и на депутати от БСП, които настояват премиерът Бойко Борисов да разясни скандалите около аферата "Олимпик" и изчезналия Търговски регистър. 

Драгомир Стойнев от БСП поиска пряко излъчване на заседанието по БНТ и БНР именно заради важността на проблемите, които се обсъждат. Предложението му не беше прието. Той предупреди, че по този начин колегите му искат да скрият истината за управлението на коалицията. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар