Неделя, 16 Юни 2019
Неделя, 16 Септември 2018 07:24

Бившият шеф на баретите Филко Славов се самоубил заради загубата на битката с рака

Бившият шеф на баретите Филко Славов се е самоубил в къщата си в Банкя. Натиснал спусъка на законния си пистолет в петък. От десет години той се е борил с рака. Ходил е на лечение във Франция, но нищо не е помогнало за спасението от коварната болест, съобщава "24 часа". 

“Ще се въздържим от коментар, това е личен акт. Независимо дали става дума за бивш, или настоящ наш служител проверяваме детайли само ако има данни за престъпление”, казаха лаконично от пресцентъра на полицията. Славов бе назначен за шеф на Специализирания отряд за борба с тероризма от Богомил Бонев през 1997 г. Обвиняваха го, че изпълнява поръчки на Филчев и е превърнал отряда в негова ударна бригада. За това така и не се намериха доказателства. Славов беше близък с бившия главен прокурор Никола Филчев, с когото е и съсед, както и с Алексей Петров. 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 16 Септември 2018 07:24
  Мъж стреля по жена си и съсед и се самоуби

  Все още не са ясни мотивите му

 • Неделя, 16 Септември 2018 07:24
  А агенция по самоубийствата кога?

  Любомир Кольовски по повод зачестилите самоубийства и убийства и новите агенции и звена в държавната администрация

 • Неделя, 16 Септември 2018 07:24
  Самоуби се бивш зам.-министър на МВР

  Бившият зам.-министър на МВР Румен Андреев се е самоубил снощи. Той се е пострелял в главата в семейната вила в Софийската местност "Щъркелово гнездо". Предполага се, че самобуийството е спотанно, станало след скандал със съпругата му, предаде "24 часа".  

  Андреев е роден през 1951 г. в София, завършил е право. В системата на МВР е от 1977 г.. Бил е заместник директор на Националната следствена служба. Назначен е за зам.-вътрешен министър през 2005 г.

Оставете коментар