Събота, 15 Декември 2018
Понеделник, 17 Септември 2018 12:09

Цветанов и Сидеров канят президента на среща

Ще питат държавния глава за Младен Маринов

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на ОП Волен Сидеров съобщиха пред журналисти какво е решено днес на Коалиционния съвет при премиера Бойко Борисов. Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков е новият кандидат за министър на транспорта.

„Разгледахме няколко теми на днешния съвет“, съобщи Сидеров. Една от тях е да бъдат осигурени шкафчета за всички първолаци за сметка на бюджета.

Обсъждано е и увеличаваме на заплатите на държавните служители с 10%. Коалиционен съвет реши всеки месец да има допитване до всички министри и да се излиза пред медиите с ясни отчетни данни какво е свършено и какво се смята да се свърши. „Ние имаме програма, но понякога се губи погледът, остротата и затова всеки месец ще се прави едно представяне“, поясни Сидеров.

Относно неподписаното искане от президента Румен Радев за освобождаването на Младен Маринов от поста на главен секретар на МВР, Сидеров и Цветанов помолиха чрез медиите държавният глава да стори това и го поканиха на среща, в която да бъде изяснено всичко.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 17 Септември 2018 12:09
  Волен Сидеров: Ако ОП не бяхме във властта, България щеше да подпише Пакта за миграцията на ООН и Истанбулската конвенция

  В Конвенцията понятието „джендър“ се споменава само 25 пъти, а в Пакта – 31 пъти, преброили от „Атака”

 • Понеделник, 17 Септември 2018 12:09
  Цветанов в САЩ: Решението за новите изтребители ще е политическо

  "Добре, но защо беше целият този цирк с конкурс, загубено време и т.н.? Отговорът е - страх да поемеш отговорност! НС е колективен орган, там няма персонална вина, всички са чисти!", коментира по този повод във Фейсбук главният секретар на президента Димитър Стоянов.

  Решението за новите изтребители за българските ВВС ще бъде политическо и ще бъде базирано на българските национални интереси и стратегически партньорства. Това е уверил председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на работна среща със старши директора по европейските и руските въпроси в Съвета за национална сигурност на САЩ Фиона Хил, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

  По време на разговора бяха обсъдени широк кръг от въпроси на регионалната сигурност. И двете страни изразиха безпокойство от ескалацията на напрежението в Азовско море и Керченския пролив, като се обединиха около необходимостта от деескалация на конфликта, се казва в съобщението. 

  В цялостния контекст на събитията в региона е необходимо затвърждаване на стратегическото партньорство между България и Съединените щати. Именно в този аспект трябва да се разглежда и предстоящата модернизация на българската армия, посочил Цветанов.

 • Понеделник, 17 Септември 2018 12:09
  Евгений Дайнов: Властта е във видим страх от протестите – няма да изкара мандата

  Живеем във феодализъм, където грубата сила надделява над закона и над цивилизованите нрави. За това са протестите. За първи път няма отговор на въпроса „Кому да дадем пари, за да спрат да викат?“

Оставете коментар