Сряда, 20 Февруари 2019
Вторник, 28 Август 2018 15:38

Корнелия Нинова поиска оставката на кабинета заради войната по пътищата

"Трябва да спрем тази война по пътищата, в която се избиваме. Политиците говорят, прехвърлят се отговорности, но трябва да е ясно, че виновникът за такива ситуации е само един - правителството на Бойко Борисов и той персонално", заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Гордостта на премиера – магистралите, е най-голямата кражба. Досегa корупцията ни ограбваше, сега корупцията ни убива в буквалния смисъл на думата. Невинни граждани плащат кражбите на правителството на Бойко Борисов. Това повече не може да продължава. Поискаха договорите с "Tрейс", но една фирма ще подменена с друга, ще понесе някой отговорност на ниските равнища, но моделът остава. Затова нашият призив към всички терезвомислещи хора е да се съберем и да променим този модел. Трябва да се понесе ясна политическа отговорност. Има ли смелост премиерът да излезе и да каже "аз строя пътища и магистрали, по които да се избивате". Този модел от бизнес, кражби и корупция, води до тези трагедии", заяви Нинова.
Системно и последователно Бойко Борисов руши институциите и смята, че той може да бъде и съд, и прокуратура, всичко. В случая със Силистар премиерът си позволи да нареди кмет да не изпълни решение на Общински съвет, което е абсурд в една правова държава. Ние няма да оставим нещата така. Съветниците на БСП гласуваха против това решение. Внасяме в Административния съд жалба – искаме съдът да спре това решение. Това е единственото правово и демократично решение в случая.

Попитана дали БСП ще внесе нов вот на недоверие, Нинова обясни, че преди началото на новия парламентарен сезон левицата ще събере парламентарната група и ще бъде взето решение какви ходове ще предприемат оттук нататък. Искаме оставки – наглостта стига дотам да кажат "виновен е Станишев, Орешарски и някой друг по веригата". Оставки на министри вече е най-малкото, искаме оставка на цялото правителство, но след като съберем групата, ще обявим решението, заяви Корнелия Нинова.

"Няма наши и ваши - ножът е опрял до кокала за спасяването на държавата", подчерта лидерът на БСП. "Тъжно е, че след 10 години на едно управление идва време да платим сметката", заяви председателят на областната Софийска организация на БСП Кирил Добрев.
"Десетки са местата по българските пътища, които са превърнати в гробища. Винаги е най-лесно да обвиним шофьорите – сигурно и те имат вина, но трябва да се замислим има ли пътища убийци, които с обществени поръчки са станали такива", посочи той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар