Петък, 16 Ноември 2018
Неделя, 09 Септември 2018 09:12

Започна великото завръщане на празнуващите, София става арена на деветосептемвийска манифестация

Прибиращите се от Гърция ще са неприятно изненадани от затворени улици и булеварди по повод честванията на 9-и септември. 

Стотици хиляди жители на София се прибират от четиридневната почивка, която си взеха около Деня на Съединението. Днес столицата буквално ще заприлича на манифестация на Девети септември. Сънародниците ни масово решиха да празнуват на 6-ти септември на море в Гърция. Въпреки че уж всеки е тръгнал по-рано, за да изпревари тапите, отново на Кулата се очакват километрични задръствания. 

Тази сутрин на Кулата беше спокойно и даже преобладаваха колите, пътуващи към Гърция, но се очаква положението да се промени драстично. Само в деня на Съединението 50 000 коли с 200 000 души минаха през пункта в посока южната ни съседка. Вероятно ще има километрични опашки при „Промахон”. Някои се опитаха да ги избегнат с отпътуване вчера, което доведе до тапи преди Сандански, където трафикът от път Е79 преминава към АМ „Струма”.

Днес граничните проверки ще са възможни най-бързи, а полицията ще предприеме допълнителни мерки срещу недобросъвестните шофьори – включително и срещу карането в аварийна лента, което вече е строго забранено.

В същото време Градският съвет на БСП - София, съвместно с Градския съвет на БАС, организира тържествено честване на 9-и септември. Програмата включва поднасяне на цветя на паметника на Незнайния воин в 17.00 часа. В 17:10 часа ще бъдат поднесени цветя на възстановената паметна плоча на Марин Боев до алпинеума в Княжеската градина, а в 17.20 часа – на паметника на Съветската армия. В събитията ще участват народни представители и общински съветници.

В 17.30 часа от паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Борисовата градина ще тръгне шествие към Братската могила. В 18.00 часа започва тържественият митинг на Братската могила. Очаква се да бъдат затворени улици и булеварди, което допълнително ще затрудни трафика в столицата.

Оставете коментар