Неделя, 16 Юни 2019
Вторник, 28 Август 2018 15:38

Корнелия Нинова поиска оставката на кабинета заради войната по пътищата

"Трябва да спрем тази война по пътищата, в която се избиваме. Политиците говорят, прехвърлят се отговорности, но трябва да е ясно, че виновникът за такива ситуации е само един - правителството на Бойко Борисов и той персонално", заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Гордостта на премиера – магистралите, е най-голямата кражба. Досегa корупцията ни ограбваше, сега корупцията ни убива в буквалния смисъл на думата. Невинни граждани плащат кражбите на правителството на Бойко Борисов. Това повече не може да продължава. Поискаха договорите с "Tрейс", но една фирма ще подменена с друга, ще понесе някой отговорност на ниските равнища, но моделът остава. Затова нашият призив към всички терезвомислещи хора е да се съберем и да променим този модел. Трябва да се понесе ясна политическа отговорност. Има ли смелост премиерът да излезе и да каже "аз строя пътища и магистрали, по които да се избивате". Този модел от бизнес, кражби и корупция, води до тези трагедии", заяви Нинова.
Системно и последователно Бойко Борисов руши институциите и смята, че той може да бъде и съд, и прокуратура, всичко. В случая със Силистар премиерът си позволи да нареди кмет да не изпълни решение на Общински съвет, което е абсурд в една правова държава. Ние няма да оставим нещата така. Съветниците на БСП гласуваха против това решение. Внасяме в Административния съд жалба – искаме съдът да спре това решение. Това е единственото правово и демократично решение в случая.

Попитана дали БСП ще внесе нов вот на недоверие, Нинова обясни, че преди началото на новия парламентарен сезон левицата ще събере парламентарната група и ще бъде взето решение какви ходове ще предприемат оттук нататък. Искаме оставки – наглостта стига дотам да кажат "виновен е Станишев, Орешарски и някой друг по веригата". Оставки на министри вече е най-малкото, искаме оставка на цялото правителство, но след като съберем групата, ще обявим решението, заяви Корнелия Нинова.

"Няма наши и ваши - ножът е опрял до кокала за спасяването на държавата", подчерта лидерът на БСП. "Тъжно е, че след 10 години на едно управление идва време да платим сметката", заяви председателят на областната Софийска организация на БСП Кирил Добрев.
"Десетки са местата по българските пътища, които са превърнати в гробища. Винаги е най-лесно да обвиним шофьорите – сигурно и те имат вина, но трябва да се замислим има ли пътища убийци, които с обществени поръчки са станали такива", посочи той.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 28 Август 2018 15:38
  Христо Проданов: Нинова трябва да оттегли оставката си на Конгреса

  Според депутата от левицата се извършва атака срещу лидера на социалистите

 • Вторник, 28 Август 2018 15:38
  Решаващ конгрес: БСП избира нов лидер. Стартира кампания за пряк избор, предложен от Корнелия Нинова

  Петата сесията се свиква по искане на лидера Корнелия Нинова, която пое цялата отговорност за резултатите от евровота и подаде оставка. Според решението на Националния съвет на БСП от 28 май т.г. за свикване на заседание на 49 конгрес на партията и съгласно устава на БСП, заседанието беше определено за неделя, 16 юни, от 10 часа в зала 1 на НДК при следния дневен ред:

  1. Политически доклад на НС на БСП: За резултатите от проведените на 26 май 2019 г. избори за членове на Европейския парламент; За задачите на БСП за участие в предстоящите избори за Местна власт.

  2. Констатация за прекратяване на мандата на председателя на НС на БСП.

  3. Стартиране на кампания за пряк вътрешнопартиен избор на председател на БСП.

  Прекият избор на председател на партията бе една от промените в Устава, които инициира самата Корнелия Нинова още след като оглави БСП. Междувременно през последните две седмици редица структури на БСП от цялата страна подкрепиха Корнелия Нинова и изразиха несъгласие с нейната оставка. Днешният конгрес трябва да реши дали да избере председател до февруари, когато чрез пряк избор да гласува цялата партия, или един от заместниците на Нинова да поеме функциите й временно, докато се уточнят правилата за избор.

  Очаквайте подробности.

  Конгресът на живо: ТУК

 • Вторник, 28 Август 2018 15:38
  Георги Лозанов: Защо Борисов намеси и Веско Маринов

  Бойко Борисов предизвика всеобщо изумление, когато в обяснението защо отстранява Цветанов изведнъж намеси и певеца Веселин Маринов. Но всъщност няма нищо учудващо: Маринов носи вина за една невъзвратима за ГЕРБ загуба.

Оставете коментар