Сряда, 24 Април 2019
Понеделник, 10 Септември 2018 14:59

"Хванаха" брат Галев за нарушения в Сапарева баня

Единият от братя Галеви - Ангел Христов не е плащал с години такса смет, информира БНР.

Той е в списъка на некоректните платци на общината в Сапарева баня. По неофициална информация задълженията са за около 14 хил.лева.

Преди да изчезнат, за да не влязат в затвора с присъди за по 5 години, Ангел Христов и другият "брат" Пламен Галев държаха разкошно имение в с. Ресилово. Там сега живеели жената на Ангел Христов и децата му. Докато съпругата и децата на Пламен Галев са в Лондон, казват местни хора.

Такса "смет" за огромния имот обаче не е плащан. Юристи казват, че имението се води на офшорни фирми на Сейшелските острови или в Кипър и братя Галеви не притежават нищо в Ресилово. Затова и такса смет трябва да се плаща от други.

В списъка фигурират и имената на приближени до Братя Галеви. Общината Изпратила писма до физически и юридически лица, че чрез съдия-изпълнител ще търсят неплатените суми. Собственик на хотел дължи над 90 000 лв. данъци, не е плащал от 2007г.

На съдия-изпълнител са дадени и физически лица, които дължат от 300 до 16 000 лв. на общината, уточниха от администрацията.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 10 Септември 2018 14:59
  Маргарита Михнева към Румен Петков: Вие май не помните доста неща от периода, в който бяхте министър на МВР

  "Де да беше Пеевски виновен. Да, ама не е. Този път задачата е по-сложна господа политици", каза журналистката пред BIG5, коментирайки казуса с Митьо Очите и последващата реакция пред bTV на ексвътрешния министър Румен Петков

 • Понеделник, 10 Септември 2018 14:59
  Радев с информацията за Галеви и избягалите затворници стигна до молитви, сравни работата си с футболен мач

  "Продължава издирването на двамата бегълци от Софийския затвор", каза вътрешният министър в кулоарите на парламента. "Търсим ги! То е като на футболен мач - не е важно дали губим, а да работим сърцато. Аз виждам, че те се стараят!". Това заяви министърът по адрес на подчинените си. "Лошата новина ще бъде, ако те все още са в държавата или пък навънка, и направят нещо, на което са способни. Важното е да ги хванем, да не направят някоя и друга беля през това време", пожела си министърът.

  Той припомни, че всеки понеделник на него му докладват на оперативка как върви издирването на бегълците, както и на убиеца на бизнесмена Петър Христов и въобще оперативната обстановка, което пък става всяка сутрин в сряда при премиера преди началото на правителството заседание. "Всеки напредък, ако потърсим някакъв, има напредък... Всеки понеделник професионалното ръководство отговаря пред мен и премиера докъде са стигнали, работим усърдно. Постоянно на педал сме и се опитваме да стигнем на финала, да ги намерим", поясни Валентин Радев.

  Припомняме ви, че шефът на МВР заяви как имал информация не само за избягалите затворници, но и дори за братя Галеви. Оказва се, че явно се е отчаял и информацията му не е била толкова сигурна. 

 • Понеделник, 10 Септември 2018 14:59
  Шефът на сектор "Издирване": МВР знае къде са братя Галеви, данните се проверяват

  Заради убиеца от Нови Искър МВР решава да търси издирвани лица чрез мрежата. Това заяви за Нова тв шефът на сектор “Издирване” в Главна дирекция “Национална полиция” Ивайло Димитров. Общо 1 119 са издирваните лица, като 149 са открити през миналата година. Качвайки снимките на издирваните в социалните мрежи, полицията цели да ги открие по-лесно дори чрез хора, които са имали досег до тях. С оглед на това идеята е да се визуализират тези лица и да се приемат в известност. Един от издирваните Красимир Тончев сам се свърза с МВР, като остави телефонния си номер под поста на полицията.

  „Свързахме се с това лице на посочения от него телефон. Лицето заяви, че пребивава на територията на Германия и ще се върне в страната след два месеца“, посочи Ивайло Димитров. „Искаме да установим къде са пропуските, за да си отстраняваме в бъдеще“, допълни шефът на сектор “Издирване” в Главна дирекция “Национална полиция”. Той коментира още, че полицията има информация и за братя Галеви. „Братя Галеви са извън пределите на страната, разполагаме с информация къде се намират, може би“, подчерта експертът, като допълни, че данните се проверяват.

Оставете коментар