Понеделник, 16 Декември 2019
Четвъртък, 13 Септември 2018 09:10

Георг Тупарев: На летището в София е един балкански хаос

На летището в София е един балкански хаос. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV в Георг Тупарев по повод поредния гаф на аерогарата, след като не е бил проверен багажът на пътници от полет от Бейрут. При друг случай, през март, самият Тупарев е ставал свидетел как пътници от полет на летище София не са били проверени.

„Когато пристигат самолети извън Шенген, поставят тараби, които водят към паспортна проверка. Хората от самолета минават през коридора през тези тараби и слизат долу, където е паспортната проверка. В началото, когато летището беше открито, такива будки функционираха. Те много отдавна не работят”, посочи той.

Тупарев разказа и за пропуски при други случаи – например за турски полет, при който загражденията са били премахнати, след като пътниците са си тръгнали, но минути след това е излязла жена с инвалидна количка с придружител и с двама нейни роднини. „Придружителят не принадлежи към органите на сигурността, той няма право да завежда някой до паспортното”, подчерта Тупарев.

Оставете коментар