Неделя, 16 Юни 2019
Сряда, 19 Септември 2018 10:26

Румен Радев даде зелена светлина на правителството, "разжалва" Младен Маринов

Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаване на Младен Маринов от поста Главен секретар на МВР, съобщиха от президентската институция за БТВ.

Това означава, че вече няма причина да бъде блокирана процедурата по назначаването му за министър на вътрешните работи. Утре в Народното събрание ще бъдат гласувани и тримата нови министри.

До ситуацията се стигна след като министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на регионалното развитие Николай Нанков и министърът на транспорта Ивайло Московски подадоха оставки заради катастрофата със 17 жертви край Своге. 

За постовете бяха номинирани съответно Младен Маринов, депутатът от ГЕРБ Петя Аврамова и зам.-министърът на икономиката Александър Манолев.

Манолев по-късно съобщи, че се отказва от номинацията заради масирана медийна атака срещу него. Предложен за министър на транспорта стана Росен Желязков.

Указът не беше подписан до този момент, защото според Радев не била спазена процедурата. Стигна се и до „сблъсък” през медиите между президентската институция и министерския съвет.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар