Неделя, 19 Януари 2020
Събота, 08 Септември 2018 10:46

Нено Димов: Не е изключено утре Борисов да поиска и моята оставка

Въпросът за „почистването” на кабинета трябва да се реши от лидерите на управляващата коалиция, отбеляза в предаването „Тази събота” министърът на околната среда и водите – Нено Димов.

Той посочи, че всеки министър в кабинета се стреми да изпълни програмата, с която е поел този пост. „Обединените патриоти например имаха като предизборна програма е повишаването на доходите. Не съм убеден, че подобен тип оставки решават тези проблеми", отбеляза Нено Димов.

По думите му поемането на подобна отговорност е важно в политиката, на трябва да има и обективност върху причините. На този етап нито следствието е приключило, нито са приключили проверките, каза Димов.

Оставките на трима министри бяха поискани от премиера Бойко Борисов след тежката катастрофа с автобус край Своге, при която загинаха 17 души. Предстои Съветът на коалицията да одобри предложението на премиера и то да бъде внесено за гласуване в пленарната зала. Министър Ненов не изключи, че и него може да го сполети същата съдба. Той припомни думите на всеобщия министерски хор, че Борисов решава с кого да работи. 

Любимото кътче от родното Черноморие за министър Нено Димов се намира на север от Царево, той сподели че ходи на това място от 1968 г.

По повод строителството по морето Димов отбеляза, че трябва да има общи устройствени планове, защото когато нищо не е забранено, всичко е позволено.

„Трябват ясни правила. Затова съм се абмицирал Царево вече да има общ устройствен план, който липсва повече от 10 години”, обясни Нено Димов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар